10 Mart 2019 Pazar

Emre Mor & Galatasaray, bu tarz yerlilere ihtiyaç olduğunu şu sıralarda görüyoruz


Emre Mor'un hızına yetişemediğim için takip etmeyi bıraktım. Celta Vigo formasıyla kaç kez kadro dışı kalıp geri döndüğü üzerine bir sayı veremem. Sürekli teknik adam değiştiriyorlar, her gelen de ona bir şans veriyor ama sonuç aynı. Henüz 21 yaşında olan bir futbolcunun geldiği şu nokta fazlasıyla üzücü. Eğer Emre Mor da bu durumu biraz kafaya taksa her şey farklı gelişirdi.

Ocak ayında bu transferi konuşmuştuk. Galatasaray'ın gündemine ciddi bir şekilde girmiş, hatta transferi bitti gibisinden haberler dahi çıkmıştı. Neden gerçekleşmediği konusunda bir fikrim yok. Fatih Hoca'nın istemediği de söylendi, Emre Mor'un Türkiye'ye gelmek istemediği de. Bana sorarsanız bu futbolcunun yeniden ayağa kalkması adına en doğru adreslerden biriyiz.

Yabancı kontenjanı da değil konu. Her koşulda iyi alternatiflere ihtiyacımız var. Kulübeye bakınca oyunu çevirebilir diyeceğimiz yerlilere sahip değiliz. Özellikle kanat rotasyonu boş, hala Emre Akbaba solda sağda olabilir mi diye düşünüyoruz. Yunus Akgün ise beklediğimiz gelişimi gösteremedi. Garry Rodrigues'in gidişinin bizi Onyekuru'ya mecbur kılmasıyla o pozisyonda zayıfladık.

Ocak ayında çok sıcak olmasam da an itibariyle pişman olduğumu söyleyebilirim. Bu tarz yerlilere ihtiyaç varmış, Emre Mor'u kazanmayı deneyebilirdik. "Altta şu isimler var, onları düşünmeliyiz" diye konuşulsa da şans bulmayı hak eden isim formayı zaten alır. Yunus Akgün o şansı alanlardan ama istikrarlı şekilde ilerleyemedi.

Emre Mor her şeye rağmen daha tecrübeli. Yaşı 21 olsa da Avrupa Şampiyonası, Bundesliga ve La Liga tecrübesi var. Potansiyelini zaten tartışmayız, inanılmaz yetenekleri var. Sorun zihinsel tarafta, kafayı oyuna odaklayamıyor ve ısrarla yaşadığı sorunlarla gündeme geliyor. Bu sorunları yaşayacağı da 17 yaşında belliydi aslında, keşke Fatih Terim'in elinde çok daha uzun süre devam edebilseydi.

Ocak ayında Yunus Akgün'ün Anderlecht'e transferi de konuşuluyordu. Emre Mor ismi belki de o giderse üzerine konuşulmuştur. Yaz aylarında tekrar gündeme geleceğine inanıyorum. İyi yerlilere ihtiyaç var, önceliklerden biri de o rotasyonu güçlendirmek olacak. Okay Yokuşlu, Emre Mor, Deniz Türüç gibi isimleri konuşmaya devam edeceğiz.

Blog'a desteklerinizi bekliyorum. Bunu da paylaşımlara 1-2 tık atarak yapmak mümkün :) 
Yorum atan, eleştiren, beğenen / beğenmeyen herkesin de başım üzerinde yeri var. 
İlginize şimdiden teşekkür ederim.

8 yorum:

  1. Yerli veya degil Onyekuru'nun gitmesi gerekiyor kesinlikle zira mac basi isabetli orta sayisi 0.1, Feghoulinin ise 0.6, bu alanda en iyi ortalama 1.0 ile Mariao'nun rakamlar yalan söylemez bize orta acabilen bir kanat lazim yerli olarak da uygun isim sayisi sizin de yazdiginiz gibi elin parmaklarini gecmiyor ne yazik ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne / Mitroglou gibi forvetler varken orta olayı mühim. Kenarlardan bu isimleri beslemek zorundayız. Belki de kanat yapımız bu yüzden bütünüyle değişecek.

      Sil
    2. orta kafa izlemek istiyorsun yallah bjk maçlarını izle,biz orta kafa oynayan bir takım değiliz,büyük takımların geneli de orta kafa oyununu oynamazlar

      Sil
    3. Sen onlara uygun kanat derken orta kafa anlıyorsan söyleyecek bir şey yok. Bu tarz forvetleri beslemek sadece yüksek top atmak mıdır?

      Sil
  2. Emre morun Terim sayesinde bir hız kazanacağına eminim. hem yerlilik hem alternatif açısından yetenekli Galatasaray da iş yapar diye düşünüyorum. yunusun gidişiyle onun transferi yaz ayında daha fazla konuşulacaktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkış yapacaksa da hocayla olacak, ben denerdim.

      Sil
  3. eğer elimde yunus akgün ve sinan gümüş gibi isimler varsa sezon başında ben olsam ne emre akbabayı alırdım ne de emre mor a talip olurdum.çok gereksiz hamleler bunlar.tıpkı mitroglunu aldıktan sonra diagne yi alma gereksizliği gibi.

    bence elimizdekiler değerini bilmiyor ve yükseltmiyoruz.çünkü sistem doğru işlemiyor hocam.misal top tekniği vasat olan güven beşiktaşta oynarken ondan daha iyi olan sinan gümüş oynamıyor.sinan gümüş topla dripling yapar.vücudunu kullanıp topu saklar.uzaktan sert şutlar atar.ve kritik anlarda ceza alanında işi bitirebilir.

    onyekuruyu falan niye aldık çözemedim.bide kiralık.sanki feeder club ız.oyuncu pişirmeye çalışıyoruz.

    oysa elimizde sezon başında kanatlarda oynayan gary rodrigez,feguli,yasin öztekin,sinan gümüş vardı.ek olarak yunus akgün.

    anlamsız bir kadro değişimi.neden hocam? sinan gümüş ü düşünmüyorsan kiralık ver .genç oyuncuya hem süre vermiyon hemde yedekte çürütüyorsun.oyuncunun kariyeri içinde kötü bir duruma sebeb oluyoruz.

    ne mi olacak?bu başlıktan anladığım şey emre mor onyekuru gibi oyuncularla set hücumunda 3 pası yapamayan bir takıma evriltecek terim hoca.belhanda ve feguli sayesinde dar alanda o paslaşmalar oluyor hocam.bunların oyuncu profili ile emre mor un oyuncu profili zıt tır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimde Sinan Gümüş gibi bir isim varsa ben kendisini direkt satış listesine yazardım :(

      Anlamsız kadro değişimi değil, son derece gerekli bir hareket. Tek atımlık bir kadroydu geçen sezon ve hoca sayesinde görevini yaptı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir