2 Nisan 2019 Salı

Fatih Hoca'nın transferi kötü derler ya, konuşalım bu isimleri


Herkesin içine sinen bir transfer olduğundan eminim. İlk etapta büyük bir ön yargıyla "Porto, Benfica gibi takımlar neden almamış" yorumları gelse de 2-3 maç içinde soru işaretlerini kaldırdı. Doğru transfer ve bunu da bonservisinden ziyade yıllık ücretiyle açıklarız. Yaşı 22 ve sol ayaklı, oyun kurabilen bir stoper. Bu özelliklerde birini bulmak kolay ve ucuz değil.

Roma'nın Marcao için 8 milyon avro'yu gözden çıkardığı yazılıyordu. Şaşırmam, kısa zamanda da o potansiyeli yansıttı. Ötesi var tabii, biraz daha üzerine gitmeliyiz. Bu özelliklerde birini bulmak zor, haliyle rakamın yükselmesi gerekecek. 15 - 20 milyon avro bandını görmeden asla olası satışını konuşmam. Göreceksiniz ki bu rakamları görecek.

Bein Sports'a verdiği röportajı önemsiyorum. Marcao'yu transfer olduğu günden bu yana hiç dinleyemedik. Bazı cevapları üzerine konuşalım.

"Geriden oyun kurmayı seven bir stoperim. Uzun top atmaktan nefret ediyorum! Bu nedenle geriden oyun kurmak benim pozitif yönlerimi ön plana çıkarıyor. Hem top sizin ayağınızda kalıyor hem de bloklar arasına atacağınız iyi bir pasla rakibi zor durumda bırakıyorsunuz."

Marcao'nun tekniği en önemli özelliği. Geriden iyi oyun kuruyor, topla çıkabiliyor ve bu da kendisini özel kılıyor. Uzun top atmaktan nefret etse de o konuda iyi, Luyindama'yı da uzun top konusunda ön plana çıkarabilirim. Bu tarz stoperin de pas oyununu sevmesinden daha doğal bir şey yok. Fatih Hoca'nın düzeninde geriden iyi oyun kurmak ve stoperleri mümkün olduğu kadar orta sahaya yaklaştırmak önemli bir yet tutuyor.

"Luyindama, teknik olarak iyi bir futbolcu. Fiziği çok güçlü ve hava toplarında çok etkili. Bu tip özellikleri olması sahada beni çok rahatlatıyor. Lisan konusunda sıkıntı yaşıyoruz ama futbolun dili ortak. Bazen mimiklerle, bazen kısa kelimelerle anlaşmaya çalışıyoruz."

Luyindama'yla da iyi uyumları. Gelecek zamanda bu uyum daha da güçlenir. Takımın en güçlü taraflarından biri de stoper ikilimiz. Luyindama'yı Marcao'ya göre ayıran noktaları daha güçlü, agresif, sert bir stoper olması ve hava hakimiyeti. O da geriden oyun kurabilen bir stoper ama Marcao teknik özelliğiyle daha baskın. Birbirlerini iyi tamamladıklarını düşünüyorum. Umarım lisan konusunda ilerlerler. Genç futbolcular, gelecek adına önemli yerlere gelecekler. Dil öğrenmek önemli.

"Gerçekten fantastik bir teknik adamla çalışıyoruz. Hem kişilik hem de hocalık anlamında inanılmaz biri. Her zaman oyuncularını nasıl daha iyi noktalara getirebileceğini düşünüyor. Bizim sürekli gelişmemizi sağlıyor."

Fatih Hoca, sorun yaşadığı isimde dahi bir şekilde saygı uyandırıyor. O futbolcu giderken "Fatih Hoca'nın öneminin" altını çiziyor. Şu an takımdaki tüm yabancıların hocaya saygısı, sevgisi, inancı büyük. Marcao da bu kadar kısa bir zamanda uyum sağlayıp, katkılı olduysa bunda en büyük pay elbette hocanın. Fatih Hoca'nın transferi kötü derler ya, konuşalım bu isimleri.

10 yorum:

  1. Bence artık birilerine Fatih Terim'in nasıl bir teknik direktör olduğunu ispatlamaya çalışmaktan vazgeçmeliyiz. Ellerinde hocaya vuracak bir şey kalmadı, transfer üzerinden vuruyorlar. Dünyanın en iyi teknik direktörleri bile zaman zaman hatalı transferler yapıyor ve bu rakamlar genelde 50 Milyon Euro bandında geziyor. Biz ise 4 Milyon Euro verdiğimiz bir oyuncu üzerinden hocayı eleştiriyoruz. Daha doğrusu biz değil de, eleştirenler var işte her neyse. Hiç kimse mükemmel değil, hocanın da eksi yanları var elbette. Ancak Galatasaray'ın başında 8.5 sene geçirip 7 şampiyonluk kazanan bir ismin de arada sırada yanlış transfer yapacak kadar kredisi olsun bir zahmet. Kaldı ki Marcao eleştirilebilecek son isim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de vazgeçmeli. Transfer konusu üzerine destan yazarım ve sonuçta iyi işlerin çok daha baskın olduğunu görürüz. Ama insanlar ısrarla bizdeki 2. dönemine ve genel olarak 2-3 isme o kadar takıntılı ki. Şu da var, iyi olan bir şey hocanın değil, kabul etmezler yani :) Hep başkaları almıştır.

      Sil
    2. Aynen öyle. Eğitilmez bi güruh bunlar :)

      Sil
  2. Porto ve benfica almak isteseydi ismi bile gecmezdi bizimle marcao nun,bunu soyleyen kisiler hangi mantikla,kafayla soyluyor bunu akil alir gibi degil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sekeni toplamak diye de bir şey var. Bu tarz takımlar herkesi alamazlar, öyle bir yapıları yok.

      Sil
  3. Scout burada devreye giriyor. 10 günlük süreç değil bu, en az 6 ay, en sağlıklısı da 1 yıl.

    YanıtlaSil
  4. marcao ve luyindama muhtemelen scout transferleridir.terimle alakası olduğunu sanmıyorum.

    terimin izlediği oyuncular ömer bayram emre taşdemir muğdat çelik olsa gerek.üçüde ilk 11 oyuncusu değiller.hatta ilk 11 i zorlayacak potansiyelde de değiller.

    canaydın döneminde terime emanet edildi transferler.sonrasını biliyoruz.

    terimin izlediği (terim genelde yurt içini izler) transferlere birkaç örnek.amrabat yiğit gökoğlan vs
    terimin pırpır kanat oyuncusu sevdası ile alındı muhtemelen onyekuru.

    doğru kanat oyuncusu tiplemesi tirezegedir babel dir .dar alanda iş yapabilen oyuncu tiplemesini terim halen kavrayamamış.net

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte scout mantığını bilmemek, işte işte işte işte işte işte ve tekrar işte :) Olağanüstü yorum gelmiş, bekliyordum.

      Scout ekibini kuran kim, Emre Utkucan'ı oraya bizzat getiren kim. Scout ekibi neden kurulur ya da. Sen td olarak oyuncu profilini söylersin, onlar da bulur getirir. 1 kişi transfer yapmaz, bu ekip işidir. Utkucan ekibi de Fatih Hoca'ya yazar :)

      2019lu yıllardayız, ah ah ah ah ah ah ah ah ah. Şu talihsiz yorumun geleceğinden adım gibi emindim.

      Sizi gidi Terim düşmanları sizi :)

      Sil
    2. terim düşmanı değiliz.terimin miadının dolduğunu düşünenlerdenim.bunu mourinho içinde söyleyebilirim.manu acımadan kovdu mourinho yu.büyük marka falan demedi.

      yıl olmuş 2019. bünye terim eleştirilerini kaldıramıyor.çoh enteresan.

      terim maalesef entellektüel olarak kendini geliştiremedi.milli takımda da galatasarayda da olumsuz sonuçlardan sonraki basın toplantılarında ne anlatıyor?mazaret üretmek ona buna tavır almak.
      zaten futbolcuların genel entellektüel durumlarını biliyoruz.okuma olmadığı için gelişime açık değiller maalesef.

      terim de bir bilge kişilik göremiyorum.basın toplantısında terimi izliyorum.huzur yok aga.bu takımın oynadığı futbolla da paralel.

      milli takımda da benzer atmosfer vardı yakın geçmişte.

      Sil
    3. Hocanın miadı doldu, başarısız diyebilirsin ama doğru bilgiler vererek. Ön yargılarınla kurduğun alakasız durumlarla değil :)

      Aga falan yazdığını gördüğümde yorumlarını yayınlamıyorum zaten, bilgilerin altı dolu değil çünkü. Yorum tamam da yanlış bilgiler yazdırmam. İlk yorumda aga, hacı gibi şeyler görsem onu da yayınlamazdım. Açık açık söylüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir