25 Haziran 2018 Pazartesi

Maicon'u kazanabilir miyiz?


Geçtiğimiz günlerde Serdar Aziz'in Galatasaray'a transferinin 2. yılını yazmıştım. Hak ettiğini düşünüyor ve gelecekteki Galatasaray'ın da olmazsa olmazlarından biri olduğunu düşünüyorum. Yerli olması en büyük avantajı olsa da kalitesiyle de bunu karşıladığı diyebilirim.

Gelecek sezonun 11'ini de düşünürken Serdar Aziz'i banko görüyorum. Mutlaka stoper hamlesi olacak ama bu lider mi yoksa hızlı / atlet bir stoper mi olacağı sorusuna verilecek cevabı bilmiyorum. Birçok alternatif konuşuluyor, bir yandan da bizi kısıtlayan ffp şartları var.

İlk etapta kiralık ihtimal düşünülüyor. O noktada konuşulan alternatifler de Denayer ve Kurt Zouma'ydı. Denayer hızlı ve topla çıkabilen bir stoper, sıkıntısı hava toplarında. Kurt Zouma ise bence daha büyük bir potansiyel, hızının yanında hava hakimiyeti de büyük. Tercih imkanım olsa Kurt Zouma derdim, Denayer'den kaynaklı yaşanan sorunları onunla yaşamazdık.

Kurt Zouma'nın sıkıntısı da geriden oyun kurmak. Denayer'i de bu konuda çok iyi düşünemem ama topla ilişkisi ona göre bir tık daha iyi. Bu stoper tarzında verdiğim örnek Semih Kaya / Dany ikilisi. Bu isimlerle Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final gördük. Kağıt üzerinde asla iyi isim değiller, onları hocanın düzeninde değerli kılan hız ve atlet yapıları.

Ya da lider bir stoper düşünülecek. Bunu gerçekleştirmek zor, ciddi bonservisler konuşulur. Boşa düşmüş ya da kiralama ihtimali olan bir isim de aklıma gelmiyor. Hepsinin ötesinde, Maicon'u x bir takıma satmadan zaten iddialı bir stoper alamayız. O hakkı geçen sezon kullandık, bu sezon imkansız.

Maicon'u kazanabilir miyiz, bu da diğer soru. Bir sezonda 65'e yakın maça çıkması ve o arada hiç dinlenme fırsatı bulamaması onu ligin 2. yarısında düşüren nedenlerdendi. Hızı itibariyle hocaya çok uymayan bir tarz olduğu doğru olsa da takımda kalması halinde kazanmaya oynamak tek tercih. O kadar da kıymetsiz bir isim olmadığını söylemek isterim.

4 yorum:

  1. umarım iyi bir tatil yapıp dinlenmiştir. bu durum fark yaratır diye umuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezonun 2. yarısında yaşadığı düşüşün temeli bu. + olarak çabuk da dağılabiliyor herhangi bir olumsuz durumdan. Bu yaz yenilenme zamanı.

      Sil
  2. Maicon en az 5 milyon euro teklif gelmediği durumda satılmaz ki böyle bi teklifin de geleceğini sanmıyorum.Çin & Katar gibi ülkelerden de talipleri çıkmaz bence.O yüzden sezona en iyi şekilde hazırlanması gerekiyor yapacak bişey yok

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir