14 Mayıs 2018 Pazartesi

Garry Rodrigues / Bruma kıyası ister istemez yapılıyor


Garry Rodrigues / Bruma kıyası ister istemez yapılıyor. 1-2 ay önce yazmıştım, tekrar bir güncelleme yapayım dedim. O dönem açtığım ankette yüzdeler birbirine daha yakındı, şimdi ise Garry Rodrigues aldı yürüdü. Yüzde 81'e 19 fark var ve bu oranda da Garry Rodrigues'in ufukta olan şampiyonluktaki payı büyük.

Kendi yorumumu yazayım. Bruma'nın potansiyel ve yetenek anlamında Garry Rodrigues'e oranla çok daha önde olduğunu düşünüyorum. Bu kıyası yaparken her iki ismin de oynadığı dönem ki Galatasaray'ı düşünmek gerekiyor. Geçtiğimiz sezona oranla çok daha güçlü durumdayız ve daha doğrusu işleyen bir hücum düzeni var. Garry Rodrigues de bu düzen içinde müthiş bir gelişim gösterdi. 

Bunu da 27 yaşında sağladı. Bruma'dan 4 yaş daha büyük ve 1.5 yıldır bu seviyede forma giyiyor. Bu sezona iyi girdi, özellikle mücadele noktasında ön plana çıktı ama Tudor'un her fırsattı ilk kestiği isim de o oldu. Fatih Terim'in ilk icraatı onu sol kanada yazmak oldu, ısrar da etti. Garry Rodrigues'i sağ kanatta oynarken sadece Gomis'e asist yapmaya odaklanan, çizgiye inen bir isim gibi izlerken sol kanatta gol özelliğini de ön plana çıkardı.

Bruma'yı Fatih Terim döneminde, özellikle de şu takım içinde izlemek çok başka olurdu. Leipzig'de de önemli bir gelişim gösterecektir ama geçen yıllarına baktığımızda atılımı geç oldu. Geçtiğimiz sezon takımı birçok noktada taşımak zorunda kaldı, neredeyse tek başına oynadı. Özellikle deplasman performanslarının altını çizmek lazım. Kısır, pas oynayan bir 4-2-3-1 içinde elinden gelenin fazlasını yaptı.

Ben de bu ikilinin kıyasında bu sezon ki Garry Rodrigues desem de yetenek ve potansiyel noktasında Bruma diyorum. Bruma'nın varlığında Garry Rodrigues'i transfer etmek ise doğru bir hareket oldu, bugün o yokluğun sorununu yaşamıyoruz. Şimdi de Garry Rodrigues'in transferini konuşuyoruz ki altını bir an önce doldurmak gerekiyor. Sözleşmesinin 1 yıl bitmesine kalmış Bruma'yı olabilecek en iyi rakama sattık. Garry Rodrigues'den ise daha büyük bir rakam kazanacağız gibi görünüyor.

8 yorum:

  1. Bence Bruma kapalı savunmalara karşı daha iyi olurdu. Çünkü dar alanda iyi adam eksiltirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de daha iyi olurdu, daha da iyi futbolcu.

      Sil
  2. Klübu yıllarca kötü yönetip, milyonlarca euro'yu beş para etmez futbolculara,sahtekar menejerlere,komisyoncu yöneticilere kaptırdıktan sonra, Bize bruma mı? Rodrigez mi? tartışmaları yaptıran beceriksiz yöneticilere hakkımı helal etmiyorum!! Galatasaray taraftarı bu iki futbolcuyu beraber izlemeyi hak eden bir taraftardır! Ver bu ikisini Fatih Hoca'nın eline avrupa ligini mi alacak,Şampiyonlar liginde destan mı yazacak, yazsın arkadaş!! Bu kadar potansiyelli bir klübu yıllarca babasının çiftliği gibi yönetenler utansın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O mu bu mu üzerinden değil de konu olsun diye yazıyorum :) Garry'i sağa yazsak bu etkisini göremeyiz mesela. Kat etmesini elinden aldığımızda gol sayısı düşüyor.

      Sil
    2. Keşke hangisi solda, hangisi sağda oynar diye tartışsaydık:) Bir zamanlar frikikleri kim kullansın diye tartıştığımız gibi :)

      Sil
    3. Birbirleri için iyi alternatiflerdi tabii :)

      Sil
  3. Bruma mental olarak daha çabuk dağılabilen bir oyuncu beklenen patlamayo yapamamasinda bu da önemli bir etken olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşı genç, bu anlamda da gelişim sağlayacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir