9 Ekim 2017 Pazartesi

Selçuk İnan yaşam belirtisi verdi, kaç zamandır ilk kez


Östersunds maçlarını saymıyorum, ligde 3 maçı var, sahada kaldığı süre 52 dakika. Bu noktadan sonra süre bulup oynayabilme ihtimali de zor, Tudor'un düzenine yakından uzaktan uymayan bir tarzı var. Alternatifsizlik kötü, Badou Ndiaye veya Fernando'ya bir şey olması durumunda dönülecek ilk isim "mecburen" o olacak ama Ocak ayından sonra başka şeyler konuşabiliriz.

Süreci konuşmayacağım, neden böyle oldu, nereye gidiyoruz gibisinden. Eski Selçuk İnan'ı severdim, yeni Selçuk İnan'ı sevmiyorum. Oyun olarak bana bir şey vaat etmiyor çünkü, aksine geri götürüyor. Bir yedeğe göre anlamsız da bir maaşı var, yürümez yani bu ilişki. Taraftarla o bağ koptu, bir daha onarılması imkansız.

Tudor'un Selçuk İnan kararı doğru, şu düzende nasıl şans bulsun. Tempo diyoruz, atlet ve agresif oyuncular. Selçuk İnan ne verebilir ki sana, tempo ve güç yok, onda kalan "pas" yeteneği ise köreldi. Önü değil de geriyi düşünüyor, zaten kariyerini bitiren bu oldu. Değişim yaşar mı dedim, 8'den 6'ya evrilebilir mi gibi, o da olmadı. Ben 8'im diye ısrar ediyor ve sonuç bu. Bu değişimi yaşasa belki de Fernando için alternatif diyebilirdim.

Mevcut düzende beklenti şu olabilir, son 25-30 dakikada oyuna girer, pas yapar, faul alır ve oyunu sakinleştirir. Bunun da olmadığını Antalyaspor deplasmanında gördük, bu düşünceyle oyuna girmiş ama etki gösterememişti. Bu noktadan sonra yapabilir mi bilmiyorum, pek bir ümidim yok. İşin kötüsü elden çıkarmak o kadar kolay değil, aldığı ücret itibariyle.

Finlandiya deplasmanında hayat belirtisi gösterdi yalnız, şaşırdım. Finlandiya karşısında Selçuk İnan mı oynar eleştirim baki, daha genç ve enerjisi yüksek isimlerle oynardım. Bu maçta gençleri kazanmayı denerim, Selçuk İnan'ı değil. Ama iyi oynadı, yalan yok. Atılan iki golde de imzası var mesela, ilk golün asisti onun, ikincisinin ise oluşumunda katkısı büyük. Baskı yaptı, top kaptı, daha tempolu ve dikine oynamaya çalıştı. Özlemişim bu oyununu, yalan yok, keşke hep bu çizgide kalabilseydi.

Kafası rahattı, belki de bu performans ondan. Yarın Galatasaray'da böyle bir görüntü verebilir mi bilmiyorum, uzun zamandır ilk kez hayat belirtisi gösterdi. Beğendim futbolunu, özlemişim de. Umutsuzum tabii, Galatasaray'da böyle bir futbol beklemiyorum, ayrılığın tez zamanda gerçekleşmesi dileğiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir