9 Eylül 2017 Cumartesi

Spinazzola'nın transfer edilememesi değil, Marchisio'nun sakatlığı


Allegri'nin Asamoah'la alakalı açıklaması şu şekilde; "Asamoah orta sahada da oynayabilecek bir oyuncu. Teknik bir karar vermem gerekiyordu. Çünkü Marchisio'nun sağlık durumu iyi değil. Orta Sahaya ağırlık vermemiz gerekiyordu. O yüzden böyle bir karar verdim."

Yazdığım bir şey vardı hatırlar mısınız. Juventus'un sol tarafa yapacağı hamle üzerine odaklıydı herkes ve Spinazzola üzerinden giden bir gündem vardı. Spinazzola'nın Juventus'a dönememesinden ötürü de Asamoah için izin verilmediği söyleniyordu. En azından bilinen, düşünülen ya da algı bu yöndeydi.

Ben ise durumun böyle olmadığını düşünüyordum. Allegri'nin başka bir açıklaması vardı çünkü, De Sciglio'yu solda kullanabileceğini söylüyordu. Asamoah'ı takımda tutma nedenleri orta saha. Marchisio'nun 6 haftalık sakatlığı ve Khedira'nın da bu dönem sakat oluşuyla birlikte Asamoah'a izin vermediler. Son ana kadar beklemelerinin nedeni de bu. Galatasaray'ın bu transferi kesin görme nedeni ise böyle bir ihtimali düşünmemiş olması.

Şampiyonlar Ligi listesini beklerken son ana kadar "Lichtsteiner mi Asamoah mı" diyorduk, tercihleri Asamoah, yani orta saha oldu. Bu uğurda Lichtsteiner gibi bir ismi liste dışında bırakmak durumunda kaldılar. Orta saha transferini de zorladılar aslında, Barcelona'dan Andre Gomes'i almak istiyorlardı ama başaramadılar. 3-4 milyon avro'lara da ihtiyaçları olmadıkları için Asamoah'ı bırakmadılar, tok satıcı adamlar.

Yine de Ocak ayında bu transferin gerçekleşme ihtimali yüksek. Dursun Özbek'in de bu mesajı vermesi güzel, arayı sıcak tutmak gerekiyor. Ara transferde hamle de yapabilirler, orta sahada ise sakat isimler o dönemde dönmüş olacak. Asamoah'ın sözleşmesinin bitmesine de 6 ay kalacağı için ipler onların elinde olmayacak. 1 - 1.5 milyon avro gibi bir bonservise bu işi bitirmek mümkün, Juventus zorluk çıkarmayacaktır..

2 yorum:

  1. Kasım Aralık gibi Juve'ye 2-3m neyse teklif edilerek Ocak'ta imza attırılmalı aksi halde bize kalmayabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyorum ama burada Asamoah'ın duruşu önemli. Bağı koparmamak, sıcak tutmak lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir