4 Aralık 2018 Salı

Captain Marvel de Avengers 4 öncesi gelecek ve aynı soru onun adına da geçerli


Infinity War öncesi çıkan Black Panther adına korkum. filmin Infinity War'ın gölgesinde kalacağı yönündeydi. Film adına da birçok teori üretiyorduk ve bu teorilerden en büyüğü "ruh taşının" orada olduğu üzerineydi. Böyle olmadı, hatta filmin Infinity War'la da pek alakası yoktu. İyi film izledik yalnız, zaten gişe de bunu söylüyor. Asla gölgede kalmadılar, Marvel'ın da en iyi "başlangıç" filmlerinden biri oldu.

Captain Marvel de Avengers 4 öncesi gelecek ve aynı soru onun adına da geçerli. Hatta daha da ilerletmek mümkün. Avengers 4 çok daha büyük bir merakla bekleniyor ve Captain Marvel her iki Avengers filminin arasında kaldı. Yine bir "başlangıç" hikayesi ama Captain Marvel belki de tüm Marvel filmlerinin temeli olacak.

Fragmana baktığımızda "Captain Marvel" hakkında çok fazla bilgisi olmayan biri için aşırı sayıda bilinmezlikler var. Biraz daha arkada kalmış bir karakter gibi olsa da Marvel Sinema Evreinin en güçlü karakterini izleyeceğiz. Belki fragmanda bu tam anlamıyla yansıtılamadı ama Avengers 4'de altını fazlasıyla dolduracaklardır.

Diğer Marvel filmlerinin fragmanlarıyla kıyasladığımda Captain Marvel adına aşırı yükselmediğimi söyleyebilirim. Belki tüm odağın Avengers 4'de olmasıyla alakalıdır, bilemiyorum. İlk fragmanda da böyleydi şimdi. Biraz daha onun üzerine koymuşlar ama hikaye hala bazı hatlarıyla belli değil. Belki de bunu bilerek yapıyorlar, bilemiyorum. İyi bir film izleyeceğimden emin olsam da tarzı da biraz daha ciddi geldi diyebilirim.

Carol Danvers'ın metroda aslında Skrull olan yaşlı hanımı dövmesiyle başlıyoruz. Skrull'lar insan kılığına girebiliyor ve o sıralar Dünya'yı istila etmiş durumdalar. Carol Danvers'ın Dünya'ya geliş amaçlarından biri Skrull'ları temizlemek, en önemlisi ise kaybettiği hafızasını geri kazanmak. Hafızası da güçleri ona verilirken silinmişti. Skrull - Kree ırkları arasındaki savaşta Kree'ler adına savaşması için bu güçleri kazandırıldı.



Carol Danvers da Nick Fury'nin yardımlarıyla bir yandan geçmişini ararken, bir yandan Skrull'larla savaşıyor. Skrull'lara karşı Kree'lerin oluşturduğu Starforce ekibinde Guardians Of The Galaxy Vol.1'den de tanıdğımız Ronan gibi isimler var. Ben bu savaşın mutlaka bir Thanos ayağı da olduğuna inanıyorum ve Carol Danvers'ın Thanos tehdidine karşı Nick Fury'i uyardığı kesin.

Bu da ilk Avengers filmine bağlanır. Nick Fury'nin Avengers'ı oluşturmasındaki bir numaralı etmen. Thor 1'de yaşananlardan da sonra ekip oluşturulmuş oldu. Shild'in tesseract üzerinden silah ürettiğini görmüştük. Bu orantısız güç olarak algılansa ve istenilmese de her şey bir gün ortaya çıkacak Thanos tehdidine karşıydı. Carol Danvers'ın neden ortadan kaybolduğunu bilmiyorum ama Thanos'un günün birinde Dünya'ya gelirse çağrılması da bununla alakalı. Infinity War'ın son after credits sahnesini hatırlarsınız.

Konu hakkında benim de düşündüğüm birçok teori var. Onları da Avengers 4 fragmanının ardından konuşuruz. Captain Marvel bir başlangıç hikayesi ama fazlasıyla Avengers 4 ile alakalı olacak. Thanos hakkında bilmediğimiz ya da daha öncesinde oturtamadığımız bazı durumları da bu film sayesinde çözmüş olacağız. Skrull - Kree ırklarının savaşı, Carol Danvers'in bu savaşın bir parçası olmak istememesine rağmen bu savaşı bitirmek isterken bunun Dünya'ya yansıması gibi önemli detaylar var. Artık fazlasıyla "kozmik evreni" konuşacağız, Captain Marvel de bunu başlatacak.

5 yorum:

  1. Nick Fury'nin gözler sağlam, bu filmde kaybedecek sanırım. Filmlerden birinde ''gözümü birine güvendiğim için kaybettim'' gibi bir şey söylüyordu. Şekil değiştirmiş bir Skrull buna neden olmuş olabilir.

    Fragman beni aşırı heyecanlandırdı diyemem ancak çoğu Marvel filmini beklediğim gibi bunu da bekleyeceğim elbette :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Temel" kavramımın altında bunlar yatıyor :)

      Sil
    2. Kesinlikle. Özellikle "Yine bir "başlangıç" hikayesi ama Captain Marvel belki de tüm Marvel filmlerinin temeli olacak" bu cümle filmin önemini anlatıyor.

      Sil
  2. ben bu tip filmleri pek izlemem. tek ilgimi çeken kahraman batman'dir. amacım laf atmak falan değil asla. bilgi almak istiyorum.

    bunlar sürekli hoplamalı zıplamalı patlamalı filmler mi? tamamen görsel efektlere dayalı?

    yoksa ortada bir senaryo var mı? mesela the dark knight gibi. orada yetişkinlere yönelik bir hikaye vardı. "batman vs superman" ise bence bir rezaletten ibaretti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana gelmez gibi bu filmler :) Senaryo var ama tek filmlik bakmamak lazım. Sinematik evren olarak bakacaksan aradığını bulursun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir