30 Nisan 2019 Salı

Dün olduğu gibi bugün de aynı noktadayız, kulübemiz yetersiz ve ezber hamleler


Çok alternatifli bir kadromuz olmadığına katılıyorum. Kulübeye baktığımızda "b planı" oluşturmak için yeterli malzememiz yok. Özellikle de yerli kalitemizin düşük olduğunu söylemeliyim. Kağıt üzerinde en güvenilir isim Emre Akbaba desek de o dahi fizik olarak sıfırlamış durumda. Bu durumda gol noktasında koz olarak kimi kullanabiliriz ki?

Hadi oyunu tutmak, topa sahip olmak için Selçuk İnan iyi bir tercih diyelim. Her şeye rağmen Emre Akbaba ve Selçuk İnan'ı bir kenara alıyorum, 3. hamle kim olabilir? Bu geçen sezon da böyleydi. O günlerde de "kulübe zenginleşmeli" diyorduk. Bugün hala aynı noktadayız, kulübemiz yetersiz. Haliyle de maçı çevirme noktasında ezber hareket ediyoruz.

En büyük ezber de orta sahayı boşaltmak ve kontrolsüz şekilde forveti çiftlemek. Geçen sezon da bunun acı faturasını çokça yaşadık. Orta sahada pas yapabilecek isimler kenara geliyordu, forvette ise iki pivot özellikli ismi kullanmaya çalışıyorduk. Forvetlerimiz de birbirini tamamlayacak tipte değil, tarzlar çok benzer.

Diagne / Mitroglou'nun da bir arada iş görme ihtimali yok. Galatasaray'ın mevcut yapısı çift forveti kaldıramaz. Hele ki aynı tipte iki ismi hiç kaldıramaz. Fatih Hoca ise "b planı" olarak bu ikiliyi kullanmaya çalışıyor, o arada da orta sahayı boşaltıyor. Fenerbahçe maçında yazdık bunları, o günden bu yana görüntü aynı.

Konyaspor karşısında yine de Mitroglou'nu biraz daha serbest oynatmayı denedi. O da bir hareketlilik getirdi aslında. Top sakladı, çalımlarla dikine oynamaya çalıştı, gezerek oynaması etkiliydi. Ön tarafta Diagne etkisi olmadığında bir işe yaramadı tabii. O topu atacak isim de Mitroglou değil. Belhanda'nın oyundan alınmasının cevabı bende yok.

"Sarı kart yeme ihtimali" diye geçiştiremeyiz. Tam da tempo kazanmaya başladığı dakikalarda. Diagne'ye attığı pas, alanın genişlemesiyle hareketliliğinin ön plana çıkması diyelim. Tam da o anda Mitroglou / Emre Akbaba hamlesiyle oyunu rakibe verdik. Onyekuru'nun dahi çıkması hata, bence forvet tamamlanacaksa da o isim Onyekuru olmalıydı.

Badou Ndiaye / Selçuk İnan değişikliğine kısmen doğru desem de o da geç geldi, bir işe yaramadı. Topla oynama yüzdemiz yüksekti, Selçuk İnan'ın oyuna gireceği dakika 80 değil, 50'dir. Fernando çıkabilir, Badou Ndiaye'nin temposu kullanılabilirdi. Selçuk İnan da geriden oyunu kurardı. Yaptığımız tüm hamleler rakibi oyuna ortak etti. Hiç oyuncu değiştirmesek daha iyi bile olabilirdi.

6 yorum:

  1. Fatih hoca hiç beklenmeyen isimlerden beklenmeyen katkılar alabilen teknik adamdi. Selçuk devreye girebilir mesela son haftalarda veya beklenmeyen bir isim girip gol atabilir. Yedek kulübesinde on adam var Emre oyunu tutamiyor sürekli oyuna girmesinin faydası yok bir maça çift forvet çıkalım ama biri mugdat olsun mesela veya 3 lu savunma oynayalım bir sürü seçenek var yeterki denensin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek denenecek ortam kalmadı, haftalar bitiyor :( Garanti katkı lazım.

      Sil
    2. Garanti katkı çift forvete dönmek mi 70 ten sonra

      Sil
    3. Ben öyle bir şey mi dedim?

      Sil
  2. şu emre akbabayı almak için gomisten vazgeçildi.akıl alır gibi değil.
    2018 yaz transferinde çok garip şeyler oldu hafız.
    bunları akılla mantıkla izah etmek oldukça zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis olayı daha farklı. Ayrı bir yazıda konuşuruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir