22 Mart 2018 Perşembe

İlk Brezilyalının Taffarel olması enteresan


Whatsapp grubumuzda muhabbet ederken "Galatasaray'da forma giyen ilk Brezilyalı kim" diye sordum. Taffarel'den öncesini hatırlayamadım çünkü ve aklımda "mutlaka biri vardır" düşüncesi vardı. İşin enteresan noktası şu, bu konu daha öncesinde de aklıma takılmış ve blogda paylaşmışım. 3 Ocak 2013 tarihli yazı, tekrar paylaşmak isterim;


O gün "Galatasaray'da Brezilyalılar tutmuyor" üzerinden yürümüşüm. 3 Ocak 2013 tarihine göre son Brezilyalımız Cris oldu ve konu da yüksek ihtimalle onun üzerinden çıktı. O tarihe kadar 16 tane Brezilyalı futbolcumuz olmuş ve tutma / tutmama durumu yarı yarıya diyebilirim. 

O tarihten sonra gelen ilk Brezilyalı Telles oldu. Sonrasında yine bir boşluk var ve devamında ise bu sezon Maicon, Fernando ve Mariano transferleri geldi. Bu isimlere de bakınca pozitif noktada bir ivmelenme var. Fenerbahçe'nin 2000'li yıllarda Brezilyalı futbolcularıyla önemli işler yaptığını gördük ve bu konuda da hemen hemen boşları yoktu. Galatasaray için ise durum yüzde 60 / 40'lık noktaya gelmiş.

İlk Brezilyalının Taffarel olması enteresan. Kendi yazdığım yazıya şaşırıyorum ama durum bu. Taffarel'in geldiği tarih de 1998. O tarih öncesinde ABD'li Freidel bile geldi ama herhangi bir Brezilyalı yok. Yabancı futbolcu noktasında daha çok Almanya, Yugoslavya ve Afrikalı ağırlığı var. Brezilya ise Galatasaray'ın çok geç açıldığı bir pazar.

Brezilyalılar konusunda 2000'li yıllarda o kadar başarılı olduğumuzu söyleyemem. Taffarel, Capone, Marcio ve Bruno ilk 4 Brezilyalımız. Bruno tutmamıştı, diğer isimler ise potansiyelleri ölçüsünde iyi işler çıkardılar. Felipe / Fabio Pinto gibi isimlerle başarı oranımız düşmeye başladı, sevdiğimiz bazı isimlerin dahi istikrarı yok. Felipe Melo'yla birlikte de yeniden bu konuda iyi işler gelmeye başlamış..

10 yorum:

  1. Bruno Şampiyonlar Ligi'nde oynasın diye alınmışdı diye biliyorum.Zaten o dönem yabancı sınırı vardı ligde kullanılmadı sanki.Zaten çoğu kişi hatırlamaz bilmez bile Bruno'yu.Felipe'nin ise geldiği dönem yanlıştı.Hep diyoruz ya yanlış zamanda gelen doğru futbolcular diye.Bence Felipe de o listede çünkü kalmış olsa farklı olabilirdi.Sonra zaten Lincoln ve Elano hamleleri var.Lincoln iyiydi de Elano sırf Dünya Kupası için gelmişti.Hoş sakatlandığı için de gidememişti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Felipe kötü dönemde gelmedi de sabır gösterilmedi, bence doğru yorum bu. Elano konusunda da yanlışın var, sakatlığı Dünya Kuğası'nda yaşadı. Gitti, çok da iyi 3 maçı var :)

      Sil
    2. Evet doğru ben yanlış hatırlıyormuşum :)

      Sil
  2. Elano benim için çok büyük hayal kırıklığı olmuştu. 2010 dünya kupasında izleyip çok beğendiğim bir isim olmuştu sonrasında bize gelince çok sevinmiştim ilk maçında uzaktan attığı bir gol var sonrası ise kayıp...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elano maalesef ki Dünya Kupası yatışı için gelmiş, o sezona da bu uğurda yattı.

      Sil
  3. Bruno ilk macinda 2-2 biten Hertha macinda gol atmisti ama sayilmamisti. Unutulmaz bir andi ve talihi orada dondu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enteresan bir isim olabilirdi. Elimizde tek maç olduğu için çok yorum yapamıyoruz :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir