4 Eylül 2018 Salı

Bazı isimler kenara gelecek ve görünen o ki formayı bir daha giymeleri de zor


Fatih Hoca'nın önümüzdeki günler adına takımı nasıl kurgulayacağını merak ediyorum. Forvet tercihi kilit nokta, sonrası onun etrafında şekillenecek. Altyapısı ve o pozisyonda gol krallığı da olması itibariyle Onyekuru'yu izleriz diye düşünüyorum. Bunun dışında Emre Akbaba'nın Firmino gibi sahte 9 oynama ya da Feghouli gibi ihtimaller de var.

Trabzonspor maçının ardından önemli bir revizyon göreceğimiz kesin. Bazı isimler kenara gelecek ve görünen o ki formayı bir daha giymeleri de zor. Belhanda ve Sinan Gümüş'ü bu anlamda kesin olarak kenarda bekliyorum. Eren Derdiyok ise forvetsiz günlerde şans bulmaya devam edecektir. Ocak ayında o pozisyona alternatif üretilirse şansı azalır.

4-3-3'e yakın oynuyoruz. Kafamdaki kurguda Fernando ve Badou'yu Belhanda'nın tamamlaması vardı. Son sorumsuzluğunun ardından bu imkansız ve Belhanda'yı 8 oynatmamak halinde orada kullanılabilecek fazla opsiyonumuz yok. Ya Selçuk İnan geçecek ki yaratıcılık düşmesin (bu sefer de tempo soru işareti) ya da Donk'u yazacağız ve bu sefer de yaratıcılık yeniden sorun olacak.

Emre Akbaba'yı 8 gibi izleyeceğimizi düşünmüyorum. Forvetin arkası, sağ taraf ya da sahte 9 olur. Fernando / Badou Ndiaye ikilisi devam eder, zorlu deplasmanlarda belki Donk'la takviye edilir. Bu da iyi futbol getirmez, yaratıcılık problem olur. Tam olarak 1-0 kadrosudur ki yanlış bir şey yok burada. Belhanda'nın kendini affettirmesi bu noktadan sonra zor. 

Stoperde konusunda da sıkıntı büyük. Maicon'un odağı kaybettiğini gördük ve Ahmet Çalık üst seviye adına yeterli değil. Bu isimler dışında Donk ve Serdar Aziz tek ihtimal olarak kalıyor. Donk'un stoper performansına da güvenemiyorum. Geriden oyun kurma noktasında artı sağlar ama o da stoper oynadığında konsantrasyon problemleri yaşayabiliyor.

Hücuma geri dönelim. Garry Rodrigues varken Onyekuru'nun en ileri uçta oynaması olası. Sağ tarafa da bu saatten sonra Feghouli geçer, en azından kazanmayı deneyeceğiz. Feghouli'nin yaratıcılığı mühim, hücumda kalma noktasında büyük bir önemi var. Bu üçlüyle ön tarafın hareketliliği artar ve açık alanlarda çok tehlikeli bir takım oluruz.

Emre Akbaba da en ileri uçta oynayabilir. Biraz daha Firmino tarzı demek, servis özelliği kullanılır. Onyekuru ve Garry Rodrigues gibi hızlı silahlarımız var bu isimleri besleyebilmek büyük bir artı. Feghouli de ciddi alternatif, bakarsınız formasyon 4-3-3 değil de direkt 4-2-3-1'e döner. Bu durumda da saydığım 4 isim hücum hattını oluşturur.

Muslera
Mariano Donk Serdar Nagatomo
Fernando Badou
Feghouli Akbaba Garry
Onyekuru

Şu aşamada en uygun kadro bu gibi. Muğdat Çelik'i de unutmadım, bu düzende Onyekuru'nun ardında en ciddi alternatif. Ön alanda hız ve mücadeleyi arıyoruz, Eren Derdiyok'la bunu uygulamak imkansız. Bu yapıda Yunus Akgün'ün de ciddi süreler bulabileceğini düşünüyorum..

20 yorum:

  1. feghouli 10 a geçmeli orada daha verimli oynar, emre de sağ da daha verimli oynar çünkü alanya da daha rahat oynuyordu forvet arkasında ama GS de o kadar kolay olmayacak,feg git gel yapacak durumda değil o yüzden 10 da onu ekonomik kullanabiliriz ve yaratıcılık olarak emre nin önünde bence emre ise feghouliden daha dinamik ve golcülük özeliikleri var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temposu düştü, haliyle forvetin arkasında daha ekonomik kullanılabilir.

      Sil
    2. 4-3-3 formatında; Feghouli sahte 9 numara, sol forvet Rodrigues ve sağ forvet henry onyekuru. Saha içinde sürekli yer değiştirip rakip savunmasının dengesini bozabilirler diye düşünüyorum. Feghouli'nin dediğiniz gibi ekonomik kullanılması gerekiyor. Fizik olarak Henry'e göre daha güçlü. Ayrıca zeki, fırsatçı, oyun görüşü yüksek, pasör ve eskisi gibi hızlı değil. Zaten bu formatta Rodrigues ve Henry gibi hızlı, sprinter, golcü özellikleriyle maksimuma yakın verim alabiliriz. Feghouli de golden çok asist sayısını arttırabilir.

      Sil
    3. Dediğine katılıyorum. Bakalım hoca ne düşünecek..

      Sil
  2. acaba hic ALI YAVUZ KOL oynatmayi düsünmezmi hocamiz TERIM ? baska ülkelerde 17 yasinda oynuyorlar ilk 11´de bence EREN oynicagina böyle kötü genc kaliteli fizigide iyi durumda olana sans verilebilinir bence en azindan kendi esas forvet pozisyonunu oynamis olur ONYEKURU gibi zorlama santrfor olmaz. bence taraftarada heyecan katmis olunur yeni bi yüz oynarsa siz ne düsünürsünüz bu fikir hakkinda ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer oynayacak durumdaysa düşünülür. Bazı isimler adına erken. Kazanalım da bu durumda kaybedilme olasılıkları da ortaya çıkıyor. Onyekuru zorlama santrafor değil, adamın asıl pozisyonu orası.

      Sil
  3. Bence Mariano yerine Linnes oynamali. Herkez Maiconu gøruyor.o calimlari Mariano'da yedigini kimse gørmedi mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano / Maicon arası maden, bu geçen sezon da böyleydi. Ama Mariano da öyle bir koz ki gününde olması halinde tek başına maç kazandırıyor.

      Sil
  4. Emre Akbaba'yı 8 oynatmak intihardır. Emre Akbaba 10 oynar. 10 onun numarasıdır. Artık bırakın bu çocuğu 8 oynatmayı 9 oynatmayı. Kanat oynarsa da oyun kurucudan çok iç forvet tipi oynar. Salah gibi. Çünkü kimyası bu. Değiştirmek zaman alır...

    Belhanda'nın bana kalırsa yarım sezonu kaldı. Hatta duruma göre Fehgouli'nin de. Devre arası ikisi de yollanabilir. Sinan Gümüş ise böyle giderse Türkiye Kupası oyunculuğuna devam eder...

    Kadro konusunda tahminim geri dörtlü aynen kalır. Değişmez. İlerisi için ise ben de aynısını düşünüyorum. Ama Emre Akbaba 8 değil 10 numara. Yani 4-3-3 değil 4-2-3-1.

    Feghouli'nin ise eğer üzerine koymazsa ki koymaz. Yunus ileride sağ kanatın vazgeçilmezi olur. İleride Süper Kupa'daki Yunus Akgün hamlesinin tehdit olmadığını herkes öğrenecektir. Çünkü Fatih Hoca'nın kulvar farketmeksizin kendisine sürekli forma şansı vereceğini düşünüyorum. Çünkü başarmak için çabalayan umut vaad eden bir oyuncu.

    Yani özet olarak 1.5 ay sonraki kadrom şöyle olur:

    Muslera
    Mariano Maicon Serdar Nagatomo
    Fernando Ndiaye
    Akgün Akbaba Rodrigues
    Onyekuru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba mümkün olduğu kadar kaleye yakın oynamak zorunda. Çünkü bitirici özelliği ile yaşıyor, forvet gibi oynayabiliyor.

      Sil
  5. Maicon'u sol stopere çekebiliriz ters ayakla top çıkarmada olumsuz etkilenebilir ama hatalı hamlelerinde nagatomo'nun hızıyla arkasını daha iyi doldurabiliriz.
    Onyekuru'yu merkezde oynatmak içime sinmiyor stoperler arasında kaybolmasından korkuyorum bu kadar hızlı ve Servisi iyi oyuncu kanatta büyük silah
    Benim kadrom bu
    Muslera
    Mariano Serdar Maicon Nagatomo
    Fernando
    Ndiaye Akbaba
    Onyekuru Sinan Rodriguez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz isimler nedense sol stopere geçmiyor. Enteresan bir konu. Chedjou'da da böyleydi.

      Sil
  6. asıl soru şu.
    pas oyunu oynayacak kadro ile geniş alanda iş yapacak kadro tercihi ne olacak.bu sorunun cevabı ankaragücü maçında belli oldu.ilk gol duran toptan serdar aziz ile geldi.ikinci gol yapılan orta sonucu kone kendi kalesine attı.
    üçüncü gol ise pas oyunu ile geldi.peki bunu ne sağladı.değişikliklere bakalım.

    https://www.transfermarkt.de/spielbericht/index/spielbericht/3069360

    63 te garry selçuk inan değişikliği
    81 de sinan belhanda değişikliği
    84 te ise onyekuru feguli değişikliği

    gol ise son dakikalarda geldi.golü hatırlarsın.orta çizginin sağında mariano feguli selçuk inan ve son olarak belhanda nın asisti.yani son golde sonradan oyuna giren 3 oyuncunun etkili pas trafiği yaratmasının sonucu ile oldu.

    bu golü gary emre akbaba onyekuru sinan ile yakalamamız neredeyse imkansız.

    haliyle arıza belhanda yı zorunlu olarak dışarı alırsak feguli ve selçuk inanın oyun bilgisine halen ihtiyaç var.özellikle 0-0 ı oynarken yani maçın başında.

    bir ikincisi...
    defansı kötü gösteren bir neden ise orta sahanın dinamizden uzak olması.eğer orta sahayı terim güçlendirirse maicon ve serdar aziz çok rahat şekilde idare edilirler ve sıkıntı yaratmazlar.asıl sorun bence maicon serdar aziz ikilisi değil takımda.

    bana göre ideal 3 lü orta saha şu anda şu şekil.fernando selçuk ikilisi ve önlerinde ndiaye.ndiaye osmanlısporda mehmet güven ve musa çağıranın önünde om oynuyordu ve 11 gol 4 asistle tamamladı sezonu.

    sağ açık feguli sol açık gary rodriguez forvet ise onyekuru .alternetifi mugdat.

    yada şu dizilişte olabilir.fernando defansın önünde tek. önlerinde sağ iç selçuk inan sol iç ndiaye.

    bu durumda tıpkı ankaragücü maçının 3. golündeki gibi sağ kanatta mariano feguli selçuk inan üçgeni kurulur.pas oyunu için.
    sol kanatta ise nagatomo gary ve ndiaye üçgeni oluşur.

    emre akbaba dışarda kaldı tabi.emre soru işareti.çünkü emre nin hem fizik kuvveti yerinde değil bir ndiaye gary değil hemde oyun aklı olarak henüz selçuk inan feguli seviyesinde değil.yani ankaragücü maçındaki 3. golde rol almış oyunculardan birinin yerine koysak o gol gene oluşmazdı.
    bana öyle geliyor ki emre akbaba küçük takımın büyük oyuncusu .küçük takımda oyunun merkezinde olduğu için çok kolay şekilde pozisyon harcayabiliyor.büyük takım bunu kaldırmaz.büyük takımda pas opsiyonlarını her zaman dikkate almak zorundasın.belhandanın erene yaptığı asistde emre olsaydı muhtemelen gelişine hemen şutunu çıkarırdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk İnan konusuna şöyle katılırım. Temposu düştü ama pas konusu ya da top tutabilmesi kıymetli. Fernando gibi defansif, Badou gibi de tempolu bir ismin arasında iş yapabilir.

      Sil
  7. ''Geçen sezon G.Saray’ın en iyi oyuncusu Gomis’ti. G.Saray’ı şampiyon yapan adam da Gomis’ti. Gomis, Galatasaray’ın sadece golcüsü değil, oyun aklıydı, kalbiydi. Zaten bir santrfor (mesela Modeste) alsanız bile, Gomis’in yerinin dolacağı şüpheliydi. Bugünkü Eren, 2013-14’te Drogba-Burak’ın ardından Galatasaray’ın üçüncü seçeneği olan Umut’un bile gerisinde. Ki Eren bugün Galatasaray’ın birinci santrforu!''

    uğur meleke gene harika yorumlamış hocam.

    bu sezon ilk 3 e giremez bu kadro yapısı.

    çözüm önerilerimden biriside şu.hazırlık maçında bunu görmüştüm.selçuk inan ın mugdatı defansın arkasına kaçırması.mugdat pres yapar ve defansın arkasına koşu yapar.gerçi hızı düşük olduğu için bazı pozisyonlarda yetişemiyor ama genede ağır stoperlere karşı etkili olur.ayrıca ceza alanı içinde pas yeteneğide var.

    terimin sahada yürüyen takımı 10 kişi oynatan eren de ısrar etmesi kariyerini fena halde zedeler.kasımpaşa maçına erenle başlaması demek galatasarayın yeni bir teknik direktör arayışlarına başlamasının yolunu açar.

    muhtemelen terim eren in bir iki maçta iyi hareketine bakıp fena oyuncu değilmiş idare eder mantığı ile hareket ettiğini düşünüyorum.gomisi salıvermek adına.o hareketlerde muhtemelen uzun hava topunu arkadaşına indirmesi sırtı dönük bir kaç hareket yapması herhalde.

    kadro mühendisliği ve oyuncu transferi konusunda terim maalesef sınıfta kalıyor.bu yönetimde herşeyi terime emanet etmiş gibi gözüküyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis konusunda biraz fazla duygusal davranmış. Gomis iyi bir bitirici ve ateşleyici bir unsurdu. Yalnız büyük maçlarda silinen bir isimdi. O tarz maçlarda top tutmayı, daha güçlü kalmayı, etrafını oynatmasını beklersiniz. İçeride oynadığımız Beşiktaş maçı var sadece. Seviye zorlaştıkça bunun sorununu yaşayacaktır. Bana sorarsan Gomis kalsa dahi geçen sezonki Gomis'i arayacaktık. Bu adam giderek gençleşmiyor, yaş 33.

      Sil
  8. Sinan antrenmanlarda çok iyi galiba hoca bi şeyler görüyor ki her fırsatta forma veriyor ama olmuyor bi türlü

    YanıtlaSil
  9. Feghouli ortaya geçer ve Emre en uçta da olabilir.Kanatlar Garry&Henry ikilisine verilir.Stoper konusunda da ben eğer kendine iyi bakar ve hocanın gözüne girerse bu alternatifsizlikte Ozan'ın bir anda onbir oyuncusu olacağını düşünüyorum

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir