7 Aralık 2018 Cuma

Miranda & Galatasaray, olası stoper transferi düşüncesinde ilk isim olmalı


Miranda formayı kaybetti ve Ocak ayında Inter'den ayrılacağı söyleniyor. Hal böyle olunca da hemen hemen herkes kendi takımına yakıştırıyor. Galatasaray için de aranan stoperin kendisi olduğunu söyleyebilirim.

Elbette önceliğimiz en az 2 forvet transferi yapmak. Bunun yanında stoper hamlesini de olmazsa olmaz olarak görüyorum. O 2 forvet transferinin kaynağı yüzde 90 Maicon olacak ve onun varlığında dahi stoper ihtiyacını konuşuyorduk.

Miranda'nın sözleşmesi 2020'de bitiyor olsa da 34 yaşına geldi ve bonservis için beklentilerinin olacağını sanmıyorum. Miranda önemli bir kalite olsa da Avrupa'nın en önemli takımlarında şu aşamada hayal etmek güç.

Bu yaşa gelen ve takımlarında forma bulamayan Brezilyalılar genelde ülkelerine döner. Bana sorarsanız Miranda adına da ilk konuşulacak senaryo bu olur. Galatasaray ayarında takımlar adına da şans var. Miranda'nın önceliği para ve bir yandan Avrupa'dan kopmamak olacaksa ihtimal güçlü.

Miranda'nın özelliklerini anlatmaya gerek yok, daha önce de bahsettik. Lider özellikli, hızlı, geriden iyi oyun kurabilecek, kısacası yıllardır aradığımız kan. Miranda / Ozan Kabak ikilisinin keyfi büyük olurdu ve takımın kalitesi de fazlasıyla yükselirdi. 

3'lü savunmaya da alışık bir isim. Pas kalitesi önemli, hızlı ve topla da çıkabilecek bir stoper. Ujfalusi'den bu yana bulamadığımız "liderlik" ihtiyacı da karşılanırdı. İhtimal varsa zorlamak isterim. Olası stoper transferi düşüncesinde ilk isim Miranda olmalı.

Miranda bu sezon sadece 9 maça çıkabildi. Oysa geçtiğimiz sezonlarda vazgeçilmez isimdi. De Vrij transferi sonrası formayı kaybetmesi fazlasıyla olasıydı ki yaş haddine takıldı diyebiliriz. Miranda'yı bu yaz döneminde de konuşuyorduk;

10 yorum:

  1. Üçlü savunma devam edeceksek gelmeli, belki 4. Olacağız grupta,lig zaten gitti gözüyle bakıyorum ben o yüzden ihtiyaç olmayabilir, Serdar da taş gibi oynuyor onun yerine bir stoper alıp onu kaybetmek istemem,yaş 34 bide ballı bir maaş verme gibi bir durumumuz yok eğer Avrupa ligin kalırsak gelsin isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar Aziz'in de sakatlık sorunu olabiliyor, bu problem. Yoksa benim de çok sevdiğim bir isim.

      Sil
  2. Eğer 2 ve üstü ödenmeyecek ve 1.5 yılı aşmayacak bir sözleşmeyle gelecekse ligdeki durumumuza bakmaksızın harika transfer olur. Ozan'ın gelişimi için Serdar ve Maicon uygun değil. Çalık'ı saymıyorum bile. Bu ortamda Ozan her yere yetişme adına penaltı yaptıran biri gibi görünüyor. Ozan'ı geliştirmesi çok değerli. Diğer taraftan Maicon gidici Çalık bu takımın stoperi değil elde Ozan ve serdar var. Dolayısıyla ihtiyaç var. Normalde yaşlı oyuncuya karşıyım ama Miranda kısa vadede sorun çözecek, uzun vadede de Ozan'ı hatta Serdar'ı geliştirecek bir isim.

    YanıtlaSil
  3. Ben yuksek maasli transfere karsiyim arkadas, madem scouting ekibimiz iyi diyoruz madem Fatih Hocanin takip ekibi var diyoruz Kasimpasa gibi, Bursa gibi, Osmanlispor gibi adam bulsunlar uygun fiyata kac sene oldu karli bir transfer yapamadik. Yönetimin sacma sapan bakkal usulü transfer politikasindan dolayi Basaksehir arayi acti, Besiktas yeniden dirildi, cok degil bir gercek forvetin bir de saglam stoperin olsaydi bugun acik ara lider sendin o bakimdan bu yönetim basta oldugu sürece ben yapmamiz gereken transferleri yapabilecegimizi düsünmüyorum, bize Ozan gibi mücadelesi olan genc ama nispeten tecrübeli isimler lazim Miranda Avrupa icin düsünülebilir ama bu kadroyla orda da ileri gidemeyiz o bakimdan bu sezon icin gereksiz transfer olur, seneye zaten iyice yaslaniyor onun yerine Melo gelsin en azindan liderlik yapar takimda lider yok, heyecan yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarzda garanti kaliteler adına yüksek maaşa asla karşı değilim. Stopere lider isim arıyoruz, doğru profil budur.

      Sil
  4. Her ne kadar stoper olsa da yaşının 34 olması dezavantaj.1 buçuk yıllık sözleşmeye ikna edilirse gelmesini isterim ama yabancı futbolcular buraya gelmeden burayı arap ülkeleri gibi düşündükleri için son bir vole vurmak adına en az 2 buçuk yıl sözleşme ister ve bu durumda da gerek yok.İlla stoper için şartlar zorlanacaksa Cahill için zorlanmalı bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Miranda'nın en az 2 sezon daha maksimum fayda sağlayacağına inanıyorum. Cahill'den de daha iyi etki gösterir.

      Sil
  5. Ozanı bir adım daha öteye tasiyabilir. Ozan Serdar Miranda uclusu veya Serdar Donk Miranda üçlüsü çok sağlam olurlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk'un orta saha özelliği üçlü savunma açısından büyük fayda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir