11 Haziran 2018 Pazartesi

Galatasaray'ın transferde olası orta saha operasyonu


Sevgili Yağız 'ın yazdığı transfer twitleri üzerine birkaç yorum yapalım. Doğru mı yanlış mı kısmına takılmayın, bahsedilen plan fazlasıyla mantıklı görünüyor. Linki paylaşayım ve üzerine konuşmaya başlayalım;


Galatasaray'ın orta sahaya 2 transfer istediği yazılmış. Adaylar ise Ndiaye, Nuri Şahin, Adrien Thomasson ve Badelj. Bu transferler Donk'dan bağımsız, onu her koşulda takımda tutacaklar. Ben Belhanda'dan da bağımsız gelişmeler olduğunu düşünüyorum. Olası bir Belhanda ayrılığı daha farklı planlar doğurur.

Nuri Şahin ve Badelj birbirinin, Badou Ndiaye ile Thomasson da birbirlerinin alternatifi. Nuri Şahin ve Badelj düşüncesini "defansif oyun kurucu" tanımıyla anlatabiliriz. Fernando'yu 8 gibi kullandık, Donk'u ise savunmanın önünde. Geriden oyun kurmakta, topu tutmakta zorlanabiliyoruz. Fernando elinden geleni yapsa da bu aksiyonda mükemmel değil. Donk ise bir sertlik, agresiflik getiriyor ama günün şartları için gerekliydi bu.

Nuri Şahin ve Badelj çok hızlı isimler değiller. Yine de pas ve teknik kapasiteleri üst düzeyde. Nuri Şahin hem yerli hem de sol ayaklı olması itibariyle önceliktir. O olmazsa Badelj'e bakılır ve onun da sözleşmesinin bittiğini söylemek lazım. Bu tarz isimleri düzen içinde kafamda oturtamıyorum ama Badou Ndiaye veya Thomasson gibi tempolu bir ismin de transfer edilmek istenmesi şartları değiştirir.

Badou Ndiaye'yi konuşmaya gerek yok. Fatih Hoca'nın düzeninde büyük iş yapar ve gerçek anlamda tempo silahıdır. Thomasson da o tarzda ama kalite anlamında biraz daha geride bir isim. Onu da sol ayaklı olması farklı kılıyor ve maliyet anlamında daha rahat transfer olabilir. Badou Ndiaye'nin alternatifi ve sözleşmesi bitmiş durumda. Konuşmuştuk zaten, buradan okuyabilirsiniz;


"Selçuk İnan ne olacak" sorusu da sorulacak. Büyük bir sözleşmesi var ve bizi batıran unsur da yedek kalacak isimlerin alacakları maaş. Tolga Ciğerci, Eren Derdiyok gibi isimler de bu listeye dahil. Selçuk İnan'ın takımda kalmasının yolu maaşını yarı yarıya düşürmesi, başka bir yol yok. Bu konuda bir duruş gösterilmeli ve maaş disiplini mutlaka oluşturulmalı. Bu işin vefası falan yok, günün gerçekleri çok acı.

Tolga Ciğerci'nin de takımda kalma olasılığı kalmadı. Çok anlamsız bir maaşa sahip ve geçen sezonun son bölümünde yaptıklarını Fatih Hoca unutmaz. Kalması durumunda dahi forma şansı bulmasını imkansıza yakın görüyorum. Bu maaşla talip bulması zor olsa da bir şeyler yapmalı. 1 yıllık sözleşmesi kaldı, en azından maaşının bir kısmını biz öderiz gibi görünüyor..

2 yorum:

  1. Magasi dusmesi sarti ile Selcuk inan gibi bir yedek bulmamiz cok zor. Kupa rotasyonun'da oynar, icerde ki acik ara giden maclarda oynar. Kalitesini tartismak cok yanlis, kaldi ki su an biz biraksak Besiktas, Fenerbahce, Trabzon ya da diger kalbur ustu takimlar gozu kapali kendisiyle ilgilenir.

    Tolga'nin gidecegini dusunursek, onun tempolu oyununu oynayacak orta saha bulmaliyiz. Bence bu Donk + Badou ile cozulur. Bu rotasyona olur da uygun bir fiyata Nuri'de katilirsa ligi domine ederiz bir kac sene.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takım için de lider ayrıca, önemli özellikleri var. Ben o kısma katılıyorum ama maaşını düşürmesi şart.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir