18 Mart 2019 Pazartesi

Ligin 2. yarısındaki tabelayı Feghouli ve Belhanda yapıyor


Futbol umut vermese de bazı bireysel performanslarla hiç de fena olmayan bir 2. yarı yaşıyoruz. Bu bireysel performanslar için de Feghouli, Belhanda ve Badou Ndiaye gibi isimleri ön plana çıkarırım. Özellikle de Feghouli / Belhanda hattı hücumdaki tek tutunacak dalımız.

Fatih Hoca'yı en çok eleştirdiğim noktalardan biri Feghouli'ydi. Böyle bir futbolcuyu kenarda bırakma lüksü olmamalı, hele ki bizim gibi bir takım için. Ligin üzerinde gördüğüm bir isim ve bu kaliteyi de 2. yarıda görmeye başladık.

Geçen sezon performansını doğal olarak eleştirdim. Takıma geldiğinde sakattı ve hazırlık dönemi göremedi derken temposunu bir türlü toplayamadı. Bu sezon ise beklentim doğal olarak yüksekti ama yaşanan sorunlar yüzünden neredeyse tüm devre Feghouli'yi kenarda beklettik.

Belki de bu ayrılık onun performansında etmendir, bilinmez. Ligin 2. yarısındaki tabelayı Feghouli ve Belhanda yapıyor. Forvet aldık, bu performansı Diagne'den beklesek de gol sorunu yaşamamanın en önemli nedeni bu ikili. 

Feghouli'nin ligin 2. yarısında 9 haftada 6 gol 3 asisti var. Bursaspor karşısında bulduğu golün maçı da kazandırdığını söylemek lazım. Büyük ustalardan beklediğiniz, sizi ipten alan türden. Şu golü Sneijder atsa haftalarca konuşulur ama Feghouli atınca gündem olmuyor.

Geçtiğimiz sezon da yine aynı kaleye Bursaspor deplasmanında attığı müthiş bir gol vardı. O da bizi ipten almıştı ve sol ayağının dışıyla attığını söylemek lazım. Bu golü ise bence daha müthiş, gelişine o kadar temiz bir vuruş ki. 

Bunun adı "yıldız futbolcu performansı". Geç de olsa ayağa kalkan ve kalitesini gösteren isimlerden. Sağ tarafta kenar oyun kurucu rolünü iyi götürüyor ve tabela da beraberinde geldi. Feghouli / Belhanda denkleminin çözemeyeceği maç yok, yeter ki yakın oynasınlar.

14 yorum:

  1. diagne de atmaya başlarsa bu ikili ile birlikte acayip şeyler olur,akbaba da şu 3 haftalık aradan sonra fizik olarak güçlenirse o da ciddi bir güç olacak ,şampiyonluk inancım yok ama ikinciliği korumak lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba adına umutluyum, önünde koca bir 3 hafta var. Ekstra çalışması lazım.

      Sil
  2. bu ikili bu takımı rahatlıkla şampiyon yapacak yetenekte.

    demek bi de kendilerine uygun santrfor olsa neler olacak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne uygun aslında. Alan açıyor, açılan alanı da bu ikili tamamlıyor.

      Sil
  3. geçen sezonki golü için sol ayak dışı demişsiniz ama sol ayak içi ve üstü karışık vurmuştu.

    YanıtlaSil
  4. feghouli ve belhanda bizi yarışta tutan oyuncular. ama takım bir türlü istenilen seviyede değil. geçen sezonki gibi şampiyon biz olacağız diyemiyoruz. çünkü geçen yıl bu iki oyuncu haricinde çok önemli iki kozumuz daha vardı. bafe , garry ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecek sezon da umarım iyi kozlarımız olur.

      Sil
  5. Fatih Hoca'nın istediği tarz bir 6 numara, 8 numara, sağbekte Douglas. İleride Diagne-Trezeguet (Emre Akbaba)-Belhanda (Deniz Türüç)-Feghouli... Çok mu uçtum bilmiyorum da düşünmesi dahi heyecan verdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok uçmadın, gayet mümkün işler ama bonservis gelirini görmemiz gerekiyor.

      Sil
  6. Diagne atmaya başlarsa söylemine bir açıklık getirmek istiyorum,daha önceleri ünlü forvetlerin meşhur bir tabiri vardı "gol orucunda" şeklinde. Hani ayağına sürekli top gelip de atamıyormuş gibi,değil işte.Atamayışın sebebi top gelmemesi yada oyun içerinde kıyısından köşesinden dahi ol(a)mayışı sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakan Şükür'ün böyle bir dönemi vardı, haftalarca gol atamadı. Atmaya başladığında ise o sezonu 38 golde bitirmişti.

      Sil
  7. belhanda, feghouli, garry, gomis. geçen sezondan farklı olarak santrafor ve sol açıktan istediğimiz katkıyı alamıyoruz. diagne iyi beslenildiğinde gerekli katkıyı verecektir diye düşünüyorum. yine tutuk kalmaya devam ederse mitroglu oynadığında oranın hakkını verecektir. sol açık için ise pek seveni olmasamda akbaba'nın artık milli aradan sonra orada formayı alabilmesini bekliyorum. diagne için de iyi olacaktır bu, feghouli ve belhanda'nin da yükü biraz azalmış olur. onyekuru ise hamle oyuncusu olur. skoru aldığımızda açık alanda salarız gider. zaten açık alan olmadığında pek de bi esprisi yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soldan oyunu kurabilmek, pas aksiyonunu oluşturmak lazım. Onyekuru bağımsız oynuyor, pas oyunu için etkisi yok. Akbaba günü kurtarır ama yeni sezonda iyi bir sol açık gerekecek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir