16 Ekim 2018 Salı

Bazı pozisyonlarda imkanlar kısıtlı olsa da rotasyonun altı bir şekilde dolduruldu


Konuşmak için erken olsa da Bursaspor maçında yeni bir rotasyon ihtimali var. En azından forvet ve stoper noktasında çok daha iyi alternatiflerimiz olsa rotasyonu en ince detayına kadar görecektik. Fatih Hoca ise bu yapıda bile rotasyon yapmaktan çekinmiyor. Zaten buna da şiddetle ihtiyacımız var. Şampiyonlar Ligi, Türkiye Ligi ve uzak diyarlara giren Milli futbolcularımız derken rotasyon yapmadan nefes dahi alamayız.

Neyse ki Badou Ndiaye'yi Milli Takım'a çağırmıyorlar. Şu an Galatasaray'da alternatifi olmayan 2 numaralı isim. Bu profilde yerine koyabileceğimiz 2. bir futbolcu yok. O da kendi ülkesinin Milli Takım'ına gitse bu dönüşler büyük sıkıntı olacaktı. En azından Şampiyonlar Ligi öncesi ya da sonrasında Badou Ndiaye'yi rotasyona sokma gerekliliği doğmayabiliyor. 

Bursaspor karşısında da kesinlikle rotasyon göreceğiz. Şampiyonlar Ligi öncesi bu maçı Cuma ve kendi sahamızda oynamak büyük bir avantaj. Şu an takımla çalışan bir ekip var ve 11'in ağırlığı da bu futbolculardan oluşur. Fernando, Maicon ya da Mariano gibi yabancıları Bursaspor karşısında 11'de görürüz diye düşünüyorum. Bazı yabancılar Milli Takımlara gitse de bu isimlerin kendi Milli Takımları adına hiç şansı yok.

Belhanda ve Feghouli, Afrika'dan gelecek olsalar da kulüp maçlarında diğer isimlere nazaran daha az şans buldukları için Bursaspor karşısında 11 başlarlar. Özellikle Feghouli'yi kazanma gerekliliği var ve bu aralar mümkün olduğu kadar sahada olmalı. Bu iki isim de son maçlarda iyi bir ışık yaktılar. Bunu devam ettirmeleri sezonun geneli adına çok önemli.

Muslera
Mariano Maicon Ozan Ö.Bayram
Fernando Badou
Feghouli Belhanda Garry 
Sinan

Eren Derdiyok'u Schalke 04 maçına saklarız diye düşünüyorum. Onyekuru, Nagatomo, Linnes, Serdar Aziz gibi isimler Milli Takım'lardan dönecekler. Feghouli ve Belhanda ise biraz alternatifsizlik biraz da oynamaları gerektiği için sahada. Garry Rodrigues de Milli Takım'ından dönse bile sol tarafa yazabileceğimiz başka isim yok. Emre Akbaba sağlıklı olsa strateji değişebilirdi.

Şu ana kadar Fatih Hoca'nın rotasyonu iyi ayarladığını düşünüyorum. Bazı pozisyonlarda imkanları kısıtlı olsa da bunun altını bir şekilde doldurdu ve gidişat fena değil. Ligde 3'er puan farkla lideriz, Şampiyonlar Ligi'nde de görüntü kötü değil. Bursaspor ve Schalke 04 maçlarından galibiyet geldiği an rüzgarı yeniden arkamıza alırız.

10 yorum:

  1. Serdar olmayınca savunma pamuk helva gibi oluyor ama dinlenmesi lazım biraz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık eşiği malum, sen de biliyorsun. Rotasyon şart, hele ki bu maçta.

      Sil
  2. Açıkçası daha derin bir rotasyon yapmalıyız bu maç için milli aradan dönülüyor olsada sadece schalke maçına değil o maçtan sonraki yeni malatya deplasmanı oldukça riskli..
    Belki Garry yi Bursa maçı için skor alınamazsa 60 ve sonrası için düşünmeliyiz..
    Bu arada yazdığınız bu 11 sene başında bu yana yaşanan pas sorununun direk çözümü gibi daha doğrusu Feg - Mari istasyonu direk takımın pas yapmasını sağlıyor zaten ama bu adamlarında temposu o kadar düşük ki CL de kullanılacak vaziyette değiller hiç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmkanlar dahilinde rotasyonun dibini görmüş bulunmaktayız. Zorluyoruz bunu ve fazlasıyla gerekli.

      Sil
  3. yunus daha etkili olmalı. şansını iyi kullanamıyor bence. ozan çatır çatır oynuyor.
    ayrıca celil de şans bulmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus Akgün'ü son maçlarda forvetin arkasında gibi kullanmaya çalışıyoruz ve orada yapamaz.

      Sil
  4. Şansıma maç saati dersime denk geliyor da sinan beni kanser edemeyecek. Ne lanet bir adam ya. Hayir fatih hoca da kesmiyor yokluktan. Kurtulmak icin geriye tek sey kaldi agir bir sakatlik. Bu kadar uyuz bir oyuncu gormedim. Yine 10 kisi oynayacagiz.
    Allahtan bursa da sheheu saviet sakat 1-2 tane de tedavi goren oyunculari var da tam kadro degiller.

    YanıtlaSil
  5. Ben mugdat in da şans bulması gerektiğine inanıyorum artik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yapıda oynamıyoruz maalesef. Ben zor görüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir