28 Haziran 2019 Cuma

Ryan Babel Galatasaray'da


Babel ismi bugünün değil, aylar öncesinin gündemi. Mart / Nisan aylarında bu anlaşmanın gerçekleştiği ve sezon sonunda yürürlüğe gireceği konuşuluyordu. Fulham'a 6 aylık bir imza atmıştı ve takımın küme düşmesinin belli olmasının ardından da ayrılacağı biliniyordu. Değerli bir futbolcu olduğunu düşünüyorum, Beşiktaş'tan da yakından tanıyoruz.

Deportivo'ya gittiğinde de 6 aylık bir sözleşme yapmış ve tabir-i caizse futbola geri dönmüştü. Kasımpaşa ve Katar dönemi futbol olarak unutulduğu günler, Liverpool döneminden iz kalmamıştı. Deportivo sonrası Beşiktaş'ta ise eski kalitesine yaklaştı, Şampiyonlar Ligi'nde iyi işler çıkardı ve daha önemlisi Hollanda Milli Takım'ına döndü.

Bugün 32 yaşında ve toparlanan, müthiş bir genç potansiyeli olan Hollanda Milli Takım'ında 11 oynuyor. Euro 2020 için de hedef sahibi, bu anlamda çok iyi bir sezon geçirmesini bekliyorum. İlk sezonu hedef dahilinde hareket edecek, Avrupa Şampiyonası hedefini es geçmeyin. Sonraki 2 yılını ayrı olarak konuşmak lazım, Beşiktaş'taki son sezonu sorunluydu.

Fizik olarak güçlü, kendine bakan bir futbolcu. Düşeceğini çok sanmıyorum ama 32 yaşındaki bir isimle de 3 yıllık anlaşma fazla. Avrupa'da yıllık 2.5 milyon avro ve imza ücreti olarak da 2 milyon avro'yu rahatlıkla bulabilirdi. Yine de kimse ona 3 yıllık bir sözleşme önermezdi. Bence de rakamlar fazla ama ffp sarmalında da bir yerden ödün vermek gerekiyor.

Bonservissiz, iddialı isim alırken rakamlar böyle. Babel de fazlasıyla iddialı bir transfer. Ne vereceğini biliyorsunuz en azından, garanti katkı. Sol kanat ve forvet oynar, fiziği üstün, teknik meziyetli bir futbolcu. "Versatil" diyoruz, tam olarak öyle. Taktik esnekliğe de rahatlıkla uyar, rakip ceza sahası içinde ve dışında "bitiriciliğin" her türlüsünü gösterir.

Taktik konuları daha detaylıca konuşacağımız için kısa kesiyorum. Transferin açıklanış videosu da çok güzel değil mi? Hem sade, hem Galatasaray'ın tarihine ve geleneklerine yakışacak şekilde. Babel yakın dostu Donk'u da bulmuş oldu, birlikte iyi işler çıkaracaklar. Bu isimlerin ortak noktası "çalışkanlık ve korudukları fizikleri". Tekrardan hayırlı olsun..

15 yorum:

  1. Hücümda bir joker olarak ve skorer bir isim olarak iyi transfer ancak sana katıldığım nokta yıllık ücret ve sözleşme süresi
    1.800.000-2.000.000 arası yıllık ve 2+1 sözleşme olsa daha iyi olardı
    zira adem büyük 1 yaş daha küçük olmasına rağmen 2 yıllık ve ortalama 500.000 avro gibi bir rakam imza atmış keza ozonrnwafor ortalama 120.000 avro imzalamış adem ve ozonwafor olması gerektiği gibi olmuş
    yüksek ücretli sözleşmelerden çıkmak icap ederken ortalama 3.200.000 e gelen bir ücret

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de ama yapacak bir şey yok. Diğer türlü de ikna edmeiyorsun işte.

      Sil
    2. ikna olmuyorsa olmasın aga kimse bulunmaz hint kumaşı değil scout ekibi ne iş yapar
      sonrada ffp ile uğraş
      oyuncu elden nasıl çıkacak uğraş

      Sil
  2. 3 yıl olması kötü bu şartlarda başarılı bir transfer pazarlığı yapıldığı söylenemez. Katki verir bonservis olmaması güzel ama 3 yıl için toplam 9.5m euro.

    Son sene fiilen oynamaz zaten tıpkı nonda baros hatta kiraya giden elmander vs tonla eski oyuncumuz gibi. Elmander dürüst adamdı bronby' e kiraya gitmeyi kabul etti.

    Transfer iyi gitmiyor herhalde ki Babel'in 3 yıllık kontrat ısrarını kabul etmek zorunda kalmışız.

    Adem Büyük tam Fatih Terim Hasan Şaş kalemi agresif külhanbeyi uyum sorunu çekmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaş'taki son senesine bağlayabilir bizde de, katılıyorum.

      Sil
  3. 2 yıl için 9.5 fazla 3.yılı burda olmaz olsa da faydası olmaz.

    YanıtlaSil
  4. takıma oyunsal olarak seviye atlatacak bir oyuncu

    terim uzun zamandan sonra ilk kez tercihini pırpır kanattan yana kullanmayıp set hücumu oyuncusundan yana kullandı.

    babel komple bir kanat oyuncusu.golcü top saklar asist yapar .usta bir ayak.oyun bilgisi üst düzeydir.

    iyi bir kanat beki ve iyi bir 10 numara ile etkisi daha fazla olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pırpır diyeceğimiz kanat da gelecek ama, Onyekuru'suz olmaz. Babel'in birçok pozisyonda oynayabilmesi de etken olacak.

      Sil
  5. burda ve çoğu platformda hep hücum hattı için gençleri öneririm. tercihim öyle. yalnız babel başka. premier lig takip eden bilir 90+da hala oyundan düşmeyen bi oyuncuydu. premier lig temposunu düşünün bi de öyle işte. çoğu gençten daha genç. daha diri. bu yüzden 3 yıllık anlaşmayı kesinlikle fazla bulmuyorum. false nine diyoruz ya işte onu da oynar. harika bi transfer. hatta gelicek isimlere bakmadan sezonun en iyi transferi diyebilirim şimdiden. euro 2020yi geçelim dünya kupası 2022yi oynayıcak dinamizme sahip. fazla da övmiyim nazar değmesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaliteli isim, hala Hollanda Milli Takım'ında yer alıyor. Hollanda yükseliyor ve gençleşiyor. Orada tutunabilmesi büyük iş.

      Sil
  6. Fatih Hoca'nın kalemi bir isim, mutlaka oyunu yükseltecek.

    YanıtlaSil
  7. Üzerine çok konuştuk ve sonunda oldu. Hayırlı olsun Galatasaray'a

    YanıtlaSil
  8. rahat olun arkadaşlar. babel 3 yılı gsde tamamlamaz. diagne gibi paraya düşküm bir futbolcu. euro 2020 var burak'ın dediği gibi. bu yıl efsane sexon bekliyorum. seneye de çin/arap piyasasından babele yıllık 4mmeur, gs'a da bonservis olarak min 5mmeur gelmez mi? bence gelir. satarsak da bu yılki maliyeti olan 4.5mmeur'nun üstüne kar elde etmiş, adamı da 1 yıl bedavaya oynatmış oluruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışkan ve profesyonel, Diagne'yle kıyaslamam ben.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir