10 Ekim 2017 Salı

Engin İpekoğlu'ndan Adanaspor'a yaşattığı mucizeyi tekrarlaması beklenecek


Alpay Özalan bile bile ladesti, başarısızlığı tesadüf değil. Samsunspor bu sezon iddialı bir takım kurdu ve hedef kesinlikle Süper Lig. Böyle bir takımın başına Alpay Özalan'ı getirmezsiniz, tüm yatırımın "çöp" olması anlamını taşır bu. Uzun yıllara dayanan bir teknik direktörlük kariyeri yok ama geçen sezona bakıp bu kararı vermek zor olmamalıydı. Yine de göreceksiniz, Alpay Özalan boşta kalmayacak. Bu da Türk futbolu işte..

Samsunspor yine de zararın bir köşesinden döndü. Bu ayrılığı Altınordu maçının ardından yaşamak gerekiyordu ama yine de geç değil, 7. haftadayız. Liderle 7 puanlık bir fark var, Balıkesirspor galibiyeti umarım ki kırılma noktasıdır. Beysim Durmuş'la da devam edilebilirdi bu arada, kötü bir tercih olmayacaktı ama hedef büyük. Bu noktada sezon başında yapılan yatırımın devamı gerekiyor, iyi bir teknik direktörle anlaşmaya çalışmak bundan.

Erkan Sözeri ile görüşüldü diye biliyorum, PTT 1.Lig'de geçen sezonun en başarılı teknik adamlarından biriydi. Bir özelliği var, sonradan devraldığı takımlarda başarılı olabiliyor. İsterdim gelmesini ama olmadı, piyasası yüksek bir isim. Hüseyin Kalpar 2. ihtimaldi, onunla da görüşüldü, hatta bu iş olur gözüyle bakıyorduk. O da bu ligin hocası, Samsunspor'da da 2 dönem çalışmış, başarılı olmuş bir isim. Mutlaka iş görürdü, onun da gelmesini isterdim.

Engin İpekoğlu'yla anlaşıldı, hayırlısı olsun. Kötü bir tercih değil, Adanaspor'a yaşattığı mucizeyi tekrarlamasını bekleyeceğiz. Başarıyla yürüyen bir kariyeri yok, geçen sezon başlamadan Adanaspor'dan ayrılmış olması onun adına hayal kırıklığı, aynı şekilde Adana Demirspor tercihi ama 2 sezon önce yine sezonun bu bölümlerinde devraldığı Adanaspor'u Süper Lig'e taşımıştı. İyi bir kadro var elinde, başarıya inandırırsa taraftarı da arkasına alır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir