3 Ekim 2017 Salı

Bu isimlerin ortak özelliği Milli Takım'da yer almamaları


Twitter'da Mücahit Sarnık dikkati çekti, sonuna kadar katılıyorum. Süper Lig'de geçen 7 haftanın asist krallığına bakalım, 4 asistle Emre Akbaba ve Serdar Gürler ilk sırada. 3 asistle Deniz Türüç ise 3. sırayı paylaşan isimlerden biri. Bu isimlerin ortak özelliği ise Milli Takım'da yer almamaları. 

Sorsak yabancı sınırı, yerliler oynatılmıyor üzerinden yaratılan anlamsız algı. Fatih Terim'in Milli Takım aday kadrosunda yer verdiği isimlerdi bunlar, Lucescu ise hiç düşünmüyor bile. Tecrübeye ve 4 büyüklere fazlasıyla odaklandı, istediği tek şey bu takımların yerli oynatması gibi. Yabancı sınırı tartışmaları da bunun üzerinden dönüyor zaten, kimsenin hak edeni gördüğü yok. 

Emre Akbaba hak ediyor işte, 2 sezondur Alanyaspor'un en önemli isimlerinden biri. Serdar Gürler ve Deniz Türüç de aynı şekilde, 2 yıldır yıldızı paylayan yerliler. İstikrarlarını koruyorlar, yükselen isimler. Bu isimler yerine Volkan Şen'i konuşuyoruz ama, koca yaz dönemi bir takımla anlaşamamış, bu sezon ise Trabzonspor'la sadece 20 küsur dakika oynamış. 

Selçuk İnan aynı şekilde, Galatasaray'da bu sezon kaç dakika oynayabildi ki, niye kadroda, tecrübesiyle ne verecek ki? Sabri Sarıoğlu için sevindim bir tek, hak etti çünkü. Sezonun en formda sağ beklerinden biri, Milli Takım'a yıllar sonra geri dönmüş olması çok önemli bir mesaj. 

Umarım Lucescu haklı çıkar ve kazanırız, Dünya Kupası'nda yer almak her şeyden daha önemli. İmkan da geldi, en zor zamanda dahi bir şekilde ihtimal yaratabildik. Yine de takılıyor insan, hak edenlerin yer aldığı bir Milli Takım değil bu. Oğuzhan Özyakup sürecini hatırlarsınız, doğaçlama hareket edildiğini düşünüyorum.

Tecrübe deniyor, Selçuk İnan ve Volkan Şen gibi isimler hak etmedikleri halde kadroda. 4 büyüklere fazlasıyla odaklanılmış durumda, yabancı sınırı tartışması bunun üzerinden yaratılıyor. Anadolu'ya ise ısrarla bakılmıyor, oysa hak eden öyle isimler var ki. Yurt dışı için de aynısı geçerli, Emre Çolak'ın ikidir kadroda yer almaması üzerinden konuşabiliriz.

2 yorum:

  1. Abi selam mert çetin yıllarca bir çok hocanın yanında çalıştı önünde ne yapması ve ne yapmaması gerektiğiyle ilgili sayısız örnek vardı acaba ondan bi mourinho çıkar mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mourinho tercümanlıkla başladı gibi görünüyor ama altyapısı var. Mert Çetin'in böyle bir altyapısı olduğunu zannetmiyorum, bence işini iyi yapıyor. Sanmıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir