1 Nisan 2019 Pazartesi

Bir teknik adam daha fazla ne hak edebilirdi?


Gündem arasında kaynayınca, Solskjaer'in Manchester United'la imzaladığı 3 yıllık yeni sözleşmeyi konuşamadık. Önemsediğim bir gelişme, çünkü hak ediş var. Solskjaer'le devam edilmeyecekse kim gelebilirdi ki? Bir teknik adam daha fazla ne hak edebilirdi?

Manchester United'in içine düştüğü büyük bir tükenmişlik sendromu vardı. Benim için Avrupa'nın en büyük 3 takımından biri ama Alex Ferguson'dan bu yana geçen yıllara baktığımızda "kazanan" kimliklerine büyük bir darbe vuruldu.

Teknik adamlar geldi geçti, o bildiğimiz "istikrar" ortamı kayboldu. Transfer için büyük paralar harcandı, bu süre zarfında büyük isimler de geldi ama teknik direktörlerle alakalı uyuşmazlık vardı. Mourinho döneminde istikrarı deneseler de çağın gerisinde kaldılar.

Manchester United'in mevcut kadrosunda eksik noktalar olsa da gayet iyi bir takım. Daha iyi bir futbol oynayabilecek, hücumda keyif verecek bir yapıydı. Solskjaer yaptığı dokunuş da bu işte, oynanan oyun bir anda keyif vermeye başladı.

Bunu da öncelikle Pogba gibi dev bir profili kazanarak yaptı. Takım olgusu oluştu. Manchester United de kendi kimliğini hatırladı. Şampiyonlar Ligi'nde gelinen nokta sürpriz değil, Premier Lig'de de Şampiyonlar Ligi potasında devam ediyorlar.

Piyasaya indiğimizde getirebileceğiniz çok fazla teknik adam da yok. Kimi getirebilirdiniz ki? Dönem değişiyor, birçok yeni teknik adam görüyoruz. Solskjaer de o isimlerden biri. Manchester United'in simge isimlerinden olması elbete artı ama teknik adamlığı yeni bir heyecan.

Başarılı da. Şu ana kadar gelinen süreçte herkesin mutlu olduğunu düşünüyorum. Gelecek adına da kaygı olmamalı. Transfer konusunda akıllı hareket edeceklerini düşünüyorum. Öncelikleri Pogba'yı tutmak ve takımı etrafında inşa etmek olacaktır.

4 yorum:

  1. Futbolculuk döneminde de kenardan gelerek çok maç kazandırmıştı, uzun süre de oynadı. Teknik adamlığı da benzer görüntüde başladı. Öncelikle iç huzuru sağlasın diye takımı Molde'den bir nevi kiralandı, beklenti yok, sezon zaten kaybedilmiş. Peki sonuç? Neredeyse 20 maçta 2 maçta puan kaybı ile Şampiyonlar Ligi biletini sıkı sıkı elinde tutar halde. Büyük peri masalı 3 yıllık sözleşme getirdi. Alex Ferguson da destek verip bir nevi danışmanlık yapıyormuş kendisine bu da büyük artı. Bakalım emanet takımla bunları yapan, bazı takviyelerle seneye ne yapacak? İşi çok zor ama taş gibi City ve Liverpool ile mücadele edecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hep aynı noktadayım. Daha iyi kim getirilir ki. Piyasada çok fazla getirebilecek teknik adam yok. Yeni de bir profil, haliyle heyecanlı iş olduğunu söyleyebilirim.

      Sil
  2. umarım cl finali manchester derbisi olur ve bu adamın takımı kazanır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir