8 Aralık 2017 Cuma

Bu vesileyle Linderoth'u tekrar hatırlamak hoşuma gitti


Elfsborg'un teknik direktörlüğüne 3 sezondur Jönköpings'i çalıştıran Jimmy Thelin getirildi. Konunun bizi ilgilendiren kısmı ise Tobias Linderoth'un yardımcılarından biri olması. 5 yıldır Efsborg'un alt yaş takımlarında antrenörlük yapıyordu.

Blog arşivine daha sık ineceğimi söylemiştim, 1 Eylül 2015 tarihinde yayınladığım bir Linderoth röportajı vardı. Sevdiğim, beklenti duyduğum, oynadığı o kısa süre zarfında "budur" dediğim bir futbolcuydu. Şanssızlıklar dizisi, kalça kemiğinin büyümesi gibi bir hastalığa yakalandı, sakatlık bile değil. 2.5 sezonu var Galatasaray'da, başka bir futbolcu bu kadar sakat kaldığı süre zarfında tutulmaz ama Linderoth işte, herkes bekledi.

Röportajdan bazı bölümleri paylaşayım, en sonunda linki de bırakırım. Sakatlığıyla alakalı bir itirafı var, vaktinden önce dönmeye çalıştım ve ilk maçta dizimden sakatlanıp ameliyat oldum demişti. Kalça kemiğinin büyümesi bir hastalıktı ve sezon onun adına kapandı. O yaz dönemi Euro 2008 vardı, sırf orada olabilmek adına vaktinden önce döndü ve Milli Takım'da yaşadı o sakatlığı. Hem şampiyonadan oldu, hem de futbol kariyerinden. O yaz dönemini boş geçse ve iyileşmeye odaklansa geri dönebilirdi.

Galatasaray'a Kopenhag'dan transfer edilmişti ve orada forma giydiği 3 sezonda her maç 90 dakika sahada kaldı. Bu çok çılgın bir istatistik ve istikrarını gösterir. Biyonik adam değildi ama, atlanan nokta o oldu. Everton döneminde de var böyle bir sakatlığı ve çok uzun süre sahalardan uzak kalmıştı. Daha genç yaşlardaydı o dönem, çok odaklanmadık ama sakatlık konusuyla oluşan algı hatalıydı.

"Şu an İsveç'te IF Elsborg'un U17 takımını çalıştırıyorum. En üst seviyede teknik adamlık eğitimi aldım. Hedefim teknik direktörlüğe devam etmek ve olabileceğimin en iyisi olmak." O gün için söylediği buydu, bugün yardımcı hocalık ile bir üst seviyeye adım atmış oldu. Bunun devamı teknik direktörlük, çok takip edemedim ama iyi işler yapabileceğini düşünüyorum.

Sessiz, sakin, işine odaklı ve çalışkan bir futbolcuydu. İstikrarlı bir Galatasaray kariyeri olsa eminim ki unutulmazlar arasına da girerdi. Lincoln transferiydi o dönemin yıldızı, benim için ise Linderoth en kıymetli transferdi. Olmadı, 2.5 sezon beklememize rağmen. Röportajın linkini paylaşıyorum, bu vesileyle tekrar hatırlamak hoşuma gitti;

https://sportifcumleler.blogspot.com.tr/2015/09/galatasarayda-uzun-sure-oynamak-en.html

4 yorum:

  1. Efsane bir oyuncuydu. Sakatlanmasaydı 2008-2009,2009-2010 çok farklı olurdu. Kewell-Baros-Arda-Keita-Elano ve arkalarında Linderoth. Büyük ihtimal ile Rijkaard ın kariyeride farklı olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, yıllar boyu unutmayacağımız bir isme dönüşürdü. Sakat halini dahi konuşurken.

      Sil
  2. Kalça büyümesi vardı malesef linderoth ta sağlıklı oyanayabilseydi önliberoda mkalele etkisi yaratabilirdi bizim için! Yanlış hatırlamıyorsam efsane bir uefa 1. Tur deplasman maçı oynamıştı kiminle oynadığımızı şu an anımsamıyorum ama lincoln le beraber büyük bir zevkle izlemiştim kendisini yolu açık olsun..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir