1 Eylül 2018 Cumartesi

Birhan Vatansever?


Forvet gündeminin arasında kaynamış gibi dursa da anlamadığım bir konu var. Birhan Vatansever'i neden transfer ettik ve transferin son günü neden başka bir takıma kiraladık. Gelişim sağladı, Tolga Ciğerci oturacağına o otursun derken böyle bir karar verildi. 

Bandırmaspor formasıyla gelişim gösterdiğine inandığım, rotasyonda en azından altyapı kontenjanı noktasında yer doldurmasını beklediğim bir isimdi. Celil Yüksel'in kiralanmasını beklerdim, çünkü A takım seviyesinde tecrübe kazanmasını isterim. Birhan Vatansever ise 2 yıldır oralarda ve istikrarlı şekilde forma giyiyordu.

Özel bir madde vardı ve 500 bin tl karşılığında kendisini transfer ettik. İyi bir satış olduğunu ekleyeyim. Potansiyel sahibi bir gencinizi gelişim göstermesi adına yolluyorsunuz ve opsiyonla da geri dönüş imkanı sağlıyorsunuz. Biz de bunu kullandık ve doğal olarak beklenti oluştu. Şu tabloya ise bir açıklamam yok, keşke sorma imkanım olsa.

21 yaşında, hala çok genç. İnegölspor'u da yabana atmıyorum, gelişim göstermeye devam edebilir. 2. Lig deyip geçmeyin, sert bir ortam ve orada ayakta kalabilmek çok önemli. Doğan Can Davas'ı bu anlamda öne çıkarıyordum ve beklentim olduğunu dile getirmiştim. O da 1.5 yıldır 2. Lig'in tozunu almıştı. Şimdi Bandırmaspor'a kiralandı, gelişimini merakla takip edeceğim.

Birhan Vatansever için ise açıklama bekliyorum. Orta saha rotasyonumuzun dolu olduğu doğru, yer bulması zordu. U21 oynatamıyoruz belli ki, haliyle kiralandı. Peki o zaman neden aldık, hala orada kalabilir ve bu opsiyonu gelecek sezon kullanabilirdik.

A takımda hiç yer vermedik zaten. Burada bir sorun olduğu belliydi. Ne takım listesinde adı vardı ne de maç kadrolarında kendisini gördük. Kap açıklaması dahi yapılmadı. Tff'nin internet sitesinde sadece lisansı çıkmış görünüyordu. Hayırlısı olsun diyelim, umarım bu durumun mantıklı bir açıklaması olur..

10 yorum:

  1. Sanırım mesele şu, 500 bin tl karşılığı geri alma opsiyonumuz bu transfer dönemi itibariyle sona eriyordu. Hoca gelişim gördü ve bi daha bu fiyatlara alamama riskinden dolayı geri aldı. Şu an en güçlü bölgemiz orta saha, oynama şansı azdı. Bir sene daha kiraladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meselenin özünü bilmiyorum ve öğrenmek isterim. Kiralanmasında değilim, iyi oldu.

      Sil
  2. Yaşanan bütün saçmalıkların açıklaması: Plansızlık, iş bilmezlik ve beceriksizlik. Kulübü bu üçü yönettiği için bunlar oluyor. Terim'in varlığı son 20 yılda 7 şampiyonluk sayısız başarı getirdiği için yönetimsel rezalet sportif başarıyla görmezden geliniyor.

    YanıtlaSil
  3. almak zorunda mıydık acaba, yoksa niye hiç denenmesin. Ayrıca geri alma süresinin sonu olduğu için aldık diyen de var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Opsiyon süresi mi vardı bilmiyorum. Tek mantıklı açıklaması bu.

      Sil
  4. Bu konuyu ben de pek anlamadim sanirim biraz daha pissin de öyle rotasyona sokalim dediler.
    Alakasiz olacak ama senden bir Tarik Camdal yazisi da bekliyorum hocam yani tamam adamin sozlesmesi var ama o sözlesmeye kulüpleri mahkum eden yabanci kuralinin ve federasyonun hic mi sucu yok ve bu futbolcu hala neden PAF takimina gönderilmedi, kimin korumasi altinda bildiklerini yazarsan sevinirim.

    YanıtlaSil
  5. Seneye selçuk gidecek gibi duruyor. Onun yerine rotasyona almalıyız önünüzdeki seneden itibaren.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten Selcuk ve Tarik gonderilebilseydi bu transfer krizleri yasanmayacakti hocam ikisi birden 5 milyon avro maliyet yapiyor.

      Sil
    2. Bakalım gelişimine devam edebilecek mi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir