13 Ocak 2018 Cumartesi

Fatih Terim'in ilk basın toplantısında bu ipuçları vardı


Aylar önce yazdığımız noktaya geliyoruz işte. Sevilla'nın sol beke Guillerme Arana hamlesi sonrası gözden çıkan isim Carole oldu. Sevilla'nın teknik direktörü de o pozisyonda 3 ismin olduğunu ve Carole'nin Galatasaray'a dönme ihtimali olduğunu belirtti. Biz de sol bek arıyoruz derken, kimsenin alınamaması durumunda Carole de ihtimallerden biri haline geliyor.

Fatih Terim'in ilk basın toplantısında bu ipuçları vardı. Sol bek eksikliğinin altını çizdi ve Carole'nin durumunu sorduğunu iletti. Hakan Balta'yı da sık sık anıyor ve tüm bunlar mali olarak sıkıntı olduğunu gösterir. Yazın kasayı boşalttık, Ocak ayında hala herhangi bir hamle yapamamamızın nedeni bu. Çok rahat hareket edemiyoruz, plan da sırasıyla ya sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalan isim, ya kiralık, ya da elimizdeki mevcut isimler oluyor.

Carole'nin dönüşü bu anlamda sürpriz değil. Bir sol bek alsak dahi takıma dönebilir, onun alternatifi olarak düşünülür. Bunun istediğim için söylemiyorum, mevcut şartları değerlendiriyorum. Carole'nin mevcut durumunu burada anlatmıştım, o yüzden tekrar etmeden linki paylaşayım;


Sevilla dönemi hayal kırıklığı oldu. Transferi de sürprizdi gerçi, Carole adına büyük adım. Sevilen bir isim olsa da Galatasaray'daki son dönemi hiç iyi değildi. Sevilla onun için tecrübe olmuş mudur, bir Bruma değişimi de Carole'de görülür mü bilemiyorum. Takım içinde sevilen bir futbolcu, kendisini buraya ait hissediyor, hocanın da frekansına girebilir. Son çaredir Carole, tekrarlayayım.

Belli ki Evra düşünülmüyor, bunu söyleyebilirim. Ümitliydim o konuda ama hocanın çekinceleri var gibi, olması sürpriz olur. Başka sol bekler de konuşuluyor ama aralarında çok iddialı isimler yok. Ayrıca Evra için geç kaldık, onun kamp görmesi gerekiyordu. O pozisyon hala boş, Kayserispor maçına da çok zaman kalmadı..

23 yorum:

  1. FATIH hocanin planladigi bence EMRE MOR ve bir forvet EREN DERDIYOK cok ümit vermedigi icin ve sezon ici ikilli forver taktigi görme ihtimaline karsi isticekdir bahsettigi süpriz bence o pozisyon. sol bek olarakda CAROLE geri cagrilir zaten en fazla 6 kupa ve 17 lig maci kaldigi icin LATOVLEVICI´yle ikisi idare eder yazinda bonservisiz alcagimiz ASAMOAH yeterli olur yedegide AZIZ BEHICH olabilir yaz transferinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren Derdiyok gerçekten de ümit vermiyor maalesef.

      Sil
    2. Sinan bey forvet gelir Carole döner Lato'yla oynar diyorsunuz Carasso gitse de Carole ve forvet gelince 15 yabancı yapıyor olmuyor yani.

      Sil
  2. Çok lafa gerek yok. Carole bizim sınıfımızda bir oyuncu değil olamaz da. Ağır, orta kalitesi yok, pozisyon hatası çok... Sol bekteki en kötü hamle Carole'ün dönüşüdür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki yedek olur, ötesini ben de düşünmüyorum.

      Sil
    2. Kesinlikle katiliyorum, hazir Sevilla gormusken derhal bir Fransiz kulubune satmak lazim yoksa onun da sonu Tarik Camdal olacak.

      Sil
    3. Tarık Çamdal olmaz, en kötü ihtimalde dahi zarar ettirmez size. Aldığı maaş da düşük, Çamdal ayrı hikaye.

      Sil
  3. Carole Hakan Balta götürür. Hakan sene sonu gider yerine yerli sol bek düşünülmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence götürmez, hele ki Hakan Balta. Kendisi 3 sezon önce bile sol bek değildi, temposunu sıfırlamıştı.

      Sil
    2. Bence de ideal değil ama olacak olan o gibi. yedek sol bek hakan ya da linnes

      Sil
    3. Linnesin en azindan temposu var, Hakan Baltanin kanadini buyuk maclarda ozellikle Basaksehir, Besiktas gibi hizli ve organize oynayan takimlar delik desik eder.

      Sil
    4. Hakan Balta'nın şu an temposu stoper için bile yetersiz. Benim düşüncem şu, Fatih Hoca onu sezon sonu ekibe katacak bence.

      Sil
  4. Bence Latovlevici yi tutmak transfer olmayacaksa en iyisi. Çok üst düzey değil ama Hasan Ali Kaldırım 'dan İsmail Köybaşı 'dan kötü olduğunu düşünmüyorum. Kampın tamamında takımla birlikteydi . Fiziksel gücünü artırırsa sezonu tamamlar. Asamoah'ın da sözleşmesini şimdiden alıp kasaya koymak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katilmiyorum, eger Lato ve Linnesin aldigi surelere ve yaptigi katkiya bakarsak Linnesin cok daha faydali oldugu goruluyor, Lato kesinlikle gonderilmeli onun sac bas yolduran Sabrivari ortalarina ihtiyacimiz oldugunu sanmiyorum.

      Sil
    2. Lato'nun kalması demek yarım sezonluk değil 1.5 sezonluk maliyet demek 1.2m euro yani. Yazın her türlü gidecek zaten. Lato mu Carole mu? Bence Carole

      Sil
    3. Kimseyi alamıyorsan Lato tutulur, bu doğal. Ya da Carole döner diyelim, yapacak bir şey kalmıyor. Sıkıntı şu, Lato'nun şu kadar maç oynarsa üzerinden ortaya çıkacak opsiyonu.

      Sil
  5. Hocam selam, bu sol bek hamlesi uykularimi kaciriyor resmen ve ben bu rahatligi anlamiyorum. Surada ligin baslamasina ne kaldi ki ve sanki Lato, Carole, Balta derbi maclarda guven verecekmis gibi Evra dusunulmuyor. Kac sene oldu bizim halen ust duzey sol ayakli bir bekimiz yok. Carole'nin son maclarini hatirliyorum da Linnes bana gore ondan en az iki kat daha iyi ve halen eldeki en iyi alternatif. Basaksehir Ardayi da aldigina gore ust duzey bir sol acik da bu butce ile alinmayacak, lige bu kadroyla girilecekse korkarim ki yaris Besiktas ve Basaksehir arasinda gececek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rahatlık yok, aksine imkan olmadığı için kısıtlı hareket edilmek durumunda kalınıyor.

      Sil
  6. 22 sinde Kayseri ile önemli bir maç var Lato'nun opsiyonu henüz dolmadı ama bu hafta bir karar vermek gerek artık. Sevilla 2-3 ün içinde Carole'u gönderecekse kararını açıklayacak deniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum bu yoruma, bir an önce ne olacaksa olmalı.

      Sil
  7. Latovlevici gitmese bile bağ koptu kafa olarak olmaz bi kere.Balta desen stoperde bile olmuyor artık bırak sol beki.Devşirme Linnes ve Denayer'e baktığımızda ise ikisi de sağ ayaklı ve ikisinin de asıl mevkisi sol bek değil ve hoca mümkünse sol ayaklı bek istediğini söylemişti.Carole bana hiç güven vermiyor aslında orda Denayer kullanılabilir çünkü atletizmi önemli,hücumu seviyor ama hoca bunu dener mi bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna ben de çok değiniyorum, dediğin gibi bağ koptu. İstese o bağı Fatih Hoca tekrar tutar ama zorlayacağını sanmıyorum. Bana sorarsan Linnes, Denayer oynayacağına Lato mu oynasın, evet derim.

      Sil
  8. Sevilla 3 sol bek var bir karar vereceğiz diyordu ne oldu acaba son durum??

    Carole her türlü latovleviciden iyi. Holebas Carole'dan farklı değil.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir