23 Haziran 2018 Cumartesi

Nikola Kalinic & Galatasaray, gün geçmiyor ki forvet iddiaları bitmesin


Milan'la alakalı ffp durumunu yazmamın ardından bu transferi konuşmak ilginç olabilir. Bu yönde haberler var, ne olursa olsun değinmeden geçmiyoruz. Milik'in ismini konuşmuştuk, çıtayı çok da düşürmeden Kalinic'in adı da Galaatsaray'la anılmaya başlandı. İddialı bir forvet isteği kesin gibi, bu Gomis'in yerine mi yoksa yanına mı olacak bilinmez.

Kalinic ve Konoplyanka isimleri Hamza Hamzaoğlu döneminde konuşulmuştu. Her ikisi de Dnipro'dan kesin olarak ayrılacaktı ve transferleri fazlasıyla olasıydı. Tabii dönemin vetosunun kurbanı oldular. Konoplyanka için Sneijder ile aynı pozisyonda oynuyor denmişti (ne alakaysa), Kalinic transferini de, Burak Yılmaz'ın forvet rotasyonunda yer alması etkiledi.

Gün itibariyle her iki ismin de geldiği nokta ortada. Kalinic Fiorentina'ya 5.5 milyon avro'ya transfer olmuştu, Milan'a ise kira + zorunlu satın alma opsiyonuyla 25 milyon avro'ya gitti. Tabii Milan performansı Fiorentina günlerinin aşağısında kaldı ve takımdan ayrılabileceği konuşuluyor. Piyasası ne durumda bilmesem de Milan'ın onunla alakalı yeniden ayaklandırma ve satma planı olabilir. Zaten Galatasaray ihtimali de buradan doğuyor.

Söz konusu İtalya, özellikle de Milan olunca Fatih Terim ismi gündeme geliyor. İkili ilişkilerden kaynaklı bu transfer olabilir mi diye düşünülüyor. Ayrıca transferde de genel olarak İtalya'yı ağırlıklı olarak düşünüyor gibiyiz. Kalinic ihtimali de beni fazlasıyla heyecanlandırır, buralarda önemli işler yapacağını düşünüyorum.

Biten sezonda 41 maçta 6 gol 6 asisti vardı. Bir önceki Fiorentina sezonunda ise 42 maçta 20 gol 4 asisti vardı. 30 yaşında, bana göre zirve döneminde olması gereken dönem. Komple santrafor demek lazım, her özelliği barındırıyor. İyi bir bitirici, teknik özelliği olan, direkt ya da yardımcı olarak oynayabilecek, havadan da etkili olabilen, hızı ve gücüyle de öne çıkan bir isim. Milik için söylediklerimin az daha aşağısında diyelim. 

Bu arada Kalinic sakatlığını öne sürerek Hırvatistan'ın ilk oynadığı Dünya Kupası maçında oyuna 5 dakika kala girmeyi reddetmişti. Bir sakatlıktan bahsediliyor ama oynayamayacak bir durumu da yok. Bu konuda enteresan gelişmeler var, takip etmek gerekiyor. Bir an önce de forvet konusundaki bilinmezliği aşmalıyız..

4 yorum:

  1. Kalinic orda kalmaz.Milan onu yüksek paralara satamaz da çünkü hem avrupa piyasasına göre yaşı var hem de istatistik olarak iyi değil.Avrupa kulüpleri onu transfer etmeyi kumar olarak görebilir.Ayrıca benim bildiğime göre de ilk maç kadrosunda mı ilk onbirde mi yok diye trip atmış bu yüzden kadrodan çıkarılmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalmaz ama bize de düşmez gibi geliyor bu tarz isimler.

      Sil
  2. Milli takım kampından gönderildi diye biliyorum. Milan'da izlediğim bir iki maçta kötü oynamıştı. Türkiye'de ne yapar bilemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiorentina'da da müthiş iş çıkarmıştı. Buralarda büyük iş çıkarır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir