23 Haziran 2019 Pazar

Denizlispor'un transferleri fazlasıyla iddialı ve ligin istikrarlı futbolcuları


Futbol gerçekten enteresan. Bir önceki sezon Samsunspor / Denizlispor, PTT 1.Lig'den düşmemek için mücadele veriyorlardı ve Denizlispor da Samsun'da kaybetmeyerek ligde kalmıştı. O Denizlispor bir sonraki sezon ise Süper Lig'e çıktı. Samsunspor ise şu an 2. Lig'den kurtulma mücadelesi veriyor. İşin aksi Samsunspor da iddialı bir yönetime kavuştu. Küme düşmemiş olmasa belki de Süper Lig için onlar da mücadele verecekti.

Denizlispor iyi işler yapıyor. Transfere de hızlı girdiler. Sapunaru, Tiago Lopes ve Tolgahan Acar gibi ligin tecrübeli isimlerini kadroya kattılar. İyi yönetiliyorlar, Süper Lig'e adım attıklarının ardından da ciddi bir gelir elde ettiler. Bu ortamda önceliğiniz ligde kalmak ve bu gelirden mahrum kalmamak. Ne vereceğini bildiğiniz yabancılara gidiyor olmanız da oldukça değerli. Sapunaru da Tiago Lopes de bu ligin çok istikrarlı yabancılarından.

Son açıkladıkları isim ise Rodallega. Yine ligin en iyi yabancılarından biri. Hem de bunu zirveye oynayabilecek takımlar için bile yazabilirim. Trabzonspor'da geçen sezon ligde 33 maçta 15 gol 3 asisti var. Akhisarspor döneminde de çok iyi işler çıkarmıştı. Hep derim ya, bu tarz düşüşte ve ismi bilinen forvetler Türkiye'de bir şekilde ayaklanır. Rodallega da o sınıfın en önemli temsilcilerinden biri.

Bu ligin olmazsa olmaz "atanın" iyi olması. Ne kadar iyi takım olursanız olsun, forvet dengeniz bozulduğu an o istikrarı kolay yakalayamıyorsunuz. Göztepe / Jahovic mesela, en iyi örnek. Göztepe'yi kadro olarak 2 sezondur övsek de forvette istenilen etkiyi alamadılar. Rodallega da bu tarzda bir futbolcu, Trabzonspor'u ne kadar övsek de eksikliğini hissedebilir.

Trabzonpor'un kendisini kadroda tutmak için çabaladığını biliyoruz. Denizlispor'un ise Rodallega için yıllık 1.1 milyon avro verdiği söyleniyor. Anadolu'dan bir takım için çok ciddi rakam ama bu tarzda garanti forvet adına gözden çıkarılır. Rodallega tabir-i caizse ekmeğini taştan çıkarır, ön alanda çok hareketli ve mücadele gücü yüksek. Mutlaka Denizlispor için yaratacağı fark da büyük olacaktır. Trabzonspor'un elinde tutamayıp, Denizlispor'un bu transferi gerçekleştirmesi fazlasıyla iddialı oldu.

4 yorum:

  1. eğer maaşına aşırı zam almadıysa ki sanmıyorum, hugo neden trabzon'da kalmadı anlamadım. büyük hata.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabzonspor daha az rakam vermek istedi, sorun o. 1.7 civarı kazanıyordur diye tahmin ediyorum, o rakamı 1 milyonun aşağısına çekmek istediler. Denizlispor 1.3 vermiş, yazıda 1.1 dedim ama öyle değil.

      Sil
  2. Süper ligde kalmak için ligi tanıyan bilen futbolculari kadroya katmak mantıklı. Bir de şu var bizim ligde iyi bir golcü hedeflerin yarisini gerçekleştirmek demek nerdeyse. Ta Gekas'tan günümüze Muriqi'ye kadar bunun bir sürü örneği var. Rodellega mantıklı bir hamle olmuş. Kimseyi alamasak bizim bile dusunebilecegimiz can simidi olabilirdi Rodellega.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk sezon için özellikle, çok iyi hareket. Göztepe de böyle yapmıştı. Bu noktada da garanti forvet mühim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir