24 Şubat 2019 Pazar

Benfica deplasmanında Marcao / Luyindama ikilisi en büyük kozumuzdu


Benfica karşısında Galatasaray'ın en pozitif istatistiğini paylaşalım. Haris Seferovic, ilk yarıda Marcao ve Luyindama'yla girdiği 7 ikili mücadelenin, Joao Felix de stoperlerimizle girdiği 6 ikili mücadelenin hiçbirini kazanamadı. Benfica deplasmanında gol yememenin bir numaralı anahtarı da buydu. Son yılların en mutlu eden stoper ikilisini bulduğumuzu söyleyebilirim.

Marcao'nun Benfica maçı performansı;

🔸Rakip yarı sahada pas isabeti: %90
🔸Kazandığı ikili mücadele: 10
🔸Kaybettiği ikili mücadele: 5
🔸Hava topu kazanma: 3
🔸Hava topu kaybetme: 0
🔸Top kapma: 2
🔸Uzaklaştırma: 5
🔸Pas arası: 3

Luyindama'nın Benfica maçı performansı;

🔸Toplam şut: 1
🔸Şut pası: 1
🔸Rakip yarı sahada pas isabeti: %73
🔸Kazandığı ikili mücadele: 9
🔸Kaybettiği ikili mücadele: 3
🔸Hava topu kazanma: 5
🔸Hava topu kaybetme: 2
🔸Top kapma: 2
🔸Uzaklaştırma: 1

Bu ikilinin en önemli özelliği nedir diye anket açmak lazım. Geriden oyun kurma yetenekleri çok yüksek ve sürekli oyunun içindeler. Topla çıkabiliyorlar, fazlasıyla atletler ve ağır da olmadıkları için bu sayede orta saha gibi oynayabiliyorlar. Haliyle de orta saha kurgusunda risk alabilirsiniz ve defansif bir orta saha kullanma gerekliliği ortadan kalkar. En azından ligimiz için diyebilirim.

Savunma aksiyonları da iyi. Chedjou / Hakan Balta ikilisi de çok iyi pas yapar ve oyun kurardı ama ağır futbolculardı. Bazen hamlesiz kalırlar, bu noktada büyük sorun yaşardık. Luyindama / Marcao ikilisi ise savunma aksiyonunda da iyi. Kolay kolay mücadele kaybetmiyorlar, Luyindama biraz daha fizik gücü, Marcao ise hamleli oyunuyla ön plana çıkıyor. Birbirini haliyle iyi tamamlıyorlar.

Benfica deplasmanında en büyük kozumuz bu ikiliydi. Önümüzdeki şampiyonluk yarışında da böyle olacak gibi görünüyor. Transfer tarzını belirleme noktasında başarılı iş oldu. Scout ekibi yeniden ön plana çıktı ve yaz adına konuştuğumuz değişimde de bu yönde transferler bekliyoruz.

6 yorum:

  1. Ancak taraftarımız çok sabırsız. Oyuncu 1 tane hata yaptığında yerden yere vuruyorlar. Son zamanlarda izlemekten böyle keyif aldığım defans oyuncusu çok az. Marcao ileri çıkıyor 20 metreye yerden isabetli paslar atıyor, hızlı, mücadeleci. Luyindama kanattaki oyunculara havadan uzun paslar atıyor, fizik gücü yüksek ayrıca boyu uzun ama yavaş değil. Tabii ki ileride bir şeyler yapmak istedikleri için zaman zaman hata yapıyorlar. Ancak hata yapmayan bir tane oyuncu gösterin bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama'ya tek maç üzerinden neler dendi. Ya da Marcao'nun bonservisi görüldüğünde diyelim.

      Sil
  2. Ujfalusi'den sonra stoper bölgesine yaptığımız ilk isabetli transferler bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Orada uyum yakalamak ve güçlü kalmak mühim.

      Sil
  3. Liyundama ve Marcao’nun sakat ya da cezalı olduğunu düşünemiyorum. Bu ikiliyi yedekleyebilecek, aynı oyunu oynayabilecek bir yerli var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de düşünemiyorum. Semih Kaya, Çalık ya da Donk'la zor :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir