28 Ocak 2018 Pazar

Gomis'in kıymeti büyük, değerini bilelim


Burada ihale asla yeni yönetime bırakılamaz, daha göreve geleli 1 hafta dahi olmadı. Bu paralar 4 aydır ödenmiyor, nedense bunun haberi yeni başkan geldikten 1 gün sonra yapılıyor. Üstelik çok çirkin bir başlıkla, üstelik Gomis gibi bir karakterin üzerinden. Sakat dendi, sakattı, bu kadar basit. Sürpriz oldu, beklenmeyen bir durumdu ama oluyor, futbolda var. 

Öyle bir döneme geldik ki aynı gazetecilerin Gomis'in gol sevinci üzerinden de çıkarımları olabilir. "Bir daha para almazsam gol atmam", "taraftardan para istedi" gibi başlıklar atılsa hiç şaşırtıcı olmaz. Bu haberleri yapanlar da Galatasaraylıyım diye geçinenler ve kimin maşaları oldukları o kadar net ki. 1 gün oldu ya, çok değil. 4 aydır biliyor ve susuyorsun, yeni başkan geldikten sonra "4 aydır paralar ödenmiyor" diye haber yapabiliyorsun.

Futbolculara da helal olsun, bunu hiç yansıtmadılar. Hepsinin ateşi ve iştahı yerindeydi, böyle bir şey olduğunu anlamadık bile. Keşke olmasa, o ayrı konu. Bugün bambaşka konuları konuşmamız gerekir ama böyle bir enkazla uğraşmak durumundayız. Bu enkazı bırakanlara da hakkımı helal etmiyorum, bitmeyen işlerimiz var derken kulübü batırmaktan kast ediyorlardı sanırım.

Florya ve riva satılıyor, hala borçlardan söz ediyoruz. Bu futbolcular geldikleri günden bu yana 1 lira para almadılar mı ve bunu bildiği halde yönetim nasıl rahat nefes alabildi. Ya da şimdi ne düşünüyor, çıkan bu haberleri üstleniyorlar mı ya da ihaleyi nasıl olsa bıraktık derdindeler mi. Yeni yönetime de eleştirim var, kaynaklarımız hazır deniyordu ama göremiyoruz. Futbolcu satarak bunu kapatmayı deniyoruz, peki yarın ne olacak?

Badou Ndiaye gitmesin demiyorum, bu saatten sonra katkı vermeyeceği çok açık. Sıcak para gelecek, ilk etapta treni yeniden rayına oturtacak da ertesi ay ne yapacağız. Bir de istifalardan bahsediliyor şimdi, ilk günden onlar da anlamsız sorunlarla uğraşmaya başladılar. Bu sorunları bir an önce çözmeliler, özellikle maddi anlamda şu "kaynaklar" ortaya çıkmalı.

Başka bir şey anlatacaktım, konu buralara geldi. Amacım Gomis'in geri dönüşünü yazmaktı, buralara kaymış olduk. Gomis bambaşka bir seviye, alternatifi olmayan tek adam. Bu süreçte Eren Derdiyok'u da kazandığımızı düşünüyorum, 2 maçtır iyi performansı var ama Gomis'in oradaki varlığı büyük. Fatih Terim sonrası tamamen pivot oyunu oynuyor, nihayetinde fizik gücünün farkına vardık. Garry Rodrigues sahadayken de müthiş bir ikili oluyorlar, bu da Galatasaray'ın en önemli hücum kozu.

İştahını gördünüz, bir değişiklik var mı. 10 dakikada tüm seyri değiştirdi ve zor bir maçın görüntüsü "daha farklı bitebilirdi" noktasına geldi. Gomis'in kıymeti büyük, değerini bilelim. Belki de sorun çıkaracak en son futbolcu, unutmayalım. Şampiyonluk yürüyüşünde de en güçlü yanlarımızdan biri Gomis olacak..

8 yorum:

  1. gomis "izin günümde bile çalışıyorum. kulüp de işini düzgün yapmalı" demiş ve haklıdır. eleştirmiyorum. gerçekten utanç verici bir durum. bunu terim de söyledi. 98 yılında ödeme güçlüğü çeken bir kulüp, 2018 hala aynı haberleri okutuyor taraftarına..

    YanıtlaSil
  2. Pahalı ve marsilya sevgisini eleştirmiştim ama sandığımdan daha profesyonel ve mert bir insanmış gomis. 1.5 sezon daha takımda kalmalı. Sonra katar'a satar imza parasını geri alırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük profesyonel. Kariyerine bak, yaşadığı sağlık sorununa rağmen yaşadığı sakatlıklar dahi o kadar az ki.

      Sil
  3. artık "fc" mi olsak burak? :) basketbol dahil diğer sporların getirisi yok hiç. maddi açıdan tartışmak lazım. gs misyonu falan filan edebiyat güzel de duygusal bakmamak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basketbol ve voleybol gibi şubeler aş olacaktı, şirketleşecekler. Bu modelle her şey daha iyi olacaktır.

      Sil
  4. Drogba'dan bile daha fazla katkı veriyor Gomis. Bu sene gol kralı olur veya 2.olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir