18 Mart 2018 Pazar

Bu performansla şampiyonluk modunu açtığını düşünüyorum


Muslera'dan yana beklenti eşiği yüksek. Onun için "haksız rekabet" yorumları fazlasıyla yerindeydi. Tek başına şampiyonluk alabilecek isimlerden biri ve bunu da Galatasaray'da başardı. Zirve noktası çok fazla ve hal böyle olduğunda beklentiler yüksek. O ise Taffarel gittiğinden bu yana büyük bir düşüş yaşadı, özellikle son 2 sezonda.

Eleştiri noktam da Muslera'nin içine düştüğü öz güven zehirlenmesiydi. O konuyu şöyle açalım, Frans Hoek gibi bir kaleci hocasını istememe lüksüne sahipti. Orada kendi alanı vardı ve inadına hareket etti. Haliyle de düşüş beraberinde geldi ve düşüş içinde olduğunu kabul etmiyordu. Fatih Terim'le birlikte çıkışa geçmesini bekliyordum, Taffarel'in gelişiyle de eskiye dönme anlamında iyi sinyaller veriyor.

Muslera'yı en çok vurduğumuz yerlerden biri yan toplar. Israrla çizgide kalması ve gelen topu izlemesi. Bu konu sadece Muslera'ya bağlanamayacak kadar önemli olsa da aslan paylarından biri ona yazılır. Kalecilik biraz da öz güven ve karizma işi. Volkan Demirel'e baktığımızda neredeyse penaltı çizgisine kadar çıkıp top aldığını görüyoruz. Haliyle de duran top savunmasında en büyük kozunuz kaleciniz oluyor.

2 maçtır bu anlamda doğru işler var. Çizgiye ya Nagatomo ya da Linnes'i bırakıyoruz ve Muslera istisnasız alabileceği her topa çıkmaya başladı. Konyaspor maçında da iyiydi, Fenerbahçe karşısında zirveyi gördü. Çıkıp alamadığı ya da hatalı hareket ettiği top yok gibi. Muslera o güveni verdiğinde arkaya bakmıyorsunuz, Fenerbahçe maçında olan da bu.

Sadece duran toplar da değil. Çok kritik kurtarışlara imza attı ve ben bu performansla "şampiyonluk modunu" açtığını düşünüyorum. Taffarel'in gelişinin büyük etkisi bu. Öz güvenini geri kazanan bir Muslera da sizi şampiyonluk yolunda en büyük favori kılıyor. İş yine "haksız rekabet" noktasına geliyor diyebilirim. Kabul edelim ki Muslera kaynaklı kaybedilen puanlar da var. Umarım bu maçla birlikte bambaşka şeyler konuşuruz..

4 yorum:

  1. Fenerbahce ligin duran toplarda en iyi takımlarından birisi ve bu maçta da sanırım 12 korner kullanmışlar 12 kornerden ligin bu alandaki en iyi takımından gol yememek iyiye işaret kesinlikle

    YanıtlaSil
  2. Muslera büyük takımın, büyük futbolcusudur. Formsuz da olsa, karakter olarak her zaman bir Winner'dır. Şampiyonluk modunu açtıysa zaten, dönüp arkaya bakmaya gerek yok , ligin sonuna kadar böyle götürür takımı..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir