7 Ocak 2018 Pazar

Emre Mor & Galatasaray, o isim de Fatih Terim olabilir


Emre Mor için ikilemdeyim. Dortmund'da yapamadı, yiğitlerin harman olduğu yerdir. Onlar adına önemli bir yatırımdı, ısrar da edildi, yer yer ciddi şanslar buldu. Celta Vigo'ya ise aldıkları rakamın üzerine sattılar, Celta Vigo için çok daha büyük bir yatırımdı. 13 milyon avro'luk bir rakamdan söz ediyoruz ki Emre Mor orada da yapamamış gibi görünüyor.

Belki de o seviyenin futbolcusu olamayacak, bilemiyorum. Yaşı 20, önünde uzun bir gelecek var, inkar edilemeyecek bir yetenek ve potansiyel sahibi olsa da. Yönetilmesi zor bir futbolcu, taktik disipline tepki olarak dünyaya gelmiş gibi. Şu an Galatasaray'ın başında Tudor olsa kesinlikle hayır derdim, Bruma ile yaşadıklarını unutmadık. Emre Mor'a kıyasla Bruma evcimendir, Emre Mor'la Tudor'u hayal dahi edemem.

Fatih Terim'le ise bir şansı olabilir, ikilemde kalma nedenim de bu. 6 aylık bir profesyonel kariyere sahip olmasına rağmen onu Milli Takım'a aldı ve Euro 2016'ya götürdü. Hoca bu tarz yetenekleri sever ve ısrarcı da olur, sürpriz katkı alır. Emre Mor da o dönemin sürpriziydi, ciddi de bir şans verdi. Sonra da Dortmund'a gitti zaten, onu iyi bir gelecek bekliyordu. Şu aşamada o gelecek şekillenmedi, bundan sonrasına bakacağız. Birinin onu çekip çıkartması gerekiyor, o isim de Fatih Terim olabilir.

Celta Vigo için çok büyük bir hayal kırıklığı. La Liga'da şu ana kadar 10 maçta 1 golü var, toplamda 224 dakika süre almış. 4 tane 90 dakika etmiyor, böyle düşünün. Celta Vigo için daha büyük bir yatırım, zarar etmek istemeyeceklerdir ama şu aşamada onlar parlatamayacak. Beşiktaş'ın Talisca'yı kiralama mantığı gibi düşünmeli, Galatasaray'ın bu anlamda şansı olabilir. Ya da Galatasaray'ın Bruma'yı Sociedad'a kiralama mantığı gibi, Celta Vigo en azından zararı en aza indirelim gibi hareket edebilir.


Patlayıcı özelliği en önemli özelliği, şu an Galatasaray'da olmayan bir tarz bu. Topu sürükleyecek, hücuma hız katacak, rakip ceza sahasını karıştıracak bir isme ihtiyaç var. Başakşehir'in Kerim Frei'den aldığı katkı gibi, bizim eksiklerimizden biri ve ihtiyaç duyuyoruz. Taktik disiplinden uzak hareket etmesi, bireysel futbolu sorun ama orada değecek el de Fatih Terim. Nasıl kazanabileceğini iyi biliyor, Milli Takım'da o heyecanı sağlamıştı, Galatasaray'da ise ipler tamamen elinde olacak. Onunla çalışacağı zaman çok daha fazla.

Bu tarz ateşleyici isimleri severim, Volkan Şen dahi sırf bu tarzı sayesinde yıllardır ekmek yiyor. Emre Mor'la yetenek kıyası yapmayacağım elbette, bu patlayıcı tarzın üzerine bir de yetenek ekleyin. Emre Mor saf bir yetenek ama henüz işlenemedi, değerlendirmek gerekiyor. Fatih Hoca da bu transfer için ısrarcıysa şartları zorlamalı, Celta Vigo'yu buna ikna etmeli.. 

21 yorum:

  1. Arda ve Calhanoglu olmayınca Emre Mor kaldı elde hızı dar alan becerisi bizde olmayan birşey. Ama oyun bilgisi zekası son vuruşu zayıf.

    Yabancı kontenjanı sıkıntı olmazsa Bruma'yi Emre Mor'un önünde görürüm. iş Donk'u gönderip Kaan alıp kontenjan açmakta. Bruma E.Mor'dan daha faydalı olur.

    Kontenjan açamazsak Emre Mor kadro derinliği sağlar. Garry hariç patlayıcı sürati olan adamınız yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bruma'yı ben de daha önde görürüm, en azından ne vereceğini daha iyi bildiğimiz bir isimdi.

      Sil
  2. Koray ve Donk'u gönder Kaan'i al.
    Lato Carrasso Donk yerine Carole sol bek Bruma(kiralik) 'ya da Emre Mor ve yabancı forvet

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yazıyorsun da zor o isimleri öyle almak :)

      Sil
  3. Konudan bağımsız olarak şu Shaktarlı Bernard için bir trensfer ütopyası yazını alırız.Dursun Özbek adamın babasıyla görüşmüş galiba öyleyse zaten adam bize gelmez de neyse artık düşünceni öğrenmek isterim

    YanıtlaSil
  4. En istemediğim overrated bulduğum adam bernard. Tıpkı wellington nem vardı shaktarda o da öyleydi. Bernard turkiye ligine uyumu zaman alır faydalı olacağını düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bernard uyum sağlar burada, sol tarafta hem oyun kurucu, hem forvet özelliği var.

      Sil
    2. Düşük bonservisle alınacaksa gelsin

      Sil
    3. Kiralanır, bonservis imkansıza yakın.

      Sil
  5. Emre mor efsanevi bir transfer hamlesi olur, oncelikle turk, bu yabanci sinirindan bagimsiz olarak cok onemli, turkiyenin en buyuk klubunun kadrosunda bir turk yildiz olmamasi kabul edilir birsey degil..
    Ayrica emre futbolu seviyor, bu herhalinden belli, elbette messi gibi degil, ama genel gorusun aksine buraya gelirse disiplin sorunu yasayacagini dusunmuyorum, sorun taktik disipliniyle ilgili sanirim, tuchelin elestirileri de bu yondeydi..
    Emre belhanda feghouli hatti, ruya gibi olur, arkalarinda ndiaye, onlerinde gomis, kenarlardan bindiren bekler, aman allahim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın elinde görmek isterim, o anlamda şansı var. Büyük yetenek.

      Sil
  6. Emre Mor bizim için belki çok da lazım bir transfer değil ama Emre Mor için Fatih Terimli bir Galatasaray kesinlikle öncelik olmalı. Lakin ona yapılan yatırımı biz karşılayamayız. 6 ay kiralık bir Emre de bize yaramaz. Ben ütopya görüyorum. Sol bek haricinde kanattan ziyade Necati Ateş tarzı bir ikinci santrofor alınır alınırsa. Wagner Love olurdu mesela. Kaan Ayhan, Emre MOR, Hakan Çalhanoğlu falan çok ütopya isimler. Finansal fair play için de büyük sıkıntımız olur. Bu yılı karla kapatmak zorundayız. İnşallah bir çöp almayız tek temennim budur. Beklentim de bu nedenlerle büyük değil.

    YanıtlaSil
  7. bu çocuk top oynamayı bilmiyor. net bilmiyor. yaşı genç ama bu yaşa kadar "hiçbir şey" öğrenmemiş ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğrenir, hala şansı var. Yeteneği büyük ve ihtiyaç duyduğu isim de Fatih Terim diye düşünüyorum.

      Sil
  8. Yurtdışındaydım bayağı blog birikmiş :) Emre Mor'un gerçek bir futbolcu olması için iki şandı var Fatih hoca ya da Şenol Güneş! Kariyeri bu iki hocayla çalışmasına bağlı bence! Gelse tribünlere heyecan verecek bir isim , umarım olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna katılıyorum :) Hoş geldiniz ayrıca.

      Sil
    2. Hoşbulduk burak bey takibe devam ;)

      Sil
  9. emre iş yapabilir ama nerede oynatabiliriz sorusu aklıma takıldı?bizim sol ayaklı, gol atabilen, ceza sahasına ters koşu yapıp dalı yapacak bir sol kanat oyuncusuna ihtiyacımız var. emre sol ayaklı, hızlı, patlayıcılığı olan bir çocuk. ama sağ kanatta oynadı orada oynamayı seviyor. eğer hoca onu orası için düşündüyse deneme değer. çünkü sağda kesilmesi imkansız bir Fegholi var. Solda da rekabet çok çetin. Yasin çok formda, fit, ve arzulu. gol de yapıyor. seveceği bir hoca da geldiği için hoşlanmadığımız bencilliklerini kenara bırakacaktır. Artı rodriges var. sinan var. Emre 'nin gelişi bize negatif etkisi olmaz. Oynarsa katkı sağlarsa iyi olur ama daha çok kendisi için iyi olur. Oynamazsa da kiralık olarak geldiği için geri döner. 20 yaşında, çok yetenekli bir genç için denemeye değer.
    Sol bek ve golcü transferi beni hem daha çok rahatlatacak hem de heyecanlandıracak. Beklentimi Evra'ya göre endeksledim. Sadece tek isteğim fundementali, pozisyon bilgisi ile standart bir performans alabileceğimiz bir sol bek. Evra eğer fitse, gücü kuvveti yerindeyse hiç yaşına başına bakmadan kesinkes alınması gerekir. Asamoah ile yazın aşırı zaman kaybetmiştik yine aynı hataya düşüyoruz. Israrın anlamı yok adamlar satmıyor işte. Belki de asamoah da bizi kontrat uzatmak için koz olarak da kullanıyor olabilir. O yüzden alacaksak sezon için protokolü yapalım Evra'yı 6 + 1 yıllık opsiyonlu alalım.
    ama esas şampiyonluk habercisi ve emaresi Wagner veya Eto transferi olur. Geldiğinde 10 gol katkı yapacak bir golcü bizim çehremizi değiştirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağda oynamayı daha çok sever, onu serbest bir rolde de kullanabiliriz. Feghouli sol oynar ya da Belhanda'yı bir tık geriye çekip Feghouli'yi serbest oynatabiliriz. Rol çok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir