14 Mayıs 2019 Salı

Ligin 2. yarısında şampiyon olacak bir takımın performansını gösteriyoruz


Başakşehir maçı öncesindeki lig tablosunu Galatasaray üzerinden yorumlayalım. İç sahada hala ligin en iyisi olsak da geçen sezona oranla 3 beraberlik fazla aldık. Bunun da nedeni ligin ilk yarısındaki o karışık dönem. Sakatlar, cezalar derken her şey üst üste geldi ve bir ara iç sahada dahi galibiyet alamayacak noktadaydık. Şampiyonluğu da bu zora sokmuştu.

6-7 haftalık bir dönemdi. Üst üste kaybedilen puanlarla Başakşehir'in gerisine düşmüştük. Hadi deplasmanlara alışığız diyelim de iç sahadaki o tablo bizi çok zorladı. Fenerbahçe ve Rizespor karşısında 2-0'dan 2-2'ye gelen maçlar, Bursaspor karşısında ilk yarıda 3 oyuncu değiştirmemiz, Konyaspor maçının son dakikasında verilen olmayan penaltı.

Bugün o puanlar kaybedilmemiş olsa şampiyonluğu ilan etmiştik. Ligin 2. yarısında iç saha tablosu beklenen düzeye geldi ve şu ana kadar bütün maçları kazandık. Beşiktaş maçı önemli bir mesajdı mesela. Başakşehir karşısında da güvendiğim nokta "tribünler" olacak. Mutlak favoriyiz, bunun nedeni kendi sahamızda oynamamız.

Ligin 2. yarısında gerçek anlamda şampiyon olacak bir takımın performansını gösteriyoruz. 15 maçta 11 galibiyet 4 beraberliğimiz var ve 2.47'lik bir puan ortalaması yakaladık. 37 gol atıp 10 tane gol yemişiz, bu noktada da en iyi savunma takımıyız. Savunma tarafını hep yazdım, kimse Galatasaray'ın oyunu gelişemiyor diyemez. Hücum ön planda görülüyor diye savunma kısmı hor görülmemeli.

Geçen sezona oranla deplasman karnemiz daha iyi durumda. Yine zorlanıyoruz, sıkıntı yaşıyoruz ama ligin 2. yarısında kaybetmiyoruz da. Geçen sezon kaybediyor, çok çabuk kırılıyorduk. Bu sezon ise bir şekilde toparlıyor takım, işi kazanma tarafına da getiriyor. Deplasman karnesinde Başakşehir önde olsa da aramızda çok fark yok. Onların deplasman karnesi de herhangi bir iç saha avantajı olmamasından kaynaklı.

İlk yarıda olan oldu ve puan farkı bir dönem 11'i dahi gördü. Sonra 8'e indi, bir süre böyle devam etti ama Galatasaray'ın çizgisi hiç bozulmadı. Ligin 2. yarısındaki bu performans da bizi an itibarıyla bir numaralı favori yaptı. Tek maç işte, kazan ve şampiyon ol. Kırılma anlarında kırılmadık, her seferinde daha da güçlendik.

8 yorum:

  1. Bu sene futbol anlamında tatmin edici bir oyun oynamadık ama en azından skoru almayı biliyoruz. Seneye hocanın istediği orta saha ve hücum hattı kurulursa 2011-2012 sezonundaki gibi bir futbol izleriz diye tahmin ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. biz iç saha da iyi savunma takımıyız dış saha da pozisyon vermeden götürdüğümüz maç yok gibi birşey,örneğin 1.94 lük vedat bizim savunmayı ipe dizerek gol attı iyi savunma diyemezsin buna,hemen hemen her maç da deplasman da çok pozisyon verdik

    YanıtlaSil
  3. Deplasman performansımızı eleştirsek de ligin en iyi deplasman performansına sahip 3 takımından biriyiz.

    YanıtlaSil
  4. arena her zaman daha önemli. arena'da tulum çıkar 8 yenilgiyle bile şampiyon olursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka öyle de deplasmansız gelmiyor şampiyonluk :)

      Sil
  5. Gecen yıl iyi oyun ve kötü oyunumuz arasındaki makas çok açıktı bu sezon bu makas biraz daha kapandı. Maç kazanmayo veya kazanamasak bile kaybetmemeyi beceriyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, o kadar uç noktalarda değiliz. En azından kaybetmiyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir