6 Ekim 2017 Cuma

En büyük sır, 40 yıllık Galatasaraylı gibi takımı sahiplenen yabancılar


Galatasaray'ın şu anki konumuyla alakalı saha içi noktasında birçok etmen yazılır ama başarının bir numaralı anahtarının "arkadaşlık" olduğunu düşünüyorum. Geçmiş yıllar adına eksikliği duyulan en önemli noktalardan biri de bu, saha içinde birlikte hareket eden, sevinen ya da üzülen bir takım yoktu. Bugün ise var, üstelik bu takım yeni.

Sanki yıllardır bir arada bu ekip. Öyle bir kenetlenme var, herkes birbiri ile savaşır durumda. Yepyeni bir takım, 11'in temelini de yabancılar oluşturuyor ama o yabancılar 40 yıllık arkadaş gibi hareket ediyor. Kaliteli oyuncular transfer ettik, sisteme uymaları da kaliteleri dahilinde ilerledi ama bu yabancılar takımı inanılmaz sahiplendi. 

Gomis, Maicon, Badou gibi coşkulu adamlardan, Fernando, Mariano, Belhanda gibi daha sakin adamlara kadar. Herkesin ateşi yüksek, birbirlerine kenetlenmiş ve Galatasaray'ı sahiplenmişler. Muslera'nın da doğru kaptanlık yaptığına inanıyorum, onun varlığının şu kenetlenmede mutlaka payı oldu. Takımın kaptanı başka görünebilir ama ipler onda değil, düzen değişmiş durumda.

İsyan yoktu diyoruz, sonuna kadar isyan eder olduk. Arkadaşlık yok, sevgisizlik hakim diyorduk, gerek saha içi gerek saha dışında birbirine kenetlenen futbolcuları izliyoruz. Bir de buna taraftar etkisini eklediğimizde şampiyonluğa inanan bir ekip oluştu. Galatasaray'ı izlemesi, takip etmesi çok keyifli bir hal aldı..

8 yorum:

  1. Tudor,Tolga nın monte ettiği yeri anladigim kadariyla daha önceden düşünmüş. Asıl soru; sezon başı transfer döneminde Tolga nın oynadığı yere kimi düşündü? Yoksa herkesin düşündüğünün aksine Asamoah'ı direk Tolga nın yerine mi düşündü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asamoah'ı düşünmüş olabilir ya da Ciğerci'ye güvenmiş ve oraya bir isim aldırmamış da olabilir. Bilemiyorum.

      Sil
    2. Direk tolga yı düşündüğünü sanmıyorum. B planı olarak Tolga nın oraya girdiğini düşunuyorum. Bence Tudor oraya kesinlikle birisini istedi. Ama süpriz transfer ama bir başkası. Bu da net bir şekilde bir oyun planı oldugunu gosteriyor.

      Sil
    3. Düşünmeye başladı diyeyim en azından, Asamoah transferinin sıcaklığı lig başladıktan sonra oldu çünkü.

      Sil
  2. gs böyledir ama. senelerdir böyle. florya'da ne varsa artık.. ağlatarak, kalbini kırarak gönderdiğimiz adamlar bile "ah gs ah" der durur.

    YanıtlaSil
  3. "28 yaşında barcelona'ya transfer olup futbolu bırakan adam"
    eşsiz bir tanımlama bence. hala gs'ye isteyenler var mı bir anket düzenlemeli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yazdım, yazmaya devam. Yarın bu konuda yazılar yayında, twitter'da anket de vardı :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir