2 Kasım 2017 Perşembe

Belhanda'nın beğenilmeyen halinin dahi alternatifinin olmadığını görmüş olduk


Belhanda'nın Galatasaray için önemli bir isim olduğunu, beğenilmeyen halinin dahi alternatifinin olmadığını Trabzonspor karşısında görmüş olduk. Ön alan baskısı, presi Belhanda'yla başlıyordu, topu hücuma taşıyan, orada tutan, Gomis'i etkin kullanan isimdi. Bir istatistik daha var, Galatasaray'ın attığı gollerin hazırlanmasında en büyük katkıyı sağlayan futbolcu;


Twitter'da @SirArsenalist 'in paylaştığı bir istatistik. O da Belhanda'nın öneminin altını ısrarla çiziyor ve bunu rakamlarla dile getiriyor. Tablo ortada, Gomis attığı gollerle, Belhanda da golün oluşumunda alternatifsiz iki isim. Trabzonspor karşısında 85. dakikaya kadar pozisyonumuz yoktu, atılan gol Garry Rodrigues'in bireysel çabası. Organizasyon anlamında hala roller tam oturmadı, Belhanda da olmayınca rakip ceza sahasına top dahi atamadık.

Belhanda'yı gol sayısı üzerinden eleştiriyorlar ya da şut atamıyor diye. Israrla yazıyorum bu konuda, farklı bir 10 numara ve başka isimler üzerinden değerlendirilmemesi gerekiyor. Daha iyisi olabilir, yeteneğinin ucu açık ama şu katkısı dahi kıymetli. Nice günlerinde evrildi oyunu, daha takım oyuncusu, sistem içinde büyüyen ve o düzeni işleten.

Dönüşü haliyle kıymet kazanıyor, Gençlerbirliği karşısında Belhanda'yı izleyecek olmaktan mutluyum. Umarım biraz daha rakip ceza sahasına yaklaşır, topla dripling özelliğini kullanır, şu aşamada tek beklentim bu. Badou Ndiaye için yazdığım gibi, prangalıyoruz böyle isimleri. Orta saha çizgisinin ötesine geçmez oldu Ndiaye, onunla alakalı da bir istatistik var, onu da yazacağım. Belhanda da orta saha çizgisinin oralarda, kendini biraz daha öne atar umarım.

6 yorum:

  1. Katiliyorum, bizim icin kiymetli ama beklenen on numara piriltisini gostermiyor. Sneijder gibi Volkan'i bir saga bir sola yatirtmadi. Lincoln'un top teknigi kesinlikle yok. Hagi'yle kiyas bile goturmez. Bu taraftar uzun yillardir 10 numara olarak cok yetenekli adamlar izledi. Belki de sirtinda 10 degil 20 yazsa bu kadar uzerine gidilmeyecek. Tek istegim bu mac bir gol atip taklalari atmasi...taklaci reyiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte hata bu, yanlış isimlerle kıyas. Farklı bir isim diyorum, tarz başka, oyun evriliyor. Bu kıyas ve beklentilerle mutlu olmanız imkansız.

      Sil
  2. Abi Nice değil Montpellier :) Sonuna kadar haklısın. Sırf yönetimin yanlış stratejisi yüzünden topa atıldı. Sahaya ilk yazılacak 3-4 adamdan biri. Tribünde izlerken çok daha net farkediyorsun katkısını. Tv başındaki yorumcular yüzünden taraftar da dolduruşa geliyor maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır Nice günlerinde evrildi. Daha takım oyuncusu oldu geçen sezon, sistem içinde yükseldi.

      Sil
  3. Bir evrilmedir tutturmuş gidiyoruz bu "evrilme" kelimesi her yazıda karşımıza çıkıyor. Galatasaray evrilmesi gerekli bir hüvviyet değil aslında. Her takımın bir oyun tarzı vardır ve her zaman o ruha uygun oynar. Galatasaray'ın tarzı hücum etmektir. İtalyan Hocalardan başlayarak gelen süreçte bu takım defans yapan takıma evriliverdi işte. Belhanda da defansif aksiyonlar içinde daha verimli. Basan, koşan bir futbolcu. Top tekniği, gol sayısı bizim evrim(!) geçirmiş takımımıza olmuyor. Zaten bu evrilmiş takım da rakip kaleye gidemiyor! Top sahamızda oynanıyor. İlk haftalarda pres yapan takımın da el freni çekilince bu hale geldik. Zorla üçlü savunmaya evrilir sene sonunda da devriliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiğim kelime, kullanmaya devam edeceğim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir