7 Haziran 2018 Perşembe

GS transfer güncesi #22; Rafal Kurzawa


Sözleşmesi biten futbolcuların isimlerini daha sık duyar olduk. Rafal Kurzawa ve Abel Hernandez'i an itibariyle konuşuyoruz. Sözleşmesi biten konuştuğumuz isimlerin de yaş aralığı 25 - 27 arasında. Bir yandan gençleşmek, gelecek adına yeniden transfer imkanıdır bu. Bu isimlerin 2. bir transfer şansı da mutlaka olacak. Yeter ki senin takımında biraz daha yükselsin, ayağa kalksınlar.

Rafal Kurzawa ayağa kalkması gereken bir isim değil tabii. Son olarak Polonya'nın Gornik Zabrze takımında forma giydi ve 41 maçta 4 gol 22 asisti var. Çok etkili bir sol ayağı var ve yaptığı asistlerin geneli de duran toplardan. Polonya Milli Takım formasını da 3 kez giymiş. İsmi bizler için yeni, çok fazla duyulduğunu düşünmüyorum.

Çıkan haberlere baktığımızda Fiorentina ve Galatasaray'ın yarış içinde olduğu yazılıyor. Türkiye'de daha fazla kazanabileceği ve Fatih Terim / Şampiyonlar Ligi faktörünün önemli olduğu yazılmış. Çok büyük bir kalite diyemem, rakamlar bu anlamda aldatıcı olabilir ama alternatif olabilir. Polonya Ligi de fazlasıyla sert, bu tarz futbolcuların Türkiye'ye uyumu çok daha kolay.

Riera'nın Galatasaray'a geldiği günlere benzettim biraz. Çok tempolu ve hızlı bir isim değil ama sol ayağını çok iyi kullanıyor. Teknik, pas ve şut özellikleri fazlasıyla ön planda. Bir anlamda kenar oyun kurucu gibi diyelim, tabii orta saha özelliği de var. Galatasaray bu transferi gerçekleştirse sol bek gibi de düşünebilir diyorum, en azından orası için de alternatif olarak evrilebilir. O özelliği de mevcut.

Bu tarz joker isimlerin kıymeti var. Tek hamleyle birçok pozisyonu yedeklemenin kıymeti var. Fatih Hoca, Donk'u överken birçok pozisyonda oynayabilmesinin altını çiziyordu. Bu tarz isimleri de fazlasıyla sever. Yabancı hakkımız sorun, çok rahat hareket edemiyoruz ama dış basında Galatasaray'ın bu transferde ciddi olduğu yazılıyor.

6 yorum:

  1. kaleci ve stoper dışında her mevkide oynamış hakkaten tam bir joker, ama bu seviyelerin oyuncusu mu açıkçası soru işareti,alternatif olarak tabi ki alınabilir ama yabancı kontenjanında sıkıntı yaşıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ben de bilmiyorum mesela. Bu anlamda risk olur ve çok fazla yabancı alamıyoruz zaten.

      Sil
  2. gollerine falan baktım gerçekten süper bir sol ayağı var, duran toptanda atıyor, uzaktan da nefis golleri var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hız ve temposu sorun. Daha detaylı araştırmak lazım.

      Sil
  3. Bize hem joker olabilecek hem de geldiği gibi katkı verebilecek yabancı futbolcular lazım çünkü yabancı sayımız fazla.Ha bu 2 kriteri karşılayacak futbolcuları alma durumumuz pek yok gibi.Joker futbolcu buluruz ama bizim seviyemizde mi diye tartışırız.Geldiği gibi katkı verebilecek futbolcu buluruz ama bu futbolcu da joker olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ismi de konuşmamaya başladık, bir anda kesildi :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir