20 Mayıs 2019 Pazartesi

Bir şampiyonluk geleneği


Bir şampiyonluk geleneği. Önce Twitter'da, sonrasında Blogger'da daha detaylı şekilde "kendimce" bu şampiyonlukta imzası olan isimleri yazarım. Bunun içinde performans da olur, bir anlık kırılma noktası da. Her şampiyonluk unutulmaz, her şampiyonluk bir öncekinden daha zor. Şampiyonluk, Galatasaray'a çok yakışıyor.



Feghouli'nin bu şampiyonluğun 1 numaralı ismi olduğunu düşünüyorum. Onun adına daha detaylıca, ayrı olarak yazacağım tabi. Ligin 2. yarısındaki performansı "yıldız" edasındaydı ve Sneijder'den bu yana da görmediğim bir şey. Yarışa sokan da o oldu, finali yapan da. Gelecek sezon Feghouli temelli takımın hayalini kuruyorum.


Onyekuru'yu sezonun büyük bölümünde anlayamadık. Goller atıyordu ama onun futbolunu bir yere konduramadık. Bu düşünce de sezonun son bölümüne kadardı. Onyekuru'yu anlamaya başladıktan sonra ne kadar yararlı bir isim olduğunu gördük. Her büyük maçta golü var, hiç sinmedi. Belki de gole en yakın futbolcumuzdu.


Çok ve anlamsız gergindi. Maç içinde koptuğu anlar var, Başakşehir karşısında da şaşırtmadı. Beni dahi delirttiği oldu. Yine de büyük futbolcu, şu şampiyonluğun Galatasaray adına en iyi 3 isminden biriydi. Kesinlikle bu şampiyonluğun imza sahiplerinden. Gelecek sezon gider mi kalır mı bilmiyorum ama gitse dahi kendisine hakkım helaldir.


Bu ikiliyi birbirinden ayırmam mümkün değil. Çünkü bir arada daha değerliler ve Galatasaray'ın gelecek noktasında en umutlu olduğu isimler. Bu takımın parlayan yüzleri olduğunu söyleyebilirim, gelecek onlarla değerli olacak. Ocak ayında takıma katılmaları çok büyük bir kırılma noktasıymış. Oyun gelişiyor diyorum ya, bunda aslan payı bu ikilinin.


Galatasaray'a aynı dönemde transfer oldular. Gerçek anlamda katkı vermeleri ise Fatih Hoca dönemine denk geldi. Hocanın 4. döneminin en büyük kazanımları. Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da şampiyonluğun x faktörleri oldular. Nerede oynadıklarının ya da kaç maç oynayıp oynamadıklarının bir önemi yok. Sahaya çıktıkları an, pozisyon fark etmeden işlerini en iyi şekilde yaptılar.


Muslera'yı sezon içinde birçok kez eleştirdim. Formsuz olduğu dönemler boldu. Penaltıdan girdim, topu iyi oyuna sokamamasından çıktım. Haklı da eleştirilerdi. Yine de bu adam ülkenin en büyük kalecisi ve şampiyonluk modu var. O modu açtığında da şampiyonluk geliyor. Sezonun 2. yarısını müthiş geçirdiğini düşünüyorum, yine imzasını attı.


O an şampiyon olmuştuk. Seni de unutmayacağım Mitroglou..


Galatasaray'ın çocuğu Emre Akbaba. Bu kupalar biraz da senin için. En sağlıklı şekilde aramızda döneceğinden eminim, senden yana beklentim hala yüksek.


Eklemeden geçemedim. Selçuk İnan'ın Galatasaray kariyeri bu sezon itibarıyla bitecek mi bilmiyorum ama bitiyorsa da her şey için teşekkürler, hakkım ona da helal. Bir dönemin kırılma noktasıydı, onun Galatasaray'a gelmesinin ardından her şey bambaşka oldu..

4 yorum:

  1. 2010-2020 yılları arasına resmen ambargo koyduk (2010 dahil değil). 9 senede 5 Galatasaray, 2 Beşiktaş ve 1 Fenerbahçe şampiyonluğu var. Yani yarısından fazlasını biz almışız. Umarım bu durum 2020-2030 arasında da devam eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca'yla yakalanacak istikrara bağlı bu :)

      Sil
  2. Yazi cok güzel ama Bartali resmi eksik olmus bence, Basaksehir ve Besiktas bile ikinci yaridaki oyunumuza cevap veremedi, bana göre Aslan payi Bartali'nin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bartali'yi ayrı olarak yazdım ama, daha detaylı değerlendirdim :) Haklısın tabii ki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir