6 Mart 2018 Salı

Fatih Terim / Gattuso, öyle bir fotoğraf işte


Twitter'da vay, vay, vay, vay diyerek paylaştım, öyle bir fotoğraf çünkü. Fatih Terim'i sevmeyenlerin sığındığı liman Pirlo'dur. Hocayı Pirlo üzerinden okumaya kalkarlar, Oysa her teknik adamın anlaşamadığı isimler vardır mutlaka, ya da hocayı yiyen futbolcular diyelim. Milan'da da vardı bunlar ve amaçlarına da ulaşmışlardı.

Ortada bir başarısızlık yoktu, sezonun da henüz başı diyebileceğimiz zamanlar. Gerçi bunları anlatmaya gerek yok, bilmek isteyen biliyor. Fiorentina ve Milan taraftarına sormak lazım, hala "İmparator" derler. Buna futbolcu bazında da bakabiliriz ve Rui Costa'dan başlamak üzere birçok ismi sayarız. Maldini de var o isimler arasında, Gattuso'nun olduğu gibi. Gattuso da Pirlo'nun en yakın arkadaşlarından biri, ek olarak yazmak gerekiyor. Fatih Hoca'yı çok sever ve daima kendisi için iyi şeyler söyler. Örnek vermek gerekirse;

"Benim için çok değerli ve başarılı bir teknik adamdır. Deyim yerindeyse adam gibi adamdır deriz. Diyalog ve iletişim gücü bambaşka tarzda idi ve çok azimli, hırslı mutlak başarılı olmak, başarıyı yakalamak için çalışırdı. Kısa süre kaldı ama yinede izlenimleri çok olumlu olmuştur. Ayrıldıktan sonra da zaman zaman görüşme fırsatımız olmuştur. Farklı ortamlarda karşılaştık ve haberleştik. Milan'da kısa süreli görevde kalması bana göre şansızlık sayılır ama yine de biz oyuncular için güzel izlenim bıraktı diyebilirim."


Gattuso'nun futbolculuğuna bayılırdım, mücadele ve duygunun sahaya yansıyan haliydi. Taktik / teknik konular elbette önemli de bu işin duygusunu unutmadığınız sürece. Bazı anlarda taktik, teknik ya da yetenek gibi konuların işlemediği anlar gelir, o zaman duygular ön plana çıkar. Bu tarz isimleri karalamanın bir yolu da "motivasyon" deyip geçmek oldu. Oysa önemli bir unsur. Bugün Milan'ın yükselişini ve Gattuso'nun dokunuşunu düşünün. İşi sadece taktik / teknik gibi konularla açıklayabilir misiniz?


Fatih Terim için de bu geçerli, bazı anlarda işin taktik / teknik boyutunun önüne geçer. Öyle maçlar ve anlar vardır ki tanımlayamazsınız. Gattuso'nun futbolculuğu mücadele ve çalışma üzerineydi, tam Fatih Terim'in kalemi futbolculardandı. Teknik direktörlüğünde de bu var, çok daha iyi olacağına da inanıyorum. Kendisi Milan'ın bir neferi, o da bu şansın farkında. Yıllar içinde kabuğuna bağlanmış, ağırlığını unutan bir Milan vardı. Bu yaz dönemi çılgın harcasalar dahi bu değişmedi, ta ki Gattuso gelene kadar.

Fatih Hoca, Inter - Milan maçını izlemek üzere İtalya'ya gitti. Planlı bir geziydi ve gitmişken de elbette Milan tesislerine uğradı, Gattuso ile görüştü. Astori için de mutlaka uğrar, Floransa onun için kıymetli bir yer. Şu fotoğrafları görmek hoşuma gitti, Fatih Hoca tüm Avrupa'nın tanıdığı ve saygı duyduğu bir teknik adam. Bunu görmek istemeseler dahi böyle, değiştiremezsiniz..

8 yorum:

  1. Avrupada bu kadar büyük kapasitede takım çalıştıran başka Türk hoca da yok zaten. Bundan sonra da çıkacağını zannetmiyorum. Bu arada o dönemki milanın bugünkü real madrid barcelona gibi takımlardan hic farkı yoktu. O dönemleri izlememis daha genç arkadaşlarımız için hatırlatmak istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu seviyeye çıkabilecek bir Türk hoca da yok. En azından kısa ve orta vadede.

      Sil
  2. Astori için Fiorentina başkanın yanına gitmemiş miydi?

    YanıtlaSil
  3. hani en çok okunan postları paylaşacaktın? rekor kimde merak ettik söylemiyorsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşacağım, listemde. Sırayla gidiyorum şimdilik..

      Sil
  4. Fatih Terim iki takımda da kısa süreli çalışmasına rağmen iz bırakmış bir teknik adam, çok özel bir karakter.Seversiniz ya da sevmezsiniz fakat özel bir adam olduğunu kabul etmelisiniz.Benim Special One'ım her zaman Fatih hoca olmuştur, öyle de kalacaktır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ülke için en iyisi de o, koyduğu çıtanın yanına yaklaşabilen henüz çıkmadı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir