25 Ekim 2017 Çarşamba

Tolga Ciğerci'nin iyi döndüğünü düşünüyorum, sahanın en iyilerindendi


Yeterince övmüyoruz gibi düşündüm, Tolga Ciğerci'yi tekrardan hatırlayalım. Yokluğunda kazandık ama o süreci sorunlu geçirdiğimizi düşünüyorum. Feghouli'nin dönüşünü bekliyorduk hatırlarsınız, o dönem sormuştum. Kesilen isim Tolga Ciğerci mi Garry Rodrigues mi olur üzerinden gidiyorduk, ikisiyle farklı bir oyun oynanacağından. 

Kesilen isim Garry Rodrigues olacaktı, Tolga Ciğerci'nin sakatlığı sonrası devam etti. O da eski havasında değil aslında, düşüş yaşıyor. Devamında yaşadığı sakatlık oldu ve 2 haftadır yok. Garry Rodrigues'le kanat oyunu oynuyorsunuz, Feghouli'nin 11'e yerleşmesiyle sevdiği yer sol kanada geçti ama ilk haftalardaki etkisi yok. Temposu ve mücadelesi güzel olsa bile sezon başında bahsettiğim noktaya geliyoruz, iyi bir 12. adam, 11 için düşünmüyorum.

Ön alandaki baskı anlamında Tolga Ciğerci'nin varlığı büyük. O agresifliği kaybettik yokluğunda, en azından alıştığımız seviyenin gerisindeyiz. Gomis'den sonraki en golcü isim, rakip ceza sahasına çok fazla isim sokamaz olduk. Orta sahayı tamamlayan isim hepsinin ötesinde, Fernando ve Badou Ndiaye'yi rahatlatacak unsur. O bağlantı koptu, oyun anlamında geriledik, Tolga Ciğerci'nin dönüşü bu noktada kıymetli.

Fenerbahçe karşısında iyi döndüğünü düşünüyorum, Galatasaray adına sahanın en iyilerindendi. Farklı bir düzendeydik üstelik, 4-2-3-1 değil de 3-4-2-1 dizildik, sol kanadı tek başına kullanmak durumunda dahi kaldı. Maç başında bunu yapamayabilir diye düşünüyorduk ama iyiydi, bu tarz sorumlulukların altından iyi kalkıyor. 

Keşke arkasında o kanadı verimli kullanabilecek bir sol bek olsa. Mariano'dan bir tane daha diyelim, Tolga Ciğerci'nin hücum sorumluluğunu hafifletecek. Latovlevici bu özellikte oynamasına rağmen isabeti düşük, iş yine Tolga Ciğerci'ye baktı. Onun da soldan sürüklediği hücumlar oldu, teknik özelliği yok değil, adam geçiyor. Tudor'un sezona yönelik en büyük imzası belki de.

Ortaya çeker miyiz diye düşünüyordum, vazgeçtim. Badou Ndiaye'yi orada kullansak nasıl olur diye düşünüyordum, hücumda daha fazla verebileceklerinden kaynaklı. Tolga Ciğerci'yi oradan koparmak düzeni düşürmek anlamına geliyor, yokluğunda çok daha iyi anladık. Dönüşüyle de düzenin yeniden işlemeye başlayacağını düşünüyorum. 3-4-2-1'de de yapabileceğini gördük, çok önemli..

2 yorum:

  1. Tek başına 'ğ' harfi yazmışsınız. Orada ne yazacaktınız merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe yazıyordu orada, ğ ne alaka olmuş :):) klavye hatası yapmışım, ya da kafayı yedi bilgisayar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir