23 Temmuz 2019 Salı

Fred & Galatasaray, keşke ihtimal olsa ama yok işte


Bugünü orta sahalara ayırdık gibi görünüyor. Banega ihtimali, Schneiderlin derken şimdi de Fred. Onun da ismi dış basında Galatasaray'la anılıyor ve kiralık teklif yaptığımız söyleniyor. Bahsi geçen isimler bir yana, Fred'in seviyesi bambaşka. Transfer ihtimali doğduğu an bile Galatasaray'a geleceğini çok düşünmüyorum.

Seri'den sonra öz güvenimiz yükseldi tabii. "Ölü toprağını" attık demem de bu yüzdendi. İyi bir transfer yaptık ve geleceğe yönelik umutlar arttı. Wanyama, Schneiderlin ve Falcao gibi isimlerin transferi de "öz güven" dahilinde yorumlanabilir. Fred ise daha farklı bir iş. Seri transferine çok benzemez, çok zor iş.

Kayserisporlu Mensah yorumlarımı hatırlarsınız. Hücum yönüyle öne çıkan ama tempolu, ciğersiz diye nitelendirdiğimiz bir 8 numaraydı. Fred de tarz olarak böyle olsa da seviyesi, kalitesi elbette tartışılmayacak seviyede. Çok tempolu, teknik ve hücum özelliği çok daha iyi ama oyunun iki yönünü de iyi oynayan bir 8 numara.

Bu tarz tempolu bir isimle de Seri / Belhanda gibi isimleri tamamlayabilirsiniz. Ağırlıklı olarak "6 numara" gelsin desek de bu tarz tempolu ve oyunun iki yönünü oynayacak bir 8'le oynarsınız. Kimse de düşmez, herkes birbirini yükseltir. Hem pas oyunu hem de temponuz çok daha yükselir. Keşke ihtimal olsa ama yok işte.

Manchester United'la da işi henüz bitmedi. Henüz beklenileni veremese de Solksjaer'le bir şansı daha olacak ve tutunacağını düşünüyorum. Bugün satılacak olsa da çok ciddi talipleri olur ve büyük rakamları konuşuruz. Kiralama ihtimali zor, hele ki Galatasaray için. Dış basında ismi sıklıkla yazılsa da çok ihtimal vermemek lazım.

Bu tarz orta sahalar arasında alabileceğimiz isim Mensah. Tabii onda da 6-7 milyon avro bonservis bedelleri konuşuluyor. Diagne'den bonservis geliri elde edilse dahi Mensah için bu para harcanmaz mesela. Bu yönde bir orta saha bulunabilir belki, biraz da scout ekibine yönelmek lazım. Ya da adı geçen 6 numaralardan birini alacaksınız.

7 yorum:

  1. İsmi geçen her oyuncu heyecan veriyor umarım herhangi biri olur schneiderlin hariç

    YanıtlaSil
  2. Fred olsa mükemmel olur ama olnagacaksa bile bu tarzda biri ikmali alacafunjz futbolcu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri'ye benzemez bu iş.

      Sil
    2. Klavyenin azizliğine uğramışım ama neyse ki anlaşılmış yorumum.Josef falan asla olmamalı o isim

      Sil
  3. çok fazla kiralama oyuncu ile kadro kurmak da buruk bir tat bırakıyor sezon sonlarında damakta, omurga da oturmuyor ama FFP sebebi ile günü böyle kurtarabiliyor çoğu takım, şu isimlerin bonservisleri bizde olsa keşke...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru. Ertesi sezon başa alıyoruz çünkü, aynı sebepler devam ediyor. Biz futbolcu satamazsak tek çare bu kalıyor maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir