29 Mayıs 2018 Salı

Şampiyonluk yolu sadece "büyük maçlardan" geçmiyor


"Gomis'in bizim maçlarda 1 golü var. Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı yok. Sezonun oyuncusu diyemem. Etkili bir performans diyebilirim"

"Galatasaray maçının başında Donk'un yaptığı faul var. Sarı kart görmesi gerekirken ikinci yarı 5 faul daha yaptı. Faule maruz kalan oyuncular da devreye ceplerinde kartla girdi. Baskı yerine kontrollü oyuna döndüler."

Hata bizim. Abdullah Avcı'ya bu öz güveni maalesef biz verdik. Onun hatası ise hala Galatasaray'ı yakın geçmişteki gibi hatırlaması. Bunu kabullenemiyor, TT Stadyum'unda kaybettiği Galatasaray maçı için de türlü mazeretler öne sürüyor.

Mariano / Maicon arasını Elia ile işlemek işin kolay tarafıydı. Ya da Tudor'un karmaşık, rakibe odaklı önlem düzenlerinde yürüyüp gitmek. Fatih Hoca'nın Donk ve Denayer hamlesi işi bitirdi oysa, bu kadar basit. Donk'la orta sahayı tuttuk, Denayer'le hız ve atletizm kazanarak Elia tarzı isimler karşısında etkili olduk. Bir de Nagatomo var, Visca'yı uzun zamandır ilk kez o kadar etkisiz gördüm. Latovlevici'ye karşı oynamak kolaydı.

Bu kadar basit yani. Fatih Hoca ortaya koyduğu taktikle kazandı. Donk'un faulleri varmış kısmı işin hikaye tarafı. Sarı kart konusuna girersek zaten o maçta kimlerin kart görmediğini konuşuruz. Ya da Akhisar deplasmanını hatırlatırız, bu tarz öyle maçlar oynadılar ki. Başakşehir o mütevazı günlerinden uzaklaşalı çok oldu. Zirve yarışında istikrarlı şekilde kalmalarını başarı görüyorlar ama son 2 sezonda kaçan şampiyonluklar (özellikle de bu sezon) onlar adına hayal kırıklığıdır. Öyle bir yedek kulübeleri var ki Galatasaray'ı kaça katlarlardı bilemiyorum.

Bir de Gomis yorumu var ki en efsanesi o. Bu maçlarda golü yok ama takımı şampiyon. Şampiyonluk yolu da sadece bu maçlardan geçmiyor. Amaca bakmak lazım, büyük maçlarda alınan neticelere değil. Gomis'in de hem kazandığı şampiyonluk, hem de bir sezonda ligin en çok gol atan yabancı futbolcusu olma rekorunu kırması konuyu kapatıyor.

Büyük maçlarda da etkisiz bir hali yok ayrıca. Son Beşiktaş maçını örnek verelim. Penaltı kaçırdı, gol atamadı ama bana göre maçın adamıydı. Pepe'yi uzun zamandır bir forvet karşısında bu kadar etkisiz görmemiştim. Havadan ve gücüyle resmen bitirdi. Tosic'in atılışına ise girmiyorum bile. Bu kadar basit bir konu..

2 yorum:

  1. Ben de Abdullah Avcı'yı federasyon ve hükümet tarafından kollanmayan sürekli baskı altında olduğu bi takımda görmek isterim. Ayrıca sadece biz değil Fenerbahçe de sahaya gömdü Basaksehir'i...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir