13 Eylül 2017 Çarşamba

Aydın Yılmaz'ın Galatasaray günlerini o kadar çok konuştuk ki


Aydın Yılmaz'ın Galatasaray günlerini o kadar çok konuştuk ki. Girmeyeceğim bile, içinden çıkmak güç çünkü. Bazı anlarda attığı imza ve Galatasaray altyapısından geliyor olması onu yıllarda takımda tuttu. Yine kalıyordu, neyse ki taraftar araya girdi. Aydın Yılmaz delinince sakatlığı da yanına ekleriz, böyle bir isim yıllar boyu Galatasaray forması giydi.

Kasımpaşa'ya transferi benim için sürprizdi, takım bulamaz diye düşünüyordum. Galatasaray'da aldığı ücretin yarısına imza attı diye aklımda, 500 - 600 bin avro civarı bir rakamdı. 2 yıllık sözleşme imzaladı diye biliyorum, toplamda 9 maçı var. Oynadığı son maç ise 26.12.2015 tarihli. O zamandan bu yana forma giyemiyor. 31 Mayıs 2017 tarihi itibariyle de Kasımpaşa'yla sözleşmesi bitti. 

2 sene yattığı yerden orada da kazanmış oldu. Nerede diye düşünüyorduk, hiç haber alamadık. Futbolu bırakmış olabilir ihtimali üzerineydik ama bırakmamış, kendi açıklaması bu. Boşta ve herhangi bir takımla sözleşme imzalayamadı. Talibi yok ya da var da bizim haberimiz yok. Alt ligler dahi bu konuda bir adım atmadı, atmış olsa bir yere mutlaka imza atardı. 2 senedir futbol oynamıyor çünkü, neyi bekleyecek ki.

Sakat mı bilmiyorum, kendisi hakkında bilgim bu kadar. Yabancı sınırına geliyor konu, bu tarz isimlerin sözleşme yapmasını, rahatlıkla takım bulmasını engelliyor işte. Galatasaray yıllarca biraz da bu yüzden kendisiyle devam etmek durumunda kaldı. Bazı maçların ve Galatasaray altyapısının da payı var elbette ama esas etmen yabancı sınırı.

Şöyle anlatayım, Aydın Yılmaz'ın Galatasaray'la son sözleşmesini imzaladığı günlere dönelim. 2013 - 2014 sezonu başında kendisiyle olan sözleşme bitmişti ve Galatasaray'ın teklifini kabul etmemişti. O dönem Sabri Sarıoğlu'na 1 milyon avro civarı bir rakam verilmiş ve sözleşme uzatılmıştı, Aydın Yılmaz da bunu istedi. Galatasaray ise önce Erman Kılıç'ı aldı, transferin son günü ise Aydın Yılmaz'a bu parayı vererek sözleşme imzaladı. 

Sonrası malum, Aydın Yılmaz'ı sahada görebilen olmadı ama o bir şekilde takımda kalmayı başardı. Taraftarın tepkisi olmasa yine kalacaktı, bu sefer de evlat ayağına. Burak Yılmaz'ın bahsettiği isim Aydın Yılmaz mı acaba, yaş sınırına uyuyor çünkü. Aşmalıyız bunları, hak eden formayı diyecek. Ayakta olan, mücadele edebilen..

2 yorum:

  1. Burak Yılmaz konusu nedir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı sınırı ile alakalı anlattı ya, 29 - 30 yaşında futbolu bırakan arkadaşlarımız var diye.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir