4 Nisan 2018 Çarşamba

Trezeguet & Galatasaray, Kasımpaşa opsiyonu kullanmayacaksa pusuda beklemeli


Geçen gün de yazdım. Yeni bir kanat oyuncusu almak için Garry Rodrigues'in gitmesini beklemeye gerek yok. Bruma'nın varlığında transfer edilen Garry Rodrigues'i düşünün, çok başarılı bir harekattı ve Bruma gittiğinde panik halinde hareket etmemiş olduk. Yaz döneminde fazlasıyla olası bir transfer, bu anlamda altını doldurmak gerekiyor.

Galatasaray'ın da Trezeguet için bir girişimi olabileceği söyleniyor. Bazen çok fazla uzaklara gitmenize gerek kalmıyor, gözünüzün önünde bir yetenek. Şöyle bir durum var, Trezeguet'in satın alma opsiyonu Kasımpaşa'nın elinde ve 2 milyon avro civarında bir rakam olarak aklımda kaldı. Onlar da bunu kullanacaklarını söylüyorlar. Akıllı bir yatırım olur, çok daha fazlasını kazandırma ihtimali yüksek.

Bu sezon gösterdiği performans da fazlasıyla özel. Kasımpaşa'yla ligde oynadığı 24 maçta 8 gol 4 asisti var ve fazlasıyla yetenekli. Mısır'la da Dünya Kupası'nda boy gösterecek, onun adına büyük bir piyasa imkanı var. Garry Rodrigues'e benzer özelliği her iki kanatta oynayabilmesi. Sağ tarafta iyi bir çizgi oyuncusu, solda ise kat eden. Bu sezon da her iki kanatta gösterdiği performans dengeli ama sağ kanatta gol özelliği daha fazla ön plana çıkmış.

Patlayıcı özelliği var, teknik, hızlı, bire birde iyi bir isim. Yaşı da 23, bu sezon gösterdiği çıkışla önünde iyi bir gelecek olacak. Kasımpaşa açısından doğru bir yatırım olur, Dünya Kupası'nda parlaması fazlasıyla olası. Bir şekilde opsiyonunu kullanacaklar diye düşünüyorum. Kullanamamaları durumunda ise elimizi biraz çabuk tutmalı, araya Dünya Kupası girdiğinde iş daha zorlu noktaya gelecek.

Anderlecht'in futbolcusu ve Kasımpaşa onu iyi görmüş diyebiliriz. Oynadığı oyun heyecan veriyor, bu tarz kreatif kanatlar sevilir. O anlamda da biraz Bruma'ya yakın diyebiliriz. Garry Rodrigues daha çok patlayıcı özelliği ve mücadelesiyle ön planda. Bruma'nın farkı ise tekniğiydi, hareketleriyle de heyecan veriyordu. Trezeguet ise her ikisinden biraz barındırıyor, bu anlamda da işe yarar bir alternatif olur diyebilirim.

Anadolu'dan yabancı alınmaz diye bakmayın. Doğru oyuncuyu alırsınız, hatta yatırım amaçlı da hareket edersiniz. Badou Ndiaye'nin bu algıyı kırdığını düşünüyorum. Yıllık ücret ve bonservisini eleştirdik ama sadece 6 ayda 10 milyon avro civarında bir kazanç var. Badou Ndiaye o ışığı veriyordu, bunu her fırsatta yazdım. Aynı durum Trezeguet için de geçerli, eğer Kasımpaşa o opsiyonu kullanmayacaksa pusuda beklemeli..

24.03.2018 tarihli yazı..

15 yorum:

  1. Dünya kupasında da oynarsa değerlenir. 2milyon iyi ama 3 ten fazlası da çok olur bu tarz bi oyuncu için gerçi burada asıl erken garry gidecek mi giderse kaça gidecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry gitmese dahi böyle bir hamle yapabilirim.

      Sil
  2. Hucum repertuari cok az. Soldan ice kat edip sut atmaktan baska tarzi yok. Onuda denk gelirse atiyor. Oyle yani tek ozelligi olan ve omu mukemmel kullanan stylist bir oyuncu degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum, bu futbolcu alinsa dahi mevkileri ayni olmasa da Anadolu'da cosan Vagner Love kadar tecrubeli bir futbolcunun bile Besiktas'ta adim atamamasina benzer bir durum yasanmasi oldukca olasidir.

      Sil
    2. Teknik özelliği de iyi, üzerine düşünülürse gelişim gösterir. Garry de geldiğinde böyleydi, peki şu an. Yeteneğin üzerine gitmek lazım.

      Sil
    3. Fatih hocanın elinde yeteneği sınırlı biri bile olsa o kişiyi çok iyi bi seviyeye çıkarıyor.Trezeguet'nin ise yeteneği var.Potansiyelli bi futbolcu.Eminim ki gelirse Fatih hoca sayesinde fazlasıyla gelişim gösterir

      Sil
    4. Çok sevdiği bir tarz..

      Sil
    5. Hücum repertuari konusunda Trabzon maçı sonrasi fikirler değişmiştir sanirim

      Sil
    6. Her şeyi yapıyor. Şut var, teknik var, her iki ayağını kullanır, kat eder, çizgide oynar.

      Sil
  3. Kasımpaşa opsiyonunu kesin kullanır diye düşünüyorum.Hatta opsiyonunu kullandıktan sonra Dünya Kupası'nda göstereceği olası iyi bi performansla 7-8 milyon eurolara da satabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin kullanacak, çünkü önemli bir yatırım gibi duruyor.

      Sil
  4. Fatih Hoca bu transferi biraz zorlar uygunu gelirsene ala yoksa 4 5 milyon euroya falan alınmaz bu adam! Zaten Fatih hoca'nın kafasındaki kanat emre mor kesinlikle! Emre'de sürekli sorun çıkartıp bize gelmenin yolunu yapamaya başladı;) Emre mor kiralık çok daha mantıklı bir hamle olur bence. Zaten Garry satılırsa, ffp den muhtemelen gelecek olan sattığı kadar al cezasıyla bonservis verme şansımızı emre akbaba'dan kullanma taraftarıyım! Mbia boşta, emre mor kiralık, emre akbaba ve santrafor okapa transfer hedefimiz olmalı gerisi genç potansiyelli ufak dokunuşlar olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 milyon opsiyonu işte, 2.5 dan fazlasını vermem ben.

      Sil
  5. Garry Rodriguez ile karşılaştırılması yanlış olur. Garry sadece takım savunmasına kattıkları ile bile değerli. Trezeguet bir risktir. Şampiyonlar ligi için pekala yaetersizdir. Orta yapan asist özelliği birinci sınıf bir oyuncu değil. Set oyununda ki biz büyük takım gibi oynuyoruz pas kalitesi sıkıntılıdır. Hızlıdır ama patlayıcı değildir. Kontra atak için uygundur ama bizim için? Kasımpaşa onu bırakmaz orası ayrı da tam istediğimiz oyuncu mu orası tartışılır işte. Bize cereatif bir oyuncu lazım. Ayrıca Gomis'i beslemeli. İçeri çekip çekip vurma hastalığı olanlardan -son 3 maçta Garry bile- gına geldi. Olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trezeguet biraz daha teknik, kreatif bir futbolcu. Farkları var elbette ama sol için Garry'e baskın tarafları da olabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir