11 Eylül 2017 Pazartesi

Muslera gibi cesur, atik bir kaleci yan toplara neden çıkmıyor anlamıyorum


Savunma kalitemizin yükseldiğini düşünüyorum. Antalyaspor maça hızlı girdi ama devamı gelmedi, o imkanı pek sağlamadık. 2. yarıda Emre Güral'ın şutu haricinde tehlikeleri de yok. Ne yazık ki onun dönüşü olan kornerden yine bir gol yedik. Kötü oynadık ama kazanabilirdik, nedeni bu. Ne kadar iyi savunursak savunalım, duran toplar yüzünden neredeyse her maçtan en kötü 1 gol yiyoruz.

Stoperlerle de alakalı değil bu yükseliş, takımın yükselen mücadelesi en büyük etmen. Fernando'nun varlığı, Badou Ndiaye ya da Belhanda'nın savunma katkısı, Mariano / Linnes gibi isimler diye uzar bu liste. Antalyaspor karşısında bu isimleri eleştirebiliriz ama savunmada kötü bulmadım takımı. Galatasaray adına da maçın en iyileri Maicon, Serdar Aziz ve Denayer, Gomis bir yana.

Havadan çok kötüydük, o imkanı vermiyoruz artık. Maicon / Serdar Aziz ikilisiyle bunu aştık, hava savunması akan oyunda oturdu. Denayer ise hız ve atletizm getirecek, Serdar Aziz sonrası Denayer'in de aksadığını düşünmüyorum. Üzen şu, savunmada ayaktasınız, siz pozisyona girmiyorsunuz ama rakibe de imkan vermiyorsunuz ama 1-1'e geliyor maç. Yine duran top, yine yenilen bir gol.

Muslera'yı konuşmak durumundayız, duran top konusunda acı gerçek bu. Antalyaspor maçında skoru tutan isimlerden biri de Muslera'ydı, çok iyi bir maç çıkardı. Ağır refleks gerektiren 2-3 an var, Muslera'nın kalitesini konuşturduğu. Olumsuz olan şu, duran toplarda Muslera'nın çıkmaması. Bunu söylemek durumundayım, Muslera'nın bu toplara çıkması, rakibi rahatsız etmesi gerekiyor ama sürekli çizgide kalıyor. 

Eşleşme problemleri diğer taraf, adam kaçırıyoruz. Eto'o yu kaçıran isim de Mariano, arkasında kaldı. Tolga Ciğerci'yi de konuşuruz bu konuda, onun kaçırdığı isimlerden de yenen goller oldu. Bir plan geliştirmeli ve bu sorunun önüne geçmeliyiz. Biz ise yıllardır aynı şeyleri konuşuyoruz, şu soruna bir türlü çare bulamadık. Muslera'nın da bu toplara çıkmaması, çizgide kalması handikap yaratıyor. Onun gibi cesur, atik bir kalecinin yapmaması gereken şeyler, iyi olması gereken özelliklerden biri..

4 yorum:

  1. gol öncesi bu düzeydeki bir takımın yapmaması gereken konsantrasyon problemi yapıldı, antalya korneri kazanınca korner atışının yapılacağı bölgeye baskı yapılmayıp, yerleşmede geç kalındı. görüntülerde birden herkes topa doğru odaklanıyor, öncesinde kopma var oyundan.
    ne yazık ki muslera da uyuyanlardan.
    sevindirici kısım, akan oyunda neredeyse 4 maçtır hiç pozisyon verilmemesi; bu tudorun direk etkisidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maçın başında da aynı hataya düştük, rakip yine hızlı kullandı ama Muslera gole izin vermedi.

      Sil
  2. Ben olsam Simoviç i çağırır yan top konusunda ders verdirirdim.Gençler pek izlememiş olabilir ancak kalede simoviç olsa yediğimiz yan top gollerinin yarısını yemezdik. Simoviç en kötü yumruğu koyar ya rakibi dağıtır ya da topu uzaklaştırırdı. Özledik böyle çılgın adamları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera o kadar kötü değildi bu konuda, 2-3 senedir konuşuyoruz mevzuyu. Bence Taffarel ile alakalı, o gittiğinden bu yana düşüşte çünkü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir