12 Temmuz 2019 Cuma

Çoğu taraftar tepkisiz ve Garry Rodrigues'in Galatasaray'a kazandırdıklarını düşünür


İşini yapan futbolcu istediği takıma gidebilir ve kendisine "hayırlı olsun" deriz. Fenerbahçe'ye gidiyor olması da bir şey değiştirmez. Garry Rodrigues Galatasaray'da başarılı olmuş bir futbolcu. Giderken de güzel bir bonservis bedeli kazandırdı. O parayla da Ocak ayında birçok hamle yapabildik.

Kendisine karşı bir şey hissetmiyorum, tıpkı zamanında Mehmet Topal'ın Fenerbahçe'ye gidişi gibi. Kötü konuşan kimseyi hatırlamam. Çünkü sessiz sakin işini yaptı ve iyi de bir para kazandırarak ayrılmıştı. Garry Rodrigues'i de bu sınıfa koyarım.

''Galatasaray taraftarlarının ne hissettiğini anlıyorum ama kendimi ve kariyerimi de düşünmem gerekiyor.''

Yine de şu açıklamayı anlamadım. Galatasaray taraftarının bir şey hissettiğini düşünmüyorum. Çoğu taraftar tepkisiz ve Garry Rodrigues'in Galatasaray'a kazandırdıklarını düşünür sadece. Kendini olmadık bir yere koymuş ve anlamsız yere "tepkiden" çekiniyor. Hiç gerek yok.

"Olmadan oldum" durumu işte. Fatih Terim'le 2. sezonuna girdiğinde bunu yaşamıştı. Şampiyonluk sezonu gösterdiği müthiş performansın ardından farklı bir havaya bürünmüştü. Performans düşüşünce Gomis'in ayrılığı da etkili olsa da "olmadan oldum" havasının etkisi daha büyüktü. Galatasaray'da 7 numaranın laneti bir bakıma.

Alakasız da bir sözleşme vermiştik. Sonrasında Garry Rodrigues'i bulamadık ve Ocak ayında takımdan ayrılıktı. Zamanlı ayrılıktı bu, iyi de kazandırarak gitti. Suudi Arabistan'da ise bir türlü beklentiyi karşılayamamıştı.

Galatasaray isteseydi de gelirdi bu arada. Eminim ki dönüşü düşündüğünde ilk olarak hedefinde biz vardık. Şu an Onyekuru'ya dahi yer bulmakta zorlanırken, Garry Rodrigues için hamle yapmamak doğal. Özellikle de geçen sezonun ardından.

Fenerbahçe'de ise istediği ortamı bulur, ona uygun futbolcular var. Max Kruse'nin besleyebileceği bir kanat ya da Vedat Muriqi'le Gomis'le olduğu gibi ikili oyunları oynayabilir. Türkiye Ligi'ni de iyi biliyor. Fenerbahçe adına doğru transfer ve niye Fenerbahçe'ye gidiyorsun diye tepki göstermeyeceğim bir futbolcu.

19 yorum:

  1. Bu arada fb bir 6 ve stoper alirsa ciddi ciddi adaylar bence sampiyonluk icin biz daha 8 numara alamadik 1.5 aydir,bide uzerine fernando nun da yerine adam lazim artik,forvet mevzusu da karisik ne olacgi belli degil,emre.mor transferi yatmis gibi bir durum var,banega ayni sekilde isimiz zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi kadro kurdular, bunu kimse inkar edemez. Özellikle orta sahada alternatif sahibi oldular.

      Sil
  2. Bence sıkıntısı olmadan oldumdan ziyade set oyununu oynamayı bilmiyordu.Dsr alanda kötüydü ve gol koşusu da yapmıyordu çok sıradan bir kanattı tamam hızı vardı ama hız yetmiyor.Onyekuru gol koşularını çok iyi yapar.Rodrigues'e göre de dar alanda daha iyi oynar.Rodrigues kanat Onyekuru kanat forvet.Gitmesi çok iyi oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun düzenimizde ona yer bulmuştuk ama sadece 6 ay sürdü.

      Sil
  3. Fenerbahçe'nin almasını isterim açıkçası. Bizde 2017-2018 sezonunun ikinci yarısı hariç iyi oynadığını hatırlamıyorum. Zaten kalitesi düşük bir futbolcu. Fatih Terim etkisiyle kısa dönemde patlama yapıp söndü. Bir daha asla o katkıyı veremez diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. kendisine hep "garryzekalı" derdim. müthiş oynadığı maçlarda bile fikrim değişmedi. önce zeka, benim futbol anlayışım böyle. sabaha kadar uçsun kaçsın kadıköy'de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkını yemem ben, şampiyonlukta çok ciddi katkı sahibi.

      Sil
  5. Açıklamasında kısmen haklı ağabey çünkü çoğu taraftarın Garry'nin instagram paylaşımlarına yaptığı yorumu gözlerimle gördüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hata o yorumlar. Ama Garry'nin gidişine takılmıyorum.

      Sil
  6. Gittiğine en çok sevindiğim oyunculardan biriydi. Gomis gittikten sonra bütün havası bitti bence, tam zamanında sattık, karımızı da ettik. Lens nasıl Beşiktaş'a gidince havası söndüyse aynı şeyin Garry'e de olacağını tahmin ediyorum. Üstüne N'diaye'yi de alsınlar hatta, hazır Fenerbahçe iyi transferler yapmışken içeriden yıkalım adamları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sevindim. Hem güzel kazandık, hem de Onyekuru orada çok daha iyi iş çıkardı. Güzel satıştı :)

      Sil
  7. Arabistan transferleri nedense hep alengirli. Ya uyduruktan satıyoruz gerçek satış bedelleri bu değil. Ya da adamlar transfer üzerinden yolsuzluk yapıyor. O nedenle sürekli geliş gidişler olmalı ki yeni yolsuzlukların önü açılsın. Benim merak ettiğim Rodriguez'in ne kadar maaş alacağı. Oradan 4 alıyordu. Teknik yorumum FB takım olmayı başarırsa üzerine düşeni yapar ve yararlı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum o kısmı. 2 alacak diyorlar ama daha aşağısında kazanacaksa niye gelsin diye düşünüyorum.

      Sil
  8. fenerbahçe istediği en iyi kadroyu kursun. ersun yanal başta olduğu için endişe edilmemelidir. yapılan transferlerde onayı olduğundan birbirleriyle alakasız oyuncular grubunu görmek zor değildir. şu an için tek ciddi rakip trabzonspordur.

    YanıtlaSil
  9. Oynayabileceği yere gitsin orda oynasın futbol olarak düşüşte orda belki yükselişe gecer

    YanıtlaSil
  10. Kendini olduğundan büyük futbolcu olarak görüyor şu açıklamaya bak.Bize defalarca haber yolladı ama biz istemedik.O da misilleme amaçlı mı yaptı bilmiyorum ama direkt malum takıma gitti tıpkı eski malum stoperimiz gibi.Bence istese başka takıma da giderdi.Amacının tamamen misilleme yapmak olduğunu düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidebilir, ben tepki koymam buna. Bende katkı vermiş, iyi paraya gitmiş. Sadece o açıklamaya takıldım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir