29 Nisan 2016 Cuma

Şu An Trabzonspor'dan İsteyeceğim Tek İsim Olurdu


Erkan Zengin'in sözleşme feshinin ardından Galatasaray'la haberleri çıkmaya başladı ki elbette şaşırmadık. Ben hala Çin, Katar tarzı ülkeler diyorum, 1.1 milyon avro gibi bir alacak bırakılmış çünkü. Mutlaka çok daha iyi bir teklif aldı ki, bu paradan vazgeçmek kolay değil. Ama futbol aklını yitirmiş Galatasaray'ın da 29-30 yaşındaki Erkan Zengin'i alması şaşırtmaz. Gençleşme diyorlar ya, alın size gençleşme diyerek.

Neyse, konu o değil. Trabzonspor'un kadro dışı bıraktığı, yani gözden çıkardığı bazı isimler var. Bu isimlerden biri de Cavanda. Şu an Trabzonspor forması giyip Galatasaray'da isteyebileceğim tek isim. Sezon başında çok makul rakamlara Trabzonspor'un bu transferi yapıp Galatasaray'ın görmemesine de çok sinirlenmiştim. Sezona da iyi başlamıştı ama Trabzonspor'un gerilemesiyle birlikte Cavanda'yı da unuttuk tabii.

25 yaşında, şu haliyle bile Belçika Milli Takım radarında bir isim. Bonservisinin de kadro dışı kalması itibariyle 1.5 - 2 milyon avro dolaylarında gezeceğini düşünüyorum, o da takassız. Galatasaray'ın bir sağ bek ihtiyacı daha var, Linnes'e alternatif yaratılmak, hatta Linnes'i farklı noktalarda da kullanmak adına (sağ açık, orta saha) bu tarz bir sağ bek gerekli. Kontrolünü kaybettiği an çok ama temposu yüksek bir isim ki Sabri Sarıoğlu, Tarık Çamdal gibi sağ bek alternatifleri olan Galatasaray'a düşünüyoruz. 

Solda Carole & Telles, sağda Cavanda & Linnes'le birlikte en az 5 sene geriye bakılmazdı, hem genç, hem tempo, hem de fizik anlamda birbirini tamamlayan beklerdi ki farklı pozisyonlarda da oynayabilecek isimler. Düşünülmez tabii, böyle bir hamle yapmayayız..

1 yorum:

  1. ben yusuf erdoğan ı isterdim hafız.çok dinamik bir oyuncu.çok iyi bir sol ayağı var.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir