25 Temmuz 2019 Perşembe

Fatih Hoca'nın elinde Misimovic olsa nasıl olurdu?


Bu konuyu daha önce de yazmıştım. Beni takip edenler bilir, nostalji konuşmayı severim. Özellikle de "böyle olsa nasıl olurdu" tarzındaki konulara daha çok kafa yorarım. 2010 - 2011 sezonu üzerine de konuşulacak çok şey var. En başta da Misimovic gelir. Galatasaray'da maalesef 9 maçta forma giydi. İmza attığı gün Rijkaard vardı, giderken ise Hagi.

Hagi'nin teknik direktörlüğü için çok keskin bir "başarısız" ifadesi vardır. Buna katılmam. 2004 - 2005 sezonunda başarılı olduğuna inanırım mesela. O kısıtlı imkanlarda şampiyonluk yarışı vermesi dahi büyük işti. Bugün ise kendi projesi olan Viitorul'da yaptıklarını izliyoruz. Proje adamı olduğunu kanıtladı. Resmen tek başına Rumen futbolunu tekrar ayaklandırdı. 

2010 - 2011 sezonu ise farklı. Belki yine iyi bir kadromuz yoktu ama Hagi'nin de felaket bir dönem geçirdiğini itiraf etmek lazım. Sadece Misimovic konusundan dahi bu söylenebilir. Çok erken kestirip attı, düşünmedi bile. Misimovic'den ya da herhangi birinden ayağının tozuyla aidiyet beklemek güç, Misimovic'de bunu mu görmek istedi bilmiyorum.

Misimovic'i de Şubat gibi Rus Ligi'ne satmak zorunda kaldık ve bu işten zararımız var. Giderken henüz 28 yaşındaydı. Galatasaray sonrası aşağı doğru ivme kazanan bir kariyeri olsa da burada tutunması halinde her şey farklı olabilirdi. Bundesliga'da keyifle izlediğimiz, o ligin en iyi 10 numaralarından biriydi.

2011 - 2012 sezonunda ise takımın başına Fatih Terim geldi. Doğal olarak malum soru akıllara gelir, Fatih Hoca'nın elinde Misimovic olsa nasıl olurdu. Büyük futbolcu, hoca da bu tarz futbolcularla çalışmayı sever. Misimovic'den maksimumu alacağına da emindim. Belki 4-4-2'yle yürümezdik, bilinmez. Melo / Selçuk İnan / Misimovic orta sahasını izlemek de çok olasıydı.

İşin bir de Elano ayağı var. Mesela onun Dünya Kupası yatışına geldiğini hep yazarım. Sözleşmesinde de buna yönelik bir madde vardı. Güzel de yattı. Eğer kafasında futbol oynamak olsa, o da Fatih Hoca'nın düzeninde büyürdü. 4-4-2'sinin olabilecek en iyi sağ kanatlarından biriydi. Yine Elano'yla da birçok düzeni denemek mümkündü.

8 yorum:

  1. Misimovic kalsaydi belki Sneijderi gørmeyecektik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bakarsak, ertesi sezon oynadığımız 4-4-2 de olmazdı. Misimovic uygun değildi o düzene :)

      Sil
  2. Fatih Terim'in elinde Kewell nasıl olurdu peki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın elinde iyi bir Kewell olsaydı sorusu daha doğru. Kewell'ın sözleşmesi bittiğinde hoca gelmişti. Kendisiyle devam etmek istemeyen o. Çünkü Kewell da fizik olarak sıfırlanmıştı. İyi Kewell elbette büyürdü. Ben bu konuda daha çok Podolski'yi sorgularım, o daha net uyardı.

      Sil
  3. misimovic'e saçma sapan sebeplerle kapıyı gösteren hagi, elano'ya ise çok güvendi. gördük elano'yu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elano çok daha önde giden bir gamsızdı. Maalesef o dönemin elle tutulur bir tarafı yok. Şu da kazanım oldu diyebileceğin kimse yok.

      Sil
  4. Misimovic belki de şu an çok güzel anılarla hatırlayacağımız biri olacakken Hagi yüzünden adamın futbol kariyeri tepetaklak oldu

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir