2 Ekim 2017 Pazartesi

Prensipte anlaşılmıştı ama verilmesi gereken bir karar vardı


Seleznyov transferi ile alakalı açıklamalar yapmış, oradan bizi ilgilendiren kısmı paylaşalım;

"Transferin son gününde Tudor beni aradı. Ancak sonrasında Galatasaray'a transferim gerçekleşmedi."

Süreci bildiğim kadarıyla anlatayım, az çok alakadar olduğum bir konu. Galatasaray'ın 3. forvet için asıl hedefi Wellinton'du ama o transferde şartlar bilindiği gibi çıkmadı. 2. alternatif ise Seleznyov'du, bu transferle ciddi anlamda ilgilenildi. Hedef ise Latovlevici'yle birlikte onu transfer etmekti, şartlarda da prensipte anlaşılmıştı ama verilmesi gereken bir karar vardı.

O da son yabancı hakkını yedek kaleciden mi yoksa forvetten yana mı kullanmak. Eray İşcan'a güvenilmedi doğal olarak, Carrosso transferiyle yabancı hakkı bitmiş oldu. Ocak ayında ise Asamoah için hamle yapılacaktır, o boşluğu da Donk'tan kaynaklı yaratacaklar. Haliyle 3. bir forvet için yine ihtimal kalmıyor, Seleznyov transferinin bu noktadan sonra gerçekleşeceğine inanmıyorum.

Ocak ayı için bekleyeceğim, Tudor'un sözü var gibi söylemleri de var ama öyle bir boşluk yok. Keşke olsa, Seleznyov sevdiğim bir forvettir. Yedek kaleci için tecrübe vurgusunu yapıyordum, yedek forvet adına da Seleznyov gibi bir tecrübeye hayır demezdim. Eren Derdiyok yabana atılacak bir forvet olmamasına rağmen Tudor'la uyuşamadı. Oysa Tudor sonrası en büyük çıkış yakalar dediğim 2 isim vardı, Tolga Ciğerci ve Eren Derdiyok.

Sinir bozan bir tarzı var, Seleznyov için yorumum bu. İşin ince tarafını öyle iyi biliyor ve gösteriyor ki. Galatasaray maçında da izledik, almaya çalıştığı penaltı mesela, bir örnek. Rakibinin sinirini bozar, kart aldırır, kolay durduramazsın. Teknik detaylara pek girmiyorum, 1.5 ay önce bloga yazdığım gibi, değişen bir şey yok;

http://sportifcumleler.blogspot.com.tr/2017/08/evgen-seleznyov-galatasaray-sinir-bozan.html

Maliyeti çok olmayacaktı, tercih edilme nedeni buydu. Latovlevici'nin bonservis ve yıllık ücretini gördük, Seleznyov'un rakamları da buna yakındı. Kısa vadeli düşünecektik, kulübe için iyi alternatif olabileceğini düşünüyordum. Bu noktadan itibaren zor, yabancı hakkını boşaltabileceğiz gibi durmuyor. Donk gider Asamoah gelir ve Ocak ayında başka yabancı hamlesi gelmez..

4 yorum:

  1. De jongta amerikaya gidecek. Neden olmasin:)
    Ben gelmesininisterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. De Jong'un lisansı yok, yabancı sınırına dahil değil.

      Sil
  2. Aslında yabancı hakkı dolu argümanı doğru değil sanki. Bildirilen 14 yabancının biri Donk biri Carole.

    İsteseydik Seleznyov'u alıp Donk'u bildirmeyebilirdik. Carole'u de listeden çıkarabilirdik son gün. Beklemekte fayda var yabancı kuralı netleşsin hele.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir