8 Aralık 2018 Cumartesi

Avengers: End Game bu film adına verilebilecek en iyi isimlerden biriydi


Avengers: End Game bu film adına verilebilecek en iyi isimlerden biriydi. Birkaç ihtimal üzerinde duruluyordu ve bu isim de onlardan biriydi. Benim adıma sürpriz olmadı, olmaması da iyi bir şey. İlla her konuda ters köşe yapmalarına gerek yok. Bazen en iyi cevap aslında bildiğimiz, gözümüzün önünde olan olabiliyor.

Tony Stark'la başlıyoruz. Uzayda "ölüme" doğru sürükleniyor. Burada iki soru var. İlki herkesin tahmin edeceği gibi Titan'da Thanos'la yaptıkları savaşın ardından Dünya'ya dönme çabası. Diğeri ise benim teorim. Bu sahne filmin sonu olabilir ve gerçekten de Tonu Stark'ın ölümünü izliyoruz belki de.

Titan'a giderken bir şekilde o uzay aracını kullanmayı başarmışlardı. Nebula da hayatta kaldı ki bir şekilde Dünya'ya dönmüş olmaları gerekiyor. Burada ise büyük bir çaresizlik var. Bana filmin sonu gibi geliyor. Son büyük savaşın ardından uzayda sürükleniyor olabilir. Ya da ilki, yani herkesin düşündüğü gibidir. Captain Marvel bağlantısını bu noktada izleyebilir ve Dünya'ya bu şekilde dönebilirler.

Fragman büyük bir "çaresizliği" anlatıyor. Infinity War'da Civil War'ın etkisini hissetmiştik. End Game'de ise 10 yıllık sinematik evrenin sonunu izleyeceğiz. Bir şeylerin düzelmesi adına önemli kayıplar verilecek. Elbette filmin eğlenceli yanları da olacaktır ama büyük oranda bu çaresizliği hissedeceğiz gibi görünüyor. Fragman da bunu iyi yansıtmış. 


Bazı teoriler vardı. Filmin Thanos'un evrendeki canlıların yarısını gerçeklikten sildikten birkaç yıl sonra geçeceği adına. Fragmanda bunu göremedik, demek ki o olayın akabinde gelişecek bir hikaye var. Fragmanın sonundaki sahnede Scott Lang, Avengers binasına geliyordu ve Ant Man and The Wasp'ın sonundaki sahnede gördüğümüz minibüs de yanında. Quantum evrenine girişin kapısı burada ki filmin de "umut" noktasındaki kırılma anı.

Zamanda yolculuk göreceğiz kesin. Bazı sızan set fotoğraflarında bunu görmüştük. Tony Stark'ın da dönmesiyle bitlikte quantum diyarında zaman yolculukları izleyeceğiz. Sonsuzluk taşlarını toplayacaklarını düşünüyorum, Thanos'u durdurmanın yolu bu olabilir. Zaman içindeki değişimlerle birlikte farklı bir gelecek oluşturabilirler. Belki de kaybolan canlıların geri dönüşünün yolu bu olacak.

Thanos'un felsefesinin kendi açısından bakılınca haklı olduğunu düşünenler vardı. Thanos'un bunu yapmak istemediğini ama başka çaresi olmadığını düşündüğünü düşünüyorum. Fragman'da kendisini gerçek anlamda göremesek bile bu havayı vermişler diyebilirim. 

Steve Rogers ve Thor gibi karakterler çaresiz. Tony Stark'ın da yokluğunda ortaya koyabilecekleri bir plan yok ve bu umutsuzluğu izliyoruz. Tony Stark'ın dönüşü, daha da önemlisi Scott Lang'in quantum diyarıyla alakalı anlatacaklarından sonra iyi bir plan oluşacak. Fragmana bakınca bunu görmek mümkün ama nasıl olacağını göstermemeleri fazlasıyla iyi.


Şahane bir Ronin görmedik mi? Anti kahraman havasını şu kısa sahnede dahi görmek mümkün. Ailesini kaybetmiş bir kahramanın girdiği ruh halini izlemek adına sabırsızlanıyorum. O da Scott Lang gibi ev hapsindeydi ve cezanın bitmesiyle birlikte malum olay yaşandı. Sonrasında "samuraya" dönüşerek Japonya yollarına düştü ama neden orada olduğuna yönelik soruları çizgi romanları gerçek anlamda takip eden insanlar yanıtlayabilir.

Enteresan detaylar da var. Steve Rogers'in üzerinde Winter Soldier filminde giydiği kostümü var. Bunun bir nedeni var mı bilmiyorum. Bir plandan bahsediyorlar ve neredeyse tüm sahnelerinde yanında Natasha Romanoff var. 

Kısa ama olabilecek en iyi ilk fragman. Hem bir şey göstermeyip, hem de olabilecekler adına ince mesajlar vermişler. Konu hakkında birçok teori var ve fragman sonrasında kimi çöktü, kimi de güçlenerek devam etmekte. Film çıkana kadar konuşmaya devam edeceğiz, üzerine yazılacak birçok yazı var.

3 yorum:

  1. Öncelikle fragman havaya sokuyor insanı :) Ronin olayına gelince çizgi romanlardaki gibi olmayacağını düşünüyorum. Çizgi romanda Wanda deliriyor, bir dizi olay yaşanıyor. Clint'i öldürüyor yani öldürdüğünü sanıyor. Clint zaten o aralar hafızasını kaybetmiş. Daha sonra gidiyor, hatırlıyor, dönüyor, Ronin oluyor :) Yani sinematik evrende konusu farklı işleyeceklerdir.

    Film hakkında bir sürü teori var, değişik teoriler. Heyecanla bekleyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film doğal olarak çizgi romandan farklı oluyor ama fragmanda dahi çeşitli atıflar var :)

      Sil
    2. Çok fazla bilgi vermedi fragman. Aslında güzel de oldu. Thanos'un zırhını korkuluk olarak kullanması çizgi romanlara (infinity gauntlet) atıf.

      Bu arada fragman 24 saatte 289 milyon kere izlenmiş, rekor :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir