13 Ocak 2018 Cumartesi

Bir Galatasaraylı olarak mutluyum, şu sarmal nihayet bitti


Arda Turan / Başakşehir birlikteliğinin yakıştığını düşünüyorum. Arda Turan'ın futboluna lafım yok, bunu daha önceki yazılarda da dile getirdim. Saha içinde kalsa ve sadece orayı konuşuyor olsak başka şeyler söylenir. İyi futbolcu olduğunu hatırlaması durumunda da Abdullah Avcı'nın düzeninde büyür, ayaklanır ve önemli katkı verir. Yakışan birlikteliğin diğer kısmını ise siz anladınız, yazmıyorum bile.

Sıkıntı şu ki saha içinde kalamıyoruz, Arda Turan söz konusuyla bu imkansız. Galatasaray'dan Atletico Madrid'e giden Arda Turan bu ülkenin en sempatik figürlerinden biriydi, bugün ise belki de en antipatiklerinden. Atletico Madrid'de büyümüştü bu adam, Simeone'nin düzeninde Avrupa'nın en iyilerinden biriydi. Barcelona'ya transfer olmak başka, 40 milyon avro'ya gitmek bambaşka diyorduk. Şimdi geçen Barcelona dönemine bakıyorum da hoca bir sıfır.

Bir insan 2 yıl içinde bu noktaya nasıl gelir bilmiyorum. Futbol dışında her şeyi konuştuk, iş saha içinde asla kalmadı. 35 yaşında ülkeye dönüş yapmıyor, 30 yaşında bu adam ve kariyerinin en iyi dönemi olmalı diyeceğimiz zamanlar. Başakşehir'e transfer olmakta sıkıntı yok, sonuçta ülkenin şampiyonluk mücadelesi veren, iddialı takımlarından biri. Sıkıntı bu şekilde transfer olmak, 30 yaşında geri dönmek zorunda kalmak ve koca Avrupa'nın istemediği bir adama dönüşmek.

Bu sezon hiç forma bulamadı, gördük ki Barcelona'da herkes sırt döndü. Barcelona'nın en çok kazanan 5 futbolcusundan biriymiş, Başakşehir nasıl yaptı da bu transferi gerçekleştirdi bilinmiyor. O da ayrı konu, gayet konuşulması gereken. Barcelona'da Tarık Çamdal muamelesi gördü bir anlamda, oysa beklentiler başkaydı. Başakşehir'de geri döner, Abdullah Avcı'nın düzeninde yeniden ayağa kalkar ayrı da Barcelona günleri, şu geçen 2.5 yıl unutulmayacak. Dediğim gibi, futbolculuğuna asla lafım yok ama Arda Turan'ı da sadece futboluyla yorumlamak imkansız.

Bir Galatasaraylı olarak mutluyum, şu sarmal nihayet bitti. Geldi mi, gelecek mi, gelmeli mi, gelmemeli mi gibi tartışmaları aylardır yapıyoruz. Galatasaray istese bu transfer gerçekleşirdi, Arda Turan da bu teklifi havada kabul ederdi. O zaman da aynı şeyi yazardım, saha dışını bir kenara bırakarak Arda Turan'ı yorumlayamayız. Geçen zamanda yaptıkları, söylemleri ve tavırları unutulamaz, Galatasaray'a yakışmazdı. 

Hala Arda Turan sever Galatasaraylı var mı ya da kaldı mı bilmiyorum. Herkesin kendi görüşüdür, saygım var. Fatih Terim'le mutluyum, onunla birlikte tekrar ayağa kalkmayı bekliyorum. Arda Turan'ı da rakip olarak görmek güzel, şimdi lig çok daha heyecanlı ve şampiyonluk mücadelesi çok daha büyük anlamlar ifade edecek. Yarış fazlasıyla zorlu, tarihin en iyi ligi oluştu belki de. İnanıyorum, başaracağız ve kendi sahamızda oynayacağımız Başakşehir maçını iple çekiyorum..

28 yorum:

  1. Yazı için teşekkürler. Katılıyorum. Bu sarmal sonunda bitti. Bir Galatasaraylı olarak mutlu oldum açıkçası. Bir yandan da üzüldüm. Barcelona takımında oynarken sadece futbolunu konuşturmalıydı. Elinden gelenin en iyisini yapmalıydı. Bir Mesut Özil gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke başka şeyler olsaydı ve bir Galatasaraylı olarak Arda Turan'ın oradaki varlığından gurur duyabilseydim. Ben bunu 2-3 yıl önce kaybettim maalesef.

      Sil
  2. Barcelona en son kime bu kadar yatırıp hicbir katkı almadan bu kadar kolay bıraktı. Son dönemlerde yoktur bile... Kaldıramadı o ağırlığı Türkiye de iyi futbolunla karaktersizligini bir şekilde örtebiliyorsun ya da örtüyo birileri ama avrupada olmuyor bu... Kim olursan ol anında kenara atıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var böyle isimler onlar adına. Hleb, Afellay gibi örnekler geliyor aklıma.

      Sil
    2. O oyunculara bu kadar yuksek bonservis ücretleri odediklerini sanmıyorum...

      Sil
    3. O dönemin şartlarında iyi rakamlar ama Arda Turan başka seviyede tabii.

      Sil
  3. inanılmaz mutluyum. "hak ettiği", "çok yakışacağı" kulübe gitti. gs taraftarı ile onur duyuyorum. ne yaptık ettik aldırmadık.
    sahamızdaki maçta asla ıslıklama olmasın. alkış falan da olmasın elbette. turgut doğan şahin gibi davranmalıyız. umursanacak bir insan değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşimize bakalım, önümüzde bir mücadele var. Kendisi de rakip nihayetinde.

      Sil
  4. zamanında gs formasının renkleri için "çok edepli" yorumlar yapmıştı. biz o kadar "edepli" olmayalım, kendisine turuncu pek yakışmış diyelim geçelim.

    YanıtlaSil
  5. Üzülmemek elde değil. Bir zamanlar Emre Belözoğlu ile yaşadığım hayalkırıklığını yaşıyorum. Biz çocuklarımıza ismini vermiştik, halı sahda bile olsa adını taşımış, sevincine ortak olmuştuk. Barcelona'da oynamıyor diye Katalonya'ya düşman olmuştuk. Nihayet Galatasaraylı diye övündüğümüz medar-ı iftiharımız döndü lakin sırtını döndü. Kişiler için sevdiğine sırtını döndü. Yazık oldu Galatasaraylı Arda'ya. Bu saatten sonra en büyük sen olsan ne olur be Arda. Sarı kırmızı olmadıktan sonra gönüllerde sevda, dillerde dua ile var olmadıktan sonra dönsen ne olur. Üzgünüm. Bir Galatasaraylıyı kaybettik. Onu magazine, medyaya verdik. Üstelik Sabri gibi "Hem ağlarım hem giderim de demedi." Bundan sonra Arda diye bir isim Galatasaraylı gönüllerde var olmayacak. Sana Başakşehir'de adamlığınla tüm magazin aleminle, sosyal medyanla ve kabadayılığınla mutluluklar Arda. Sadece Arda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke başka şeyler konuşsaydık ve bugün geri dönüş ihtimali olsaydı. Bunu engelleyen biz değiliz yalnız, Arda Turan'ın kendisi. Haliyle herkes hak ettiğini yaşayacak.

      Sil
  6. Hükümet yanlısı bir futbolcu, hükümet yanlısı bir futbol klübüne çokbüyük paralara karanlık bir tranfer yapıyor ! Siyasetin futbola bu kadar bulaştığı bir ülkede hala nasıl saha içinin konuşulabildiği ,hak ve adaletli bir lig bekleyebiliriz ki? Çok yazık ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin siyasi kısmını sevmiyorum, o konuda yorum yapmam. Ama kendisine yakışan bir yere gitti, hayırlı olsun kendisi adına, bir şey diyemem. Benim rakibim bu noktadan sonra.

      Sil
    2. Hocam bu transferi ve Arda'nın gerilediği noktayı siyasi kısmı irdelemeden yorumlamak mumkun degil, o kadar takım varken neden Başakşehir? Sadece bu soru bile düşünülse insanın midesi bulanıyor. Bu hükümet gittiği zaman Başakşehir Kulübü'nün maksimum 10 senelik bir ömrü olur. Sen Barcelona'dan 5-10 sene sonra esamesi okunmayacak bir kulübe nasıl gidersin ve bu kulüp senin paranı sıfır taraftar ve forma vs. satışı olmadan nasıl öder, bunların hepsi çok karanlık işler...

      Sil
    3. Mümkün değil, biliyorum. Ben sadece ille de saha içi diye bakıyorum.

      Sil
  7. Yazık gerçekten valla yazık benim için Arda Turan bitmiştir ve bundan sonra kimsenin dediğine de inanmam. Hadi E.Belözoğlu gitmesi normal demiştim bizden gidiş şekli farklı idi bedavaya gitmişti ama Arda farklı diyordum verdiği demeçleri ile, kazandırdığı para ile, maçlara gelip giydiği forma ile ama bundan sonra kimse çıkıp da ahkam kesmesin ya artık "Türkiye liginde Galatasaray'dan başka kimsede forma giymem diye" şimdi de ne diyecek basın toplantısında!!! illaki soracaklar o demeçleri. Arda'nın cevabı ise o zaman gençtim mi olacak acaba??? Gösterdiği düşüş için ise Tebrikler Eski Galatasaraylı Arda...

    YanıtlaSil
  8. Twitterda gördüm. Arda-Başakşehir evliliğine bu gözle de bakmak mümkün :) "Futbol takım oyunudur,bireysellik ile başarı gelmiyor.Ben bireysel olarak gazeteciye saldırdım başarılı olamadım ama Başakşehir takım halinde gazetecilere saldırdı,başarılı oldu!Artık hep birlikte saldıracağız"
    Arda şampiyonluk için belirleyici olacak. Kafayı Terim'e takarsa Apo hocası da takık zaten bize yarar. Aklını başına alırsa( bu gerçek bir mucize olur) Başakşehir ipi göğüsler. Bu transferle Abdullah hocanın işi daha zor. Takımın ahenginin bozulmasına nasıl engel olacak göreceğiz. 8-9 aydır milli maçlar hariç resmi maçı yok. Fizik, kondisyon yerlerde. Oynasa Başakşehir'in önemli silahı orta saha dinazmimi nasıl korunacak? Oynamasa oluşacak kamuoyu baskısını + bu adamlı abidesi arkadaşın çenesini nasıl susturacak? Barcelonalı Arda lutfeder Hazır olana kadar bekler mi? Bu soruları parayı veren düşünsün artık(Gerçi bizim vergilerden bu paralar o da ayrı mesele)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi futbolcu, buna asla lafım yok. Avcı'nın düzeni içinde eski günlerini de görebilir, bunun da farkı büyük olur.

      Sil
  9. Çok abartılı geliyor nedense ben kendi adıma gelmesini istemedim sene başında acaba mi dedim ama devre arası olmuş ne isteyen var ne bise menajer 8 10 takımdan bahsediyor falan üzüntü verici bu durumu. Yani Fatih Terim de değil konu taraftar istemedi çok net yüzde 80 istenmediği için basaksehir de e buna neden Kızılır bunu anlamam işte Türkiye de başka takım derken fb bjk ts anlıyorum bi gs olarak basaksehir de oynaması bu kategori de asla değil biraz empati yapmalıyız ıns başarılı da olur olsun ayrıca. Biz istemedik o da bunun farkındaydı biraz gerçekçi olalım hem isteme hemde tepki ver biraz bencil bi tavir gibi sanki manasız geliyor daha profesyonel bakmak lazım duygusal vaziyetimizle herhangi bir ekol yaratamadik ülkemizde kısaca ne büyük tepkiyi ne de hüznü hak etmiyor bu konu . Kaos ve kriz yaratmaya malzeme arayan medya ya koz vermeyelim arda üzerinden. Herkes işini yapacak neticede istemedik o da gelmedi nokta , isteseydik gelirdi unutmayalım bunu. Saygılarımla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızmak yok, geçmiş açıklamalara bakınca Arda için büyük çelişkiler var. Mevzu bu. 12 teklif var deniyordu ya, neden Başakşehir?

      Sil
  10. Arda paradan vazgeçebilse Avrupada hiç olmadı Monaco ayarında takımlarda oynayabilirdi. Halbuki Başakşehirde bile Barcelona maaşını alıyor üstelik vergi farkına bakınca net maaş oradan da fazla. Arda Galatasaraylılığını paraya değişti. Ayrıca itibar ve maaş için kariyeri de malesef büyük çakıldı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her türlü oynardı, teklif olduğunu menajeri söylüyor.

      Sil
  11. Arda'nın Barcelona'ya transfer olmasına sevinmiştim sonuçta Galatasaraylı ve bizim altyapımızın ürünü.Ama şimdi bakıyorum da yanlış yaptı sanki.Atletico'da kalabilirdi çünkü takım onun üzerine kuruluydu.Barcelona kariyeri de iyi başladı aslında ama sonradan teknik direktör değişimiyle iyice istenmeyen futbolcu oldu.Yazık etti kendine.Galatasaray taraftarı da bu ihaneti asla unutmayacaktır emre belözoğlu'nun ihanetini unutmadığı gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sevindim, çünkü Atletico'daki Arda profili çok düzgün ve iyiydi. Temsil ettiğine inanıyordum bizleri ama böyle bir değişim ben ömrümde görmedim.

      Sil
  12. Ben Arda'nin yerinde olsaydim yeni bir meydan okuma isterdim zira yasim daha yeni 30 olmus, maddi kaygim yok bir Premier League goreyim olmadi Italya goreyim derdim. O cok elestirdigimiz Sneijder benzer yaslarda birkac kere ulke degistirip Ajax'a geri donmuyorsa Arda icin kolayi secti, rahati secti, bu zihniyette zaten Galatasaray'a faydasindan cok zarari olurdu diyebiliriz. Bence yurtdisinda bircok takimda pekala oynayabilecekken cok supheli bir donus yapti.
    Olayin bir de siyasi boyutu var elbette Arda'nin Basaksehir gibi taraftari bile olmayan bir kulube gitmesi tesaduf degil. Ben sahsen ikinci yarida Basaksehir maclarinin cok dikkatli izlenmesi gerektigini dusunuyorum. Video hakem de bir dahaki sezon baslayacagina gore bu sezon cok garip olaylara gebe gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstese görürdü, o teklifleri de almıştı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir