16 Şubat 2018 Cuma

Doğuştan bir liderlik ve kaptanlık karizması var, yakışıyor da


Sizler için konuşulması gereken bir detay mı bilmiyorum. Benim dikkatimi çekti, sizlerle de paylaşmak istedim. Serdar Aziz çok sevdiğim ve beğendiğim bir futbolcu. Bursaspor'dan transfer edilirken işin maddi boyutuna takıldık, orta vadede baktığımızda kazançlı çıktığımızı düşünüyorum. Serdar Aziz'in performansı bir yana, takasta verdiğimiz futbolcuların bugün geldiği nokta ve mevcut maaşları düşünüldüğünde kazanç sağladık. Konu bu değil, yine de Serdar Aziz'i konuşurken bunlara değinmeden geçmiyorum. Transfer olduğu dönem yazdım, tepki gördüm ve bugün haklı çıktığımı düşünüyorum. Bursaspor'da çok genç yaşlarda kaptan olmuş ve liderlik gösteriyordu. Doğuştan bir liderlik ve kaptanlık karizması var, yakışıyor da. Antalyaspor maçının bir bölümünde kaptanlık pazubandı ona geçti, sahada da Serdar Aziz'den daha eski isimler olmasına rağmen. Fatih Terim'in dokunuşlarından biri olduğunu düşünüyorum, henüz 1.5 yıl olsa da Serdar Aziz bu işi kaldırabilir. İlerleyen yıllarda bu takımın kaptanlarından biri olur, lider karakteri çok daha ön plana çıkar. Önemli bir değer, her geçen dönem bunu daha iyi göreceğiz..

12 yorum:

  1. Bence tek sorunu baskı altında topu ayağından çıkaramıyor onun haricinde gerçekten iyi bi stoper

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basit oynuyor aslında, gelişine oynamak yerine.

      Sil
  2. Galatasaray formasına çok yakışıyor. İlerde sürekli kaptan olabilir bence de

    YanıtlaSil
  3. Cesur, fakat istikrar yok. Sakatlanma riski çok yüksek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O olmasa zaten şu an çok daha büyük bir yerdeydi..

      Sil
  4. kesinlikle kaptan olmalı.
    1- kaleciden kaptan falan olmaz. kaptan oyun içinde olur. her düdükte hakeme koşar bir şeyler söyler.
    2- motivasyonu iyice artar. zaten hırslı ve sert bir oyuncu. ama takımı iyice sahiplenir bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, gayet mantıklı. Kaptan olabilir yalnız kaleci, o iş olabilir. Burada önemli olan liderlik aslında, kaptanlık bir simge.

      Sil
  5. Serdar'in 1,5 yilda bu noktaya gelmesi yaninda; dordmund altyapisindan yetisen potansiyelli korayin hicbir sey vermeden gitme ihtimalinin olmasini nasil degerlendiriyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar Aziz ilk çıktığı günden bu yana oynuyor yalnız, üstelik en ciddi ortamlarda. Koray Günter ise hep yedek, hiç ısrar edilmedi ki.

      Sil
  6. taraftarın serdarı sergio ramosa benzetmesi aslında sadece fiziki benzerliklerden değil o liderlik vasfı da ramosa çok benziyor, umarım ramos gibi istikrarlı olur ve 1-2 yıl içinde oda bizim 1. kaptanımız ve saha içi liderimiz olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir, o görüntüyü şu aşamada sergiliyor..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir