30 Mayıs 2018 Çarşamba

SC nostalji #93; Hakan Balta


Galatasaray'da geçen 11 yıl. Kabul edelim ki bayrak adamlardan biriydi ve bu taraftarın daima çok iyi hatırlayacağı futbolcular arasında olacak. Hakan Balta'ya olan sevgim karakteri ve istikrarından kaynaklı. Son dönemi bir kenara bırakmak durumundayım, ondan öncesini "istikrarla" anlatabiliriz. 10 üzerinden 10'luk bir isim belki hiç olmadı ama 10 üzerinden 7'nin de altına düşmüyordu.

2007 - 2008 sezonunda Galatasaray'a transfer olduğunda formayı Volkan Yaman'dan alması o kadar da uzun sürmedi. Formayı aldıktan sonra da uzun yıllar giydi. Ülkenin en istikrarlı sol beklerinden biri oldu, karakteri ve mücadelesiyle daima konuşuldu. Belki çok hızlı ve tempolu değildi ama kimse de "hücumu çok kötü" diyemezdi. Aklımda nice asist ve golü var. 

Galatasaray'ın her iki bek adına da son yıllarda karnesi pek iyi değil. Özellikle sol bekte Hakan Balta sallanmaya başladıktan sonra büyük sorun yaşandı. Bir dönem Riera sahne aldı, sonrasında iş yine Hakan Balta'ya kaldı derken Telles transferi geldi. O dönemden sonra da Hakan Balta'nın stoper günleri başladı ve kariyerini uzatan hamledir. Bu adam sol bekte de Milli Takım forması giyerken, stoper haliyle de Milli Takım'a yükseldi.

Sol stoper stoper bulmak zor. Hakan Balta da pas ve teknik özellikleriyle stoper oynarken iyi iş çıkardı. Sol bek için hızlı bir isim değildi, stoper için de sayılmazdı ama bu durum o kadar sırıtmadı. Tabii yıllar ilerlemeye başladıkça da Hakan Balta'nın temposu burada da sorun yarattı. Bundan sonrası da eleştirilmeye başlandığı dönem. Tudor göreve geldiğinde yeni sezona yönelik ilk icraatlarından biri ondan vazgeçmek oldu.

O dönem Hakan Balta'yı eleştirdim mesela. 1 yıllık sözleşmesi kalmıştı ve birçok talibi de vardı. Takıma kolaylık sağlaması anlamında ayrılmasını beklerken o ısrarla kaldı. Fatih Terim geldiğinde ise onu kadroya dahil etti ama eminim ki beklentisi yoktu. Zaten 1-2 maç haricinde de çok fazla şans vermedi, hatta son maçlarda kadroya dahi almadı. Bitti çünkü, maalesef futbol Hakan Balta'yı bıraktı. Temposu, fizik gücü bir noktada bitti.

Zirvede bıraktığını söyleyelim. Böyle bir veda da kendisine yakışırdı. Arkasında çok kıymetli bir Galatasaray kariyeri var. Galatasaray'la kazandığı 5 lig, 5 süper, 3 de Türkiye kupası var. O süre zarfında da takımın önemli parçalarından biri oldu, istikrarıyla unutulmayacak futbolculardan birine dönüştü. Teknik heyete katılmasını bekliyorum, böyle bir profilden uzun süre yararlanılır. Bu işi kafaya yorması durumunda iyi yerlere de gelebilir..

4 yorum:

  1. Oftaş'a attığı gol unutulmazdı. Bir de 4. yıldızın kazanıldığı sezon son dakikalarda Gaziantepsor'a karşı kritik bir gol atmıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok önemli imzaları var. Bir ara onu da sıralarız.

      Sil
  2. Volkan Yaman demişken ben çok severdim onu.Çok sert frikikler atardı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir