5 Ekim 2018 Cuma

İyi bir maç çıkardı demek istesem de yenen golü düşününce bunu söylemek imkansız


Bu golün üzerine konuşabilecek çok fazla bir şey yok. Önce Maicon, sonra Donk'a yazılabilecek bir gol. Geçmiş sezonlardaki duran top savunma zafiyetini Fatih Hoca sonrasında fazlasıyla aşmaya başlamıştık. Porto karşısında bu sorunun yeniden sahne alması ve böyle bir maçı da yenilen şu gol yüzünden kaybetmek fazlasıyla üzdü.

Maicon ve Donk'un şu pozisyonda tuttuğu hiçbir futbolcu yok. Takımın en fizikli ve hava hakimiyeti iyi diyebileceğimiz isimleri. Özellikle Maicon'un orada ne yaptığını anlamadım bile. Bir anlık akıl tutulması mı diyelim. Marega bomboş kafayı vurdu, Muslera ve Linnes'i de terse yatırdı. Linnes tuttuğu direkte sabit kalsa yine gol olmayacak. Bu kadar basit bir kafa golü işte.

Maicon'la alakalı asıl takıldığım konu 90+3'deki kalecisine pas atma çabası. Gerçi onu da atamadı, top kısa düştü ve zaman yetse Porto 2. golü de bulacaktı. 90+2'deki anlamsız paslaşmalarımızda top en son Maicon'un ayağındaydı. İleri doğru vurmak yerine geriye oynamayı tercih etti. İstediğimiz bir skor olsa anlarım da orada bir akıl tutulması daha yaşadık.

İyi bir maç çıkardı demek istesem de yenen golü düşününce bunu söylemek imkansız. Aboubakar'ın yokluğu avantajımız oldu, Porto'nun hücum düzeni bir anda değişti. 4-4-2 içinde Marega iyi bir tamamlayıcı forvet ama tek başına oynadığında etkisiz kalabiliyor. Hızlı ve güçlü bir isim, bol bol savunma arkasına sarkmayı deniyor ama bitiriciliği düşük.

Bu anlamda Serdar Aziz / Maicon ikilisi kötü bir maç geçirmemişti. Marega'yı bol bol ofsayta düşürdük ve sarktığı pozisyonlarda pek fazla imkan vermedik. Marega hızlı bir isim ve Galatasaray stoperleri ağırlığı yüzünden eleştirilirdi. Bu noktada iyi mücadele ettik diyebilirim. Corona'nın Nagatomo üzerindeki etkisi büyüktü, oradan iyi geldiler. Linnes ise Brahimi karşısında fena durmadı. Savunma tarafında bir sorun yoktu aslında, bu profildeki futbolcularla Porto deplasmanında ancak böyle oynanırdı.

Maicon'la Ocak ayına kadar devam etmek durumundayız. Yer yer rotasyonda Ozan Kabak şans bulur ve bu süreçte onu ısındırırız ama Maicon'u önemli görüyorum. Ocak ayında olası Arabistan transferi hala sıcak ve değerini düşürmemek lazım. O da Erzurumspor maçında olduğu gibi heyecanlı işler yaptıkça değerini bir şekilde koruyacak. 8 - 10 milyon avro'lardan bahsediyoruz, Ocak ayındaki transfer stratejisi Maicon üzerinden dönecek..

14 yorum:

  1. Onyekuru çok yardım etti linnese o yüzden brahimi çok etkili olamadı garry ise nagatomoya hiç yardımcı olmadı neredeyse adam tek başına böyle bir oyuncuya karşı savunabilecegi kadar savundu bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry'nin maalesef "oldum" havası oluştu. Bu çok tehlikeli.

      Sil
  2. keşke 2017 yazında 8 milyon euro'yu denayer'e verseydik. city bu rakama satardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6-7 milyon avro gibi bir rakama da satardı bence.

      Sil
  3. alan savunmasi yaptığını yazmışlar takımın. Bu durumda da hatalı Serdar Aziz oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Maicon ve Donk'u daha hatalı gördüm ama doğrudur da. Serdar Aziz de alanını boşaltıyor, öne hamlesiyle.

      Sil
  4. Alan savunmasının dengesini bozmak icin koşu yaptılar biz kararsiz kaldık hadi biri uyudu 3 de mi uyudu ? Bir de korner öncesi adama odaklanan sadece serdardi diğerleri sanirim alan paylaştı ama ne olursa olsun hatalılar başta maicon. Hoca olayin cok daha farkındadır.

    Mac bıçak sırtıydı ilk golu atan avantajlı olucaktı atamadık. Selcuk feghouli hamlaleri belki biraz daha erken gelebilirdi ama 0-0 pozisyonlu sert ve konsantrasyonu yüksek maçta donk fernando dan birini cikarma riskini 0-0 da almak istemedi belki dimyada pirince giderken eldeki beraberlikten olmayalım diye... Sari kartı ilk goren donk tu ondan donk çıktı.

    Tek elestirim hocaya, garry onyekuru yer degistirebilirlerdi zaman zaman. Garry 'i kademeli savundular. Hem buna çözüm olurdu hem de telles, onyekuru yerine daha guclu olan garry'i ile mucadele etmek zorunda kalirdi. Hic denemedik 90 dk. Garry hep solda onyekuru sağda başladı ve bitirdi. Bi 15 20 dk denenebilirdi.

    Her mac şans yanimizda olucak diye birsey yok. Durust olalim loko macinin hakki 3-0 miydi? Adamlar 40 dk ustin oynadi ama sonuc 3-0...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 0-0'ı iyi oynadık bu maçta, hatta 1-0'dan sonra da çok dağılmadık. Porto maçından yana umutluyum.

      Sil
  5. Elde 3 stoper var zaten Allah korusun nazar değmesin Serdar normalde sık sakatlanan kendini korumayı beceremeyen bi adamken bu sezon iyi gidiyor milli maclar lig avrupa maçlarına rağmen.

    Maicon herseye rağmen iyi oyuncu. Teknik stoperler gördük De boer Cris Chedjou Maicon hepsinden bence daha teknik ve hucumda faydali oldu hatts savunmada da bu isimlerden acik ara dahs iyi. Savunmada konsantrasyon ve cabukluk sorunu yasiyor evet. Ama bu zaaflari da olmasa elit 20 30m luk adam olurdu zaten. Maicon u zarar etmeden satabiliriz. Hatta ileride arayabiliriz bile. Stoper bulmak oldukca güç.

    Diego Reyes mi Maicon mu? Denayer'in de hava hakimiyeti cok zayıftı. Her zaman Pepe denk gelmez. Hocanin listesinde kim var alabilir miyiz merak ediyorum. Bu gözler bi Chedjou daha kaldirmaz. Maicon'u her türlü Chedjou'ya tercih ederim misal. Yine de satılmalı ocak ayında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon asla kötü bir savunmacı değil. Sıkıntısı odak kayıpları ve o kayıplar da sizi kayba yöneltebiliyor. Maicon benim için de Chedjou'nun önünde, Diego Reyes'le ise karşılaştırmam bile.

      Sil
  6. Geçen gün de yazdım suçu tek bir isme yıkmak doğru değil ki Donk Marega'ya daha yakın burda.Ayrıca Donk ve Maicon kadar Linnes'in de suçu var.Maç boyu iyiydi ama burda yerinden kıpırdaması büyük hata.Muslera onu oraya süs olsun diye koymadı top gelirse vursun diye koydu ama Linnes yerini terk edince gol geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin suçu var o durumda :) Yine de ben Donk ve Maicon'u bomboş gezmeleri itibariyle daha hatalı görüyorum.

      Sil
  7. Sadece bu pozisyonla alakalı değil. Gole kadar bütün kornerlerde kafayı onlar vurdu Porto gibi bir takım elbette cezayı keser.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maçta o konuda gerçekten zayıftık. Bu anlamda da Maicon ve Donk gibi hava hakimiyeti olan isimlerden daha fazlası bekleniyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir