12 Ekim 2018 Cuma

Emre Akbaba ve Belhanda gibi isimleri bir arada kullanmak bu yüzden önemliydi


Emre Akbaba'nın sakatlığı büyük bir handikap. Sezona iyi girdi, devamında biraz sallandı ama bazı isimlerin sahadaki varlığı dahi önemli. Forvet sorunu yaşadığımız şu dönemde gole en yakın futbolcularımızdan biriydi. Rakip ceza sahası çevresinde veya içinde iyi bir bitirici. Bu tarz gole yakın bir 10 numaramız da yoktu.

Hücum adına da joker. Emre Akbaba'yı sağ tarafta kullanmanın topa biraz daha sahip olma noktasında önemi var. Garry Rodrigues ve Onyekuru aynı tipte kanatlar. Emre Akbaba ya da Feghouli tarzı bir ismi sağ kanada atmanın önemi buradan geliyor. Şu an Feghouli'ye süre vermeye başladık, keşke Emre Akbaba'yı da kaybetmeseydik.

Ayrıca sahada olduğu hemen hemen her maçta Galatasaray adına en çok mesafe kat eden futbolcu. Ön alanda iyi bir mücadelesi ve hareketliliği var. Emre Akbaba'yı bu oyundan çıkardıktan sonra kat edilen mesafenin ne kadar düştüğünü gördük. Tüm bunları da eleştirdiğimiz dönemde yapıyordu. Bir de takıma tam anlamıyla uyum sağlayıp, hazır olduğunu düşünsenize.

Emre Akbaba: 1,72 
Sinan: 1,42 
Belhanda: 1,33 
Onyekuru: 1 
Rodrigues: 0,83 
Feghouli: 0,6

Hücum oyuncularımızın, maç başına takım arkadaşlarına attıkları şut paslarının ortalaması bu şekilde. Emre Akbaba bu istatistikte de ilk sırada yer alıyor. Lokomotiv Moskova maçının düşünün, atılan 3 golde de Emre Akbaba imzası vardı. 

Sinan Gümüş'ü de Porto maçında fazlasıyla iyi bulmuştum. Kendi girdiği pozisyonlar bir yana, duvar özelliğini kullandığı anlar oldu. Takım arkadaşlarını da soktuğu birçok pozisyon var ve gol imkanını fazlasıyla yaratmıştı. Ayrıca ısrarla bal yapmayan arı denilen Belhanda'nın da aslında böyle olmadığı ortaya çıkmıyor mu.

Emre Akbaba ve Belhanda gibi isimleri bir arada kullanmak bu yüzden önemliydi. Emre Akbaba'nın yokluğunda Feghouli de bu yüzden kazanılmalı. Hatta Sinan Gümüş'ün forvetteki önemi yine bu istatistikte ortaya çıkıyor. Sadece koşan isimlerle olmuyor, ön alandaki organizasyon ve şut imkanı doğurmanın önemi rakip yarı sahasında topa sahip olmaktan geçiyor.

2 yorum:

  1. Orta sahamız gerçekten çok iyi isim isim baktığımizda.... hepsi de tam formunda olduğunda golcü eksigimize rağmen bu seneyi çok rahat şampiyon bitirebilecegimizi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı düşünüyorum. Hedefi CL koyduğumuz için forvet gerekliliği net. Ocak ayından sonra çok daha iyi şeyler konuşuruz. Hem forvet hamleleri, hem Akbaba'nın dönüşü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir