8 Kasım 2017 Çarşamba

Yabancı stoper almak zor, nedeni de bilinmezlik


Galatasaray'la alakalı bir stoper gündemi var mı bilmiyorum. Kaan Ayhan'la alakalı gelişmeler var, onu stoper olarak değerlendirmek mümkün. Birçok pozisyonda oynayabilmesine rağmen, transferinin gerçekleşmesi durumunda ağırlıklı olarak stoper oynayacağını düşünüyorum.

Ayağı düzgün çünkü, geriden iyi oyun kurabiliyor. Galatasaray savunmasının yaşadığı en büyük sorun da bu. Maicon'un oyun kurma özelliği beklentinin daha üzerinde olmasına rağmen yetmiyor. Serdar Aziz veya Denayer aynı etkiyi göstermiyor, haliyle Fernando stoperlerin arasına girip top çıkarmak durumunda kalıyor. Onun da bir orta sahaya oranla pas özelliği o kadar iyi değil ama stoper noktasında bunu iyi yapıyor.

3'lü savunmayı sık deniyoruz, bir noktadan sonra ana sistem bu bile olabilir. Sol stoper ihtiyacı var, orası kesin. Mümkünse topla çıkabilecek ve geriden oyunu kurabilecek. Tudor geldiği gün Carole'den yana umudumun olması bu yüzdendi, stopere evrilebilir mi diye düşünüyordum. Stopere göre oyun kurması fena olmayacak, topla çıkabilecek, atlet bir oyuncuydu. Kafa olarak koptu gitti, bir daha toparlayamadı ve Östersunds karşısında sezona felaket başlayınca bağı da kaybetti.

Yabancı stoper almanın zor olduğunu düşünüyorum. Nedeni de bilinmezlik, yarın ne olacağını kimsenin kestiremeyecek olması. 11 için yerli zorunluluğu geldiğinde bunu sol stoperden yana kullanmanın imkansız gibi. Bir örnek vereyim, Acerbi gibi bir isimle seviye atlardınız mesela. Şu an ise Serdar Aziz'in çıkışının altını çizeceğiz, başka yol yok. Geriden oyun kurabilme işini ise sol bekle, yani olası Asamoah hamlesiyle çözmek gerekecek.

Kabalık bir stoper rotasyonu var ama nicelik az. Ahmet Çalık ve Koray Günter gibi isimleri düşünmüyoruz bile, Donk gibi isimlere ise girmiyorum. Ozan Kabak potansiyeli yüksek bir isim, onu kazanmaya çalışmak, rotasyona yavaştan ısındırmak önemli. Serdar Aziz / Denayer iyi bir rotasyon gibi dursa da sol stoper noktasında ihtiyaç farklı, yapacak bir şey ise yok..

6 yorum:

  1. Madem stoper alacaktık, boştaki Vida kaçırılmamalıydı. Hem de rakibimize kaptırdık gerşekten kötü oldu. Tabi ben de Serdarı sevdiğim için istemiyordum ama stoper gündemi var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoper alınmayacak ve Vida'nın abartılan bir isim olduğunu düşünenlerdenim. En azından aradığımız profil değil, ben sol ve geriden oyun kurabilen bir stoperden bahsettim. Vida bu tarza çok ters.

      Sil
  2. Sol stoper dünyada da çok nadir bulunan bir tip. Özellikle oyun lideri, oyun kurabilen sol stoper gerçekten çok az. Acerbi tam bahsedilen tip bir stoper aslında ama adamlar tok satıcıydı yazın gördük. Onun da gayet ciddi piyasası var. Dediğin gibi sol bek ile savunmada yeni bir pas istasyonu oluşturabiliriz. Onun dışında sol stoper hamlesi oldukça zor bir hamle olur. Zaten devre arası bu kalitede bir adamı almak da imkansız gibi birşey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tok satıcılardı, sözleşmesini de uzattılar, bu saatten sonra imkansız.. Devre arası zaten alamayız, yaz dönemi de sanmıyorum.

      Sil
  3. Oyun kurabilen sol ayaklı stoper = Ozan Kabak. Kesinlikle artık üstüne gitmeliyiz. Türkiye kupası maçları başlıyor. Gençler dünya kupası bitti. Ağır ağır rotasyona sokup seneye direkt oynayabilecek duruma getirmeliyiz. Ozan maicon beke açılan stoperler, Kaan da alınırsa daha David Luiz tarzı oyuna yatkın iyi bir üçlü olur bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol ayaklı değil ama Ozan Kabak. Transfermarkt bilgisi yanlış.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir